12 Mei 2009

Hasrat Yang Terbantut.....



Nampaknyer niat suciku nak mengupdate cerita family day ari nie terbantut. Tadi godek la gobok gambo lam laptop nie. Tapi tak jumpe ler pulak gambo2 hari bersejarah tue. Baru la aku teringat yang gambo tue aku dah 'move' masuk pendrive 8gb (bunyik can riak jek...hehehe) yang baru aku beli 2,3 bulan lepas. Cari lak dalam Recycle Bin, pun elek pocittt..... Maknenyer harapan aku nak mengupdate hari nie terbantut begitu saje.
.
Mesti kowang dok kata, ngape tak ambik gambo dalam pendrive 8gb tue.... Alkisah yang sangat tragis, pendrive 8gb aku tue dah takde. Selamatttttt.........


Tue ler pendrive 8 gb aku yang dah 'selamattttt' tue. Alkisahnyer, ari ahad aku sibuk menyiapkan video untuk family day aku. Jadi aku gunakan pen drive tue tuk pindahkan gambo dari laptop ke pc. Biler dah selamat proses pindah-memindah, aku delete la folder gambo lam laptop coz memorynyer dah tinggei ciput. Ape guna pendrive 8gb kalo tak dipenuhkan ngan gambo2 aku kannn......

Ari tue pulak anak2 buah aku semuanyer ader. Jadi of course le keje aku sentiasa menerima gangguan2 nakal anak2 sedara ku. Jadi pindah jek gambo, aku pun ambik pendrive 8gb masuk lam poket suar demi menyelamatkan pendrive 8gb yang baru aku beli tue. Entah camner, 10 minit lepaih tue, aku tetiba rasa nak memerut. Masuk la toilet & selesai segala urusan, aku pun bangun dari cangkunganku, dan tetiba ader benda jatuh terus menjunam dalam lubang jamban. Aku dok pikir aper yang jatuh, pegang poket. Baru ler teringat aku simpan pendrive 8gb aku dalam tue demi keselamatan 'benda alah' tue dari anak2 buahku. Tapi, pada tangan tuan punya jugak pendrive 8gb tue 'selamattttt' selamanyerrrr.

Kuar jek dari bilik air, aku jadi bahan ketewa adik2 aku....tensen. Gambo tue, camtu ler rope pen drive 8gb aku yang terus ditelan lubang jamban. Jangan ngada2 nak bagi idea suh seluk tangan tangan ambik balik. Tiiiiiiiiiidaaakkkkkkkk............. Baik aku beli lain jek...huhuhu.


Asamgaram : Ader gerenti lagi tue. Kalo aku g kedai balik bawak resit, pastu claim yang baru jek leh dakkkkkk......huhuhu.


1 ulasan:

skpz berkata...

memang sadis tul........
agaknya kalau pejam mata... mau kot seluk ngambeknyea....
huhu

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin