27 April 2009

Monday Blues...!

Adoiii....

Sindrom pagi isnin kembali menerjah. Nyaris-nyaris aku meng'mc'kan diriku pepagi tadi sebab malas nak pegi keje.

But....i manage to fight my kemalasan tahap gaban tue. Skang aku kat opis walaupun masuk lewat sikit....;-P

Bravo....!!!!



22 April 2009

Kursus lagikkkkk........

Bersiaran pulak dari Selama, Perak.

Dok kat sini sampai ari jemaat, kalo ader maser blog nie akan di penuhi ngan entry baru. Tapi kalo xde maser, alamatnyer bersawang ler blog nie sebagaimana bersawangnyer kepala otakku sebab xdan nak memblog apatah lagi blog hopping dari 1 blog ke 1 blog......Tensi dehhhh.....


Asamgaram : Hatiku dilanda mood yang tidak baik.

20 April 2009

Cuti lagiiii.....

Bersiaran dari Shamli Bistro menggunakan Wifi free Pej.Daerah......Sesekali melepak sampai tengah malam aper salahnyer....Tapi, aku bukan ler sesekali melepak ngah malam nie, selalu gak. Of course ler ngan suami...

Sok cuti lagi. Keputeraan Sultan Perak. Cadangnyer nk pergi menjenguk pawagam untuk Fast & Furious 4. Bohsia lom kuar lagik...... kiter tegok aper yang jadiiiii......!

Chow...!!!!

Asamgaram : coti lelamer pun boring gak...

16 April 2009

Uniform Baru


Kompeni Mr. K (hubby) dah mula mengedarkan uniform baru. Kalo kat KL dah mula pakai dah. Kat belah utara baru nak anto. Meriah betul kalernyer kalo nak dibandingkan dengan yang lamer tue. Harap2 tuko uniform gaji pun naik ler....(ada kena mengena ke...?).

Setiap taun kompeni akan bagi 3 pasang uniform, 1 pasang kasut & 2 pasang stokin untuk staff. Dalam almari kat umah tue dah penuh ngan uniform dier jek. Aku ingat ader dekat 10 pasang lagi tak bukak. Punyer ler banyak, aper aku nak buat yek....


Asamgaram : Ari nie Mr. K aku tue ader appointment ngan doktor.....

15 April 2009

Hatiku Dipagut Sayu....:-(

Mood aku petang nie totally very different dari pagi tadi. Puncanyer, td aku g ziarah Kak kam. Umahnyerkan banjir, jadi sebagai kawan yang baik (harus ke memuji diri sendiri.....;-)) aku ngan beberapa opismate yang lain g ler ziarah dier. Nie ler beberapa keping gambo yang aku snap guna hp aku jek. Camera tak bawak pulak. Air dah mula surut sikit2 jam 9.30 pg, tp lumpur aku tengok berinci2 tebalnyer.
.

Masa aku sampai, bomba ader lagi kat SK Kerling ngan bot. Tapi, biler aku bagitau Kak Kam katanyer maser nie wat per dah datang. Maser tengah banjir tue tak nampak pun bombanyer. Akak dah menelefon bomba pagi2 lagi mintak datang ngan bot. Tolong selamatkan orang2 tua & budak2 kat sini, tapi tak nampak batang idung kata Kak Kam. Terpaksa ler memasing pepandai cari tempat berteduh. Mak Kak Kam yang dok kat umah sebelah dah meraung tengok keadaan umah yang cam gini. Tapi aper nak buat, berserah je la.

.

.

Padang yang bergenang ngan air. Airnyer bercampur lumpur yang teruk. Dan maser banjir tue memang airnyer sangat deras. Kata Kak Kam air setinggi dada. Barang memang tak dapat selamat. Yang dapat akak alihkan cumer keta dier jek & laptop hak milik opis yang akak pegang. Maser alihkan tue air baru bawah lutut. Parking kat tmt tinggi sikit pastu balik umah balik, air dah sampai pinggang.

.


.
Barang2 tuk renovate umah bersepah kat depan tue. Aku tengok kampit simen ader dalam 10 kot, tue pun x dapat diselamatkan. Dah takleh pakai, dah keras, simen mahei dah wehhh. Air yang deras gak telah menghanyutkan beberapa biji lemari depa. Anak beranak deme tengah membersihkan umah. Anak lelakinyer yang study kat Banting ader balik ngan 4,5 orang kengkawan dier. Nak tolong bersihkan umah. Elok la tue, ader budak2 muda yang boleh tolong2 kemaih.

Barang2 persediaan untuk kenduri kebanyakannyer x dapat nak diselamatkan. Souvenir untuk tetamu yang dah dibungkus, bunga2 telur pun tak dpt diselamatkan. Bangsal dari buluh yang depa dah buat tuk kenduri tue dah selamat roboh dihanyut air. Barang2 elektrik tak dpt diselamatkan. Aku tak sanggup nak tengok semua tue. Hati ku menangis kat dalam nie, tapi aku control baik punya. Aku taknak ler menggundah gulanakan lagi hati tuan rumah. Aku cumer mampu bagi semangat je la.
.



.
Buku2 sekolah anak Kak Kam berjemur kat luar. Sofa tue pun terendam ngan air, mintak dikeringkan. Tapi hari tak paneh pun, mendung. Aku doakan tak ujan ler lagi dah. Kat sini cuaca memang tengah gelap. Harap2 takde ler berlaku lagi bencana tuk Kak Kam.

Petang semalam maser lepak2 minum petang kat dapo, aku nyembang ngan Kak Kam. Dier ada ler bagitau aku, musim ujan nie dier riso. Takut nanti maser kenduri kawin anaknyer ari ujan, umahnyer becak & banjir, tapi dier idak ler maksudkan banjir yang dalam cam gini. Banjir sikit2 kat depan umah dier tue jek. Kerisauan Kak Kam bertempat rupenyer. Kali terakhir banjir yang teruk lebih kurang 10 taun dulu, tapi idak ler setinggi nie. Sabo je la ye kak.

Aku doakan semuanya akan baik2 la nanti ye kak.



.
.
Asamgaram : Aku nak tepon HQ, uruskan pasei cuti Kak Kam, tp xde kekuatan la pulak. Aku takut kalo aku call, nyembang2 ngan deme kang & menjawab soklan2 deme nanti, air mataku turut berjuraian turun.......:-(. Sok pagi je la.

Kucing Yang Kesejukan

Mr. Hubby ku sekarang tengah mc kat umah. Dah lebih seminggu dok mah, membeso kan badan jek. Puncanyer lututnyer sakit akibat main badminton.

Biler dah dok kat umah tue muler ler hilang akal. X tau nak buat aper. Dok ngadap tv je la. Ader sekali tue, ujan lebat. Dier sengsorang kat umah. Sekali tue, dengo ler bunyi anak kucing megiau dengan kuat sekali. Mr. Hubby I tue memang pantang dengo bunyik2 cam gitu. Terus bangun mencari bunyi tue dari maner. Sampai longkang belakang, ada ler sekor anak kucing tengah kesejukan dalam longkang tue. Terus angkat naik atas. Balut ngan kain, bancuhkan susu sikit. Siap bawak masuk dalam bilik tue. Sayang tak sayang ngan kucing tue.


Nie ler anak kucing yang mengiau bagai nak rak
(gambo tak cantik, pakai HP jek)

Tujuan dier ambik anak kucing tue, nak bawak balik umah mak dier. Kot2 Utih sudi nak menyusukan dier nie sekali. Tapi masalahnyer utih nie garang & anak2nyer yang baru lahir 2 bln sudah, dah mati semuanyer. Kompom2 ler kena tampar dik utih jek so kecik nie. Dan hasilnyer memang tepat sekali, utih tak sudi nak menyusukan dier ne. Kena la bancuh susu dan suapkan. Skang dah ok sikit. Mater dah bukak beso.

Kali nie aku yang bagi maner. Sebab jumpa maser ujan, aku suh Mr. Hubby namekan kucing nie Rain. hehehee......

Hujan Yang Lebat

Pagi nie memang hujan sepanjang jalan kenangan. Aku dari Tapah td, ujan dah mula turun. Sampai Bidor & Sungkai, memang lebat giler. Sib baik aku numpang orang ari nie, kalo aku yang drive, tentunyer aku singgah maner2 dulu sampai ujan reda sikit. Sampai Slim River (SR) ujan dah agak teduh. Ok la kan, sekurang2 nyer aku xde ler basah nak kuor keta kang.

Baru nak mula memblog tadi, dapat call dari staffmate aku, Kak Kam. Dier kena ambik EL ari nie sebab katanyer umahnyer banjir dah sampai pinggang. Siannyer.... Umah dier kat Kerling, & setiap hari dier berulang dari Kerling ke Slim River, lebih kurang 1/2 jam. Kami kat opis nie 2 orang jek perempuan melayu terakhir.....;-), jadinyer itu ler kawan aku setiap hari. Biler dengo berita cam gini, simpati lak aku.

Apa yang lebih aku kesian, x sampai sebulan lagi, anak sulungnyer nak kawin. Kenduri buat kat umah yang banjir tue ler. Masak lak buat sendiri, x ambik katering. Jenuh jugak tue nakmengemeh umah lepas banjir. Setahu aku rumahyer tengah renovate skang nie & persiapan kenduri tengah rancak bebeno ler skang nie. Sabo la ye Kak, dugaan Tuhan untuk hamba2nyer......


Asamgaram : Aku nak suh buatkutipan ler kat opis, sian kat akak aku yang sorang nie......

13 April 2009

Balik Asal...

X sempat bernafas pun template baru aku...

Aku dah tuko balik ke template lamer aku. Ari nie busy sikit, jd aku xnak pening kepala tengok blog aku dalam ketaburan. Nanti2 ler aku make up cantik2. Nak study sikit.....

10 April 2009

Berterabur Jap....

Nie la yang aku dapat.

Dalam nak yang simple,plain colour, akhirnyer hidup jugak yang cantk pada mater aku

Kiter tk ler sampai biler bertahan nie...

But, banyak kena diperbetulkan. Tapi skang aku nak balik.

Kena tunggu ari senin ler, kot2 sempat nak diperbetulkan balik.

Memang selalunyer cam gini yek. Maklum ler saya budak baru belajo.....



Asamgaram : Sekali sekala syok ler, godek2 nie. Tapi kalo byk beno nak diperbetul, leceh gak yek.....

Rezeki Segera


Tadi g bank. Pastu jalan-jalan cari makan. Baru ku ingat ari nie, ari jemaat. Jadi kedai kat Slim River nie kebanyakannyer tutup sebab tukang handle kat sini majoritinyer lelaki. Ader 1 kedai makcik nie jek yang bukak, tp malangnyer lauk dah banyak abih. Semua orang tumpu kat sini jek kot.


Jadi aku dengan kecewa melangkah ler kaki balik opis. Masuk dapor. Pusing sana, pusing sini. Akhirnyer aku pun ambik keputusan tk mengisi perutku dengan cara yang sangat ringkas dan mudah.
...
...
...
...
...
...


Nie la lunch aku tuk ari nie. Alhamdulillah.......Burrrpppppp............... (opssss....)


Asamgaram : Aku sukekan hidup yang simple & ringkas......

New Template......

Dok pusing2 kat pYzam mencari template baru tuk blog nie. Aku rasa blog nie suram jek, ikut tuan rumah yang tak brape nak sihat lagi.
Dalam pala otak nie dah target dah, template tue mesti la simple, cute, sedap mataku memandang, basicly warnanyer warna2 lembut @ putih pun ok. Tak terlalu serabut pada pandangan mataku. Aku dah jumpa ler cute template tue, tapi biler nak copy code nyer, page la not responding. Dier minak rehat kot. Dari pagi tadi aku dok mengadap mender alah nie. Aku nak g mamam lunch dulu. Nak tapau jek. Petang kang je la aku sambung baik. Tengok ler aper jadi......
Blog hoping pagi nie masih belu bermula. Aku nak terjah blgo yang lain, lom berkesempatan lagi..............



Asamgaram : Boring tul biler opismate aku coti nie...xde kawan nak wat sembang2.......

End of My Journey

.
Maka sampai ler jugak penghujungnyer. Flight kul 11.40 tghari. Kami dah berkumpul kat lobi hotel kul 9.00pagi. Kena check in awal, sbb, imigresen check sorang2. Bukan by group. Jadi kul 10 pg kami dah ter congok kat Sydney Airport. Orang takde ler ramai sangat.
.


Lobi Holiday Inn, Darling Harbour dipenuhi beg2 sementara kami tunggu bas.

Suasana pagi kat airport. Masuk pintu jek, ini ler pemandangan pertama.
.
Masuk Flight kul 11.30 tghari. Perut aku dah berkeroncong giler. Lapo dah. Dekat kul 2.00 ptg baru stewardess serve lunch. Kome tengok la portion aku tuk lunch. Habih tau aku makan, pastu akak sebelah aku tue tak makan roti yang depa bagi. Dier pas kat aku, & selamat jugak masuk perut aku. Lapo punyer pasal. Pastu aku layan movie. Ingat nak melelapkan mater, tapi aku memang fail kalo bab tido dlm transport nie. Aku ingat tak sampai 1/2 jam pun aku tido.

Lunch dalam Singapore Airlines

.
Ari nie cuaca tak brape baik. Tak macam maser aku dtg dulu. Aku leh rilek jek dlm fight tapi kali nie flight asyik la dok bergegar. Aku mula ler seriau. Nak tido tak leh. Doa je la bebanyak dalam tue. Kul 4.00 ptg, stewardess serve lak minum petang. Kenyang...Alhamdulillah.
.
Minum petang....

.
Sampai kat Changi Airport pastu terus ke check in tuk flight ke KLIA lak. Sampai kat KLIA kul 7.40 lbh kurang. Ari hujan. Settle semua, tunggu luggage. Kul 8 lebih baru le aku menapak keluar. Hubby & family IL aku dah tunggu. Upline2 aku pun ader. Riuh jap kat saner.
.
Alhamdulilah. Perjalanan aku semuanyer berjalan lancar. Tanpa banyak masalah. Syukur sangat.
.
Maka tamat la sudah episod cuti2 aku. Jumpa di lain episod lak..;-).

.
.
Asamgaram : 1 Utang aku ngan blog dah selesai.......

The Journey - Part 3

Lepas sarapan di hotel, pagi yang indah aku dimulakan dengan shoppingggg..... Destinasi kami adalah Paddy Market, tempat menjual pelbagai jenis souvenir. Masa diberi hanya lah 1 jam. Bagi yang berpengalaman bab shopping menyopping nie, orang mesti tau 1 jam pertama adalah maser tuk cuci2 mater je. Belum lagi maser tuk cuci dompet lagi. Tapi kat sini, kami kena berkumpul balik di hotel kul 10.00 pagi. Paddy Market bukak kul 9.00 pg. Azab gak ler mencari barang dalam tempoh yang sesingkat itu. Kat sini kita boleh tawar menawar. Tapi kena ler ringankan mulut, kalo tak harga nyer cam tue gak ler.
Captain Cook Cruise
(credit to mr. gugel)

Wanita2 melayu ataih cruise, tgh mengglamerkan diri


Pemandangan dr ataih cruise

Sydney Opera House dari ataih cruise
.
Kul 11.00 pg, kami dah ader kat atas Captain Cook Cruise, 'sightseeing' sekitar darling harbour menaiki cruise. Perjalanan kami lebih kurang 1 jam 15 minit. Dalam tue ader disediakan restoran, pakej kami lengkap ngan minuman & cookies. Awal perjalanan aku cumer lepak kat restoran tue jek, nak naik dek plg atas maleh, paneh bebeno. Jadi lepak ler ngan Kak Miah & Mak Cu. Kutip pengalaman, ilmu, cerita2 sikit. Buat nota sikit. Separuh perjalanan aku pun menyibukkan diri kat dek ataih. Memang panas pun, dan xtvt kami adalah bergambo. Korang tengok ler sebahagian gambo yg ader kat ataih tue.
.
Lebih kurang 12.30 tghari, kami dh bergerak ke tempat lunch. Destinasinyer samer gak, Cafe Kasturi. Makan & solat sekali kat sana.
.
Petang g ke DFO Shopping Centre. Aku nie kalo dah jalan2 shopping nie memang ler luper nk tgkap gambo. Tempat nie sangat ler beso & mcm2 jenama ader jual kat sini. Maser kitaorg datang nie memang tengah sale. Aku cumer tangkap 1,2 biji handbag. Nak beli byk2 takut tak tertanggung nak bwk balik sok. Beli ler sikit, jangan tak beli.
.
Selesai memenatkan diri kat DFO, kami terus ke The Gap. Kawasan perumahan golongan elit. MasyaALLAH, pemandangan kat sini sangat ler cantiknyer. Dengan angin yang bertiup, rasa nyaman jek. Tapi, baru je lepak jap, ujan turun la pulak. Layan je la gambo kat bawah nie.
.
Pemandangan dari dlm bas.


Indahnyer suasana

Beratnyer batu nie......;-)

Aksi2 hebat di atas batu
.
Terus balik hotel. Rehatkan diri & kul 7.00 mlm bergerak ke tempat lunch. Berjalan kaki ke sana lebih kurang 10 minit. Malam tue dah terer ler sikit. Jadi perjalanan balik kami nyinggah ler sana sini (kedai souvenir ler...) cuci mater. Kami tak ikut group rombongan,buat grou sendiri lebih kurang 10 org. Tapi separuh perjalanan, hujan turun dengan lebatnyer. Riuh rendah ler kejap bandar Sydney dengan jeritan2 orang meredah hujan yang lebat.
.

Suasana hujan di kota Sydney.

Reda hujan, ajak kakak seangkatan aku lepak kat bilik. Aku dok bilik sorang2 jek, xde member. Memang ler boring ya amat. Jadi aku angkut ler Kak Mazlah balik bilik. Borak2 sampai kul 12 tghmalam. Kemaih beg, sok nak balik dan tido. Sib baik aku tak memerlukan extra luggage. Maleh nak bawak bebanyak.

.

.

Asamgaram : Merasa gak ler ke negara orang. Destinasi seterusnya ke mana lak agaknyer......

.

09 April 2009

Dah Agak Dah

credit to mr. gugel

Teman dah agak dari awei lagi dh. Mesti hari nie teman akan sibuk dengan keroje teman yang tak sudah2 nie.....

Tekaan teman sangat ler tepat sekali.

Rope2nyer dua2 bos teman sok pagi ader meeting. Dan dua2 laporan meeting adalah ataih batu gemala teman nie ha. Terpakser ler teman menyibukkan diri teman sepanjang ari nie....


Skang nie dah pukoi 5.30ptg, dan teman masih ader kat opih nie. Kalo teman bertolak kul 6 kang + 40 minit (perjalanan balik teman) + 10 minit (trapik jam+ trapik light) = 6.50 ptg baru sampai umah. Dalam pala otak teman nie, dah pikir maleh nak masak dah. Teman nak ajak hbby makan kat luor jek (makan nasik yek...), tp teman kesian kat dier. Teringin agaknyer nak makan hasil air tangan isteri tercinta (hahaha...propa lebih). Tengok ler tahap kerajinan & kesihatan teman nie camner kang.
..
.
Asamgaram : kepala berat, idung sekat, mata sepet, tekak perit.......

The Journey - Part 2

.
13/3/2009 aku di Sydney, bermula jam 9.00 pg. Bertolak dr hotel menuju ke Blue Mountain. Kat Blue Mountain ader 3 Sister Rock, yang kononnyer 3 beradik minat kat sorang lelaki (betul ke yek......;-, anggap betul je la yek. lupa daaaa....). Kenapa panggey Blue Mountain?. Menurut tour guide aku, Allan, kat sini adalah tempat hidupan Koala & koala nie suka makan 1 jenis pucuk pokok. Tak tau ler pulak nama pokok tue, tapi biler koala tue makan pucuk pokok tue, pokok tue akan mengeluarkan sejenis gas. Gas tue berwarna biru yang boleh menyebabkan hutan kat situ nampak biru. Tue sebab dier panggey Blue Mountain. Skang dah susah nak tenok. Dulu2 memang bole nampak huta kat situ warna biru.
.
Dalam perjalanan ader beberapa destinasi persinggahan.
.

Sebahagian dr rombongan Cik Kiah :-)


Duta Featherdale Wildlife Park.... (Aku jek pepandai bagi nama gitu)

Kanggaroo dengan muka kesian......

Ayam yang comeiiii...........

Koala yang sangat la malasnyerrrr...........

Duta walabi....;-)). Nie bukan kanggaroo, tp walabi nampak samer tapi lain..... .

.
Destinasi pertama kami adalah di Featherdale Wildlfe Park. Kat situ binatangnyer agak bebas gak, boleh dipegang. Tak semua ler, ader yang dok dalam kandang jek.

Tiket masuk ke Fetherdale Wildlife Park. Ada 8 seksyen, & aku dh selamat memenatkan diri di sini.


Apa yang menarik, tiket masuk kat sini ala2 passport gitu. Biler sampai 1 seksyen tue, kiter disediakan dengan stamp pad dengan gambar binatang kat kawasan tue. Kalo kiter cop semua bahagian yang ader tue, maknenyer kita dah habis masuk keseluruhan park tue. Kalo tak penuh tue, ada lagi tempat yang kiter lupa nak g tue. Kalo nak gak cop tue, kena la carik kawasan2 yang dimaksudkan.
.
Kul 11.oo pg, kami meneruskan perjalanan. singgah makan tengahari di Hotel Heritage, Katombaa. Pekan terakhir sebelum sampai ke Blue Mountain. Solat sekali di sini.

Pemandangan 2 Sister Rock dari Echo Point, BlueMoutain.

Lagi gambar rombongan......




1.30 Ptg, mula balik perjalanan. Singgah lak kat Echo Point Blue Mountain. Kat sini memang tempat tuk ambik gambo jek. Biaser ler, memasing mula menglamerkan diri kat sini.

.

Akhirnyer perjalanan jauh kami sampai gak ke Blue Mountain tue. Kat sini adalah tempat bersejarah bagi Australia. Jangan tanyer aper sejarahnyer, aku tak ingat dah.....;-). Kat sini kiter jalan dlm htan. Depa dh siapkan platform tuk kiter berjalan. Mula kiter akan naik railway untuk menuruni bkit yang curam. Gayat betul. Aku nie dah ler memang fobia sikit bab2 gini. Rasa cam kiter menjunan ke bawah je. Laju jek ketapi nie meluncur.

.

Dah selamat, meluncur. Jalan kat platform sampai kat tempat kiter akan naik cableway lak. Dengan cableway nie kiter akan naik lak ke puncak bukit yang lain. Dan dari stesen cableway atas puncak tue, kami naik lak skyway tuk menyeberang kembali ke bukit yang mula2 td. Perjalanan kam di Blue Mountain tama kat sini. Dan kami kembali nai bas untuk balik ke hotel.



Railway, Cableway & Skyway - Pengangkutan sepanjang di Blue Mountain
.
Bertolak dari Blue Mountain kul 5.00 pm. Singgah kat Stadium Anz, Sydney. Tujuan utama adalah untuk sesaper yang nak melepaskan hajat. Tapi, kami nie pantang ler ader peluang, mesti ambik gambo, kalo boleh semua gambo nak diambik.
.
Pastu teruskan perjalanan, memandangkan ja dah kul 6.45 ptg. Bas terus 'drop'kan kami kat Cafe Kasturi. Tempat dimana kami dinner. Namer pun cafe Kasturi, tentu2nyer masakan melayu ler yang dijamu. Alhamdulillah, cukup la untuk melayan tekak melayu aku kat sini.
.
Selesai semua, jalan kaki ke hotel. Tapi sebelum masuk bilik, kami naik monorail. Pusing bandar Sydney. Dan xtvt seterusnyer, shopping. Tapi kedai tak banyak yang bukak. Pilihan pun tak banyak. Harga pun leh tahan.
.
.
.
Asamragam : Tengah syok menaip, ter'publish' lak, padahal baru separuh jalan. Tu la, saya budak baru belajar....;-).



Pagi Yang Suram

credit to mr. gugel

Pepagi nie, jenguk jek blog nie terasa suram jek. Sesuram kesihatan tuan rumah yang tak stabil sepanjang 2 minggu nie. Badan rasa x sedap sejak minggu lepas lagi. Ari senin ari tue dah ambik mc. Ari selasa keje balik, ari rabu semalam g bantai mc lagi. Rasa x sedap beno badan nie. Ari nie demam dah kebah sikit. Mr. flu & Pn. batuk jek tak abih2 lagi. Sakit tekak jangan cakap ler, kalo bleh rasa nak masuk jek tangan kat dalam, pastu garu.....huhuhu.
.
Hubby pulak dapat mc seminggu. Bukan ler demam lak. Injured, lutut terpele'ot akibat ghairah sangat main badminton sampai salah landing. Udah ler jadi OKU sekejap. Skang nie bertongkat ler nak ke mana2. Tak leh ler g main badminton sementara nie. Kalo ikut doktor lambat gak nak elok betul2. Maunyer 6 bulan kot takleh main badminton dah.
.
Nak cari mood nak 'make up' umah nie ler. Tengok camner tahap kesibukan ari ie. Cerita jalan-jalan kat Sydney pun x abih lagi. Biler keadaan tuan umah camnie, umah pun jadi tak ceria gak. akan ku pastikan umah nie bertukar wajah sebelum jung mingg nie. InsyaALLAH.........
.
Asamgaram : Jangan culas2 makan ubat tauuuu..........

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin