29 Mei 2009

Cuti Sekolah Dah Mula Weh......!


Wah...! Seronok ler bebudak sebab cuti 2 minggu. Leh rilek2 sikit, takyah bangun pepagi nak g sekolah, leh lepak tengok tv. Tapi, aku bukan budak sekolah pun, belum pun ader anak yang bersekolah.

Tapi, crite nie bukan bab cuti sekolah. Tapi bab yang plg popular maser cuti sekolah nie. Kad jemputan untuk aku dah bersusun dah tuk 2 miggu. Bukan setakat jemputan tuk sabtu, ahad jek. Ader gak orang buat kenduri kawen maser weekday. Camno yek den nak poei.

Paling banyak kenduri pada 31/5 nie. Tengah susun jadual. Maner yang jauh tue memang aku surrender ler. In fact, sepatutnyer sok g ke Terengganu, nganto sepupu lelaki aku kenduri kat saner. Tapi, aku takde ler pegi coz mak der hal ari ahad tue. Dan kenduri pun banyak kat sini. Takpe kenduri nyambut menantu kat Teluk Intan je la kami ngadap sok.

Sebahagian dr kad jemputan yang ader. Nie yang kat opis, yang kat umah pun ader, dalam keta pun ader gak. Meriah betul ngan orang kawen yek.....




Asamgaram : aku decided nak mula diet, tapi cam wrong timing jek......:-(...huhuhu.






Cerita Lamer - Lawatan ke Spital Ampang

Lawatan...????

Bukan ler lawatan cam rombongan sekolah ke hospital tue..Actually, melawat anak sedaraku yang warded untuk buat 1 minor operation. Semalam jek dok kat spital, condition dier lepas operation tue ok jadi tak perlu dok spital lelamer. Operation tak lamer pun, 2 jam jek.

Masalah budak nie, Nabil namenyer, dier ader mcm ketulan yang keras kat lutut dier. Jadi do buat operation buang benda tue & buat kajian tuk kenalpasti masalahnyer. Ader ler doktor buat diagnosis tp xyah citer la kat sini. Hopefully its just a normal 'ketulan' dan tak membawa apa2 mslh yang besar.


Wad 5B, Hospital Ampang

Ketulan yang dimaksudkan kat lutut Nabil

Budak manjaaaa.......

Dah sudah operation....

Sempat lagi melawak




Asamgaram : Kalo bukak gobok gambo nie ada banyak lg ceritanyer. Main pilih2 je la.....


28 Mei 2009

Family Day - Penaja, Ditaja, Menaja....;-)

Layanz Gambo je la yek barang2 tajaan maser program tue.

Bubur Kacang

Keychain sebagai Souvenier

Hamper & Hadiah-hadiah


Air Mineral


Roti Gardenier Makan Ngan bubur Kacang


Ada lg yang lain. Tapi tak teringat nak ambik gambo.








Family Day - The Commitee

Ini anak arwah Yusuf, Habibah yang kami panggey Atok. Program nie melibatkan keluarga dari 2 anak arwah seibu sebapa, Habibah & Mat Sam. Tapi, Mat Sam dah lamer meninggal dunia. Jadi yang tinggal hanyelah atok. Umur atok dah mencecah 90 tahun. Alhamdulillah masih boleh bergerak & berjalan, tapi dah tak larat nak wat keje2 rumah. Skang dok ngan MIL aku.
Atok adalah penaung program nie. Nampaknyer dier gembira biler tengok anak, cucu, cicit & piut dier berkumpul walaupun korum tak berapa nak lengkap lg. Maser program tue pun, alhamdulillah dier sihat walafiat dan berpeluang nak sama2 sertai program yang telah diatur.




Ini pulak anak menantu Atok Bibah & arwah Mat sam. Ader yang dah meninggal, ader gak yang tak dpt datang. Untuk program nie depa bertindak sebagai Penasihat. Jadi kebanyakan program dirujuk ngan depa jugak.


Gambo barisan AJK bersama penasihat & penaung. Memasing dengan tugas & tanggungjawab dalam menjayakan program nie. I salute all of u lahhh.... Kalo tak tentu program yang dirancang sejak 6 tahun yang lalu lom dapat dijalankan. Lain taun kiter buat lagi gempak la bebbb....hehehehe.


Seterusnya, barisan keluarga yang terlibat.


Keluarga Angah & Pak ngah - Keluarga aku ler nie



Keluarga Cik Kidah



Keluarga Mak Long Maimon & Pak Long Zainal


Keluarga Pak Cu Roslan



Keluarga Pak Lang


Keluarga We - Keluarga paling ramai, meriah & berbakattttt.


Ader 1 keluarga lagi tak sempat ambik gambo, keluarga Mak Long. Maser turn deme ambik gambo tetiba ader sikit kecemasan. Takde ler 1 gambo0 famly kat sini.

Gambo semua ahli keluarga yang join program. Korang memang best la. Nest time join laik yekkkk.......

Generasi ke-5. 2 orang piut atok. Cicit pada We.




Family Day - Part 4

Moh kiter sambung lagi

Acara pagi habih lbh kurang kul 12.00 tghari. Pastu memasing bebas nak buat per. Kul 3, chalet kena check out.Pastu ader sikit majlis penutup dan penyampaian hadiah. Lbh kurang kul 5 ptg semua bersurai selepas acara akhir, bergambo semua ahli keluarga. Layanz gambo yang sekeping 2 nie yek.....







Tamat ler acara penuh maser Family Day tue. Napak mcm semua happy & ceria. Tapi tak tau ler belakang depa kata aper lak. Tapi, pada aku sesuai dengan penganjurannya kali pertama, ia dah cukup baik la. Tapi memang ader 1,2 perkara yang kena diperkemaskan lagi, terutamanyer pengurusan maser. api itu cakap dari wakil AJK la, orang lain aku tak tau ler pulak.




27 Mei 2009

Family Day - Part 3

Pagi tue sepatutnyer pas solat subuh terus buat senamrobik + tarian poco2. Tp, semuanyer dah kepenatan, ader yang terbabas solat subuh, ader yang lepas solat sambung tido balik, ader yang terus terjun sungai. Jadi sesi pagi tue tak jadi ler.

Pas minum pagi terus ler mulakan sesi bergambar. Gambar2 ikut family. Gambonyer kemudian ler. Next entry, banyak tue gambonyer.

Sambil nunggu AJK buat persiapan untuk sesi sukaneka, main lagu poco2 & automatik terus deme berpoco2 pagi tue reramai. Meh kiter sembang2 sikit sukaneka pg tue.





Antara xtvt tuk sukaneka :


1. Rebut gula tuk bebudak bawah 6 thn - name jek tuk bebudak, mak pak budak lg excited.






2. Cari gula2 dalam tepung guna mulut - tuk bebudak 9 tahun kebawah kot...luperrrr...



5. Lari Dalam guni tuk bebudak sekolah menengah
6. Lari dalam guni AJK vs Ahli Keluarga bkn AJK - Actually, acara nie xde pun dlm list. Tapi sebab AJK2 nie tingin biler tengok bebudak nie lari dalam guni terus request acara nie. AJK, kuasa veto tue. Hadiah belakang kira ader ke xde.Tapi mcm2 peel de. Bab ngaco team lain jgn bagi menang memang depa nie berbakat sungguh. hehehe.....
7. Cari Barang tuk teenager - xde gambo la pulak.
8. Boling Kepala tuk mak2 & Pak2 - penuh dengan gurauan. Ader jek idea depa nie nak nyakat orang. Untuk Pak2 nie pun sebenonyer acara lain, tapi depa request nak boling kelapa gak. Layannnnzzzz......




9. Balingan Kasih Sayang tuk pasangan suami isteri - nie pun xde gambo. Jurugambonyer participate dlm acara nie. Terus lupa nak ambik gambo...Tapi meriah....
10. Bola Tampar Air tuk AJK sahaja - nie pun xde gambo....rugi tul la.
.
Sepatutnyer ada acara tarik tali dalam air. Tapi dh semua buat hal memasing sampei tak dan dah nak kumpulkan balik tuk acara tue. Next time ler pulak buat acara nie.
Entry nie dah cukup panjang. Sambng lak lain kali.





Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin