24 Februari 2009

Dadaku Rasa Sempit....

Adooiiii hai.....

Jantung nie berdegup dgn tidak selesa sekali. Menggangu betul hidup aku ari nie. Apesal yek.....? hu...hu...hu.
Agaknyer pepagi td dah minum ais kot. Bawak sampai ke petang.

Dah ler keje menimbun2 nie. Sabo je la....Adat makan gaji. Camnie la....

Sok nk ke Alor Setaq.....Outstation sampai jumaat.....


Asamgaram : Jadual ku hampir penuh sampai bula depan.

20 Februari 2009

Salam Pagi Jumaat...

Lamer dh tak update blog aku nie. Bukan jek blog aku tak berupdate, tp nak jenguk ke blog kengkawan yang lain pun lom berkesempatan.

Minggu nie dok ngadap Audit. Jadi dek kerana memenuhi tuntutan2 depa yang nak tengok itu & ini, aku tak dan nak berjalan2 ke 'negeri' orang. Pagi nie ada 'Exit Conference' lak ngan Audit. Jadi kena siapkan mental dan fizikal nie. Bersedia menerima teguran gitu.

Banyak benda nak story mory, tapi lenkali la yek. Tu pun kalo aku ingat ler.....

adiossss........

12 Februari 2009

New Day, New Mood


Sepatutnyer hari baru, kita mulakan dengan mood yang baik.


But, someone has spoiled my mood. Pepagi dah buat I feel so bad. Sabo je la........:-(.

11 Februari 2009

My Other Family Member

Hubby memang sangat penyayang pada binatang especially kucing. Dier memang seorang pencinta kucing yang setia .....;-).

Kat rumah IL, kucing memang sentiasa silih berganti. Pernah satu ketika sampai ada 10 ekor kat umah nie. Tapi kalo dah banyak tue memang cam2 pe'el dan penyakit pun ada. Kalo sakit, MIL memang xnak bela, takut jangkit ngan kucing lain, dan kalo keadaan sangat memaksa my MIL akan anto kucing tue ke tempat lain, favourite place dier pasar ler. Senang kucing nie nak makan. Tapi jangan la suh aku @ hubby pegi anto, memang takkan sampai ler ke sana. Kami memang tak sampai hati nak buat camtu. Selalunyer yang jadi mangsa membawa MIL g anto kucing, kakak ipar sulung ku.

Skang kat umah ader 5 ekor kucing kat umah MIL. Kenapa kat umah mak mertua? Kenapa tak kat umah mak aku, yang aku duduk tue. Simple reason, kami bela kucing kampung, jd biar ler depa dok kat kg tue dendiam. Kebarangkalian tuk kena langgar tue agak rendah, kalo dok kat umah aku, susah nak jaga. Lagipun kalo siang umah tue kosong. Nanti takde orang yang nak bagi makan. Let them life at their suitable place. Habitat depa.

Mari berkenalan ngan ahi keluarga kucing kami.


Yang nie Utih. Paling tua dalam keluarga kucing kami. Umurnyer tak brape ingat ler. Rasanyer dah lebih 5 tahun. Beranak selalu tp kebanyakan anaknyer mati. Kalo beranak 4 ekor, sekor dua jek yang hidup. Yang lain akan mati. Nampak sangat ketuaan Utih nie kan. Utih nie garang gak.



Nie anak utih. Umurnyer dah dekat 2 tahun kot. Kami panggey Nome. Tapi dier nie tak mesra alam langsung. Suker buat hal sendiri. Kalo nak manja-manja ngan dier nie jangan harap ler. Ngan kucing lain pun samer, tak peramah langsung. Asyik nak gaduh jek. Tapi bulunyer berjaga la sikit dari kucing yang lain.


Nie la kucing kesayangan kami. Paling manja ngan kami. Kami panggey Antan. Sebaya ngan Nome.

Antan memang manja giler ngan kami. Tapi kalo dengo suara MIL terus cabut. Takut....;-). Pantang tengok hubby duduk ke, baring ke, kompom dier datang menyendeng. Nak tido atas peha la, kalo aku tengah baring, perut aku jadi katil dier. Hubby selalu gak bawak dier tido sekali dalam bilik. Tapi aku tak berapa suker la part nie. Sebab aku nie ader resdung. Takut nanti tetiba lak resdung aku datang sebab bulu2 Antan nie. Antan pandai ngurut. Kalo hubby suh dier ngurut, laju jek dier buat.

Tapi, sayangnyer.....;-(. Antan tak balik umah sejak minggu lepas. Tak tau ler maner dier dah g. Ari tue, maser kami g Cuti2 Malaysia ke P.D, MIL bagitau tiap2 hari dier tunggu hubby datang. Hari pertama tue ok lagi ler die tak de ler nunggu depan pintu. Hari kedua & ketiga mak kata dier nunggu bawah pokok simpang depan umah, ngan Utih sekali. Biler ari ujan, dier tunggu depan pintu lak. Ari ketiga pun camtu. Lagik teruk, sampai malam dok bawah pokok. Ari ujan larik lak kat depan pintu umah. Biler MIL tanyer, tunggu hubby ke, dier menjawab dalam bahasa dier. Agaknyer dier jawab "a'ah" ler tue.....:-).


Kali terakhir aku nampak dier. Weekend minggu lepas. Aku marah dier sebab kaco aku tengah sembahyang. Mula2 dier dok atas sejadah, biler aku sujud dier larik la. Tapi biler akutengah duduk tahiyat akhir, dier leh panjat badan aku, naik sampai bahu. Lepas salam jek, aku pn marah ler dier, pukul punggung dier. Agaknyer dier merajuk kot ngan aku. Tak tau ler.





Yang 3 ekor nie, anak2 Utih yang terkini. Namernyer.....err....err....aku pun tak sure. Rasenyer cam ari tue hubby der bagitau namernyer. Tapi aku lupa la......:-(. Baru 3 bulan rasenyer. Baru nak pandai main.

Nie la the other 'side' of my family. They've complete my family. Make we feel good. Develop our mood.......what else....semuanyer ader ler kat depa nie....;-)

Asam garam : Ari nie resdung menyerang. Apesal yekkkk.....?

10 Februari 2009

Pelupa...!

Adoii....

Nape ntah, skang nie aku sorang yang sangat pelupa....Benda2 penting kadang2 leh lupa. Camner nak buat yek. Tu la banyak sangat makan semut nie....Hehehe.....

Actually, dari semalam lagi dh terpikir nak buat posting kat sini. Dah siap ambik gambo bagai, dari semalam dok ingat nak bawak kamera ngan card reader ke opis. Tapi, aku lebih ingatkan pasal card reader aku tue. Sebabnyer ari tue pun cam tue gak, dah set dalam pala nak bawak kamera ngan card reader, tapi maser tue aku lebih ingatkan kamera aku jek. End up, aku cuma bawak kamera & my card reader tertinggal lak kat umah.

Pagi nie terbalik lak. Ye ye oo (pandai2 le korang pronounce yek...;-)) jek aku mengingatkan pasal card reader, takut tertinggal lagi. Memang la benda alah tue aku bawak, malangnyer kamera lak aku tinggalkan. Adoiii...... Hilang semangat aku nak bukak blog.... Aper ler yang aku leh buat ngan card reader tue tanpa memory card aku tue..... Kalo de rezeki, sok je la aku cerita.


Asam garam : Cuti 3 hari yang sangat2 la tak produktif langsung.....:-(

06 Februari 2009

Takde selera.....



Biler xde selera, ini ler makanan yang aku akan cari. Nie gambo lamer, tapi tengok jek dh boleh membuatkan air liur aku jatuh menitik-nitik...;-). Nie akumasak biler ntah. Tak ingat dah. Masak kt opis.
Tapi kalo masak kanji nie, kompom ler aku akan makan berpinggan2......huwaaa... Tu la yang paling aku tak sanggup nak hadapi. Camner yek nak control...?

04 Februari 2009

My Toy


This is my new gadget. Tengah belajo lg camner nk operate nie.
Meaning, pas nie akan selalu bergambo ler blog aku nie....Ahakkksss...
Aku sukerrrr..........
Nota kaki sakit : Akhirnya dapat gak aku sebijik kamera.......

Februari 2009

Cepat betul maser berlalu.
Rasenyer baru jek sambut tahun baru, pejam celik, pejam celik dah masuk bulan 2.
Isk..Kerja yang tertangguh kat opis nie dah banyak.
Asyik cuti jek sejak dari Raya cina ari tue.
Minggu depan cuti lagi, thaipusam lak.....

Bukan x sonok cuti, tapi koje tak peronah abih...
Nak buat OT pejabat jauh sepelaung, tak lalu lak nk datang ari cuti.


Nota kaki sakit : Mater mengantuk la pulak pepagi nie.......

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin