27 Jun 2013

Kerinduan....

Tajuk syahdu kan....

Skang aku kt ipoh. Kat tower regency hotel. Jauh 70km aku tinggalkkn anak2 dan suami demi tugas....

Eceehhh... Ayat skima. Hihihi

Sampai hari jumaat berkampung kat sini. Anak2 aku tinggalkan ngan mak mertua di bwh jagan suami sekali. Sian depa.... Kena tinggal. Demi tugas...

Segala belalan dh aku tinggalkan untuk depa. Moga2 depa baik2 aje kt sana. Bukan depa jek, harap2 aku pun baik2 aje kat sini.

Tugas mengepam akan diteruskan seperti biasa. Cuma nyer ini la 1st time aku ngepam blh malam... Sesi pertama agak mengecewakan, tp aku x boleh nak estimate ape2 sbb ini kali pertama pam malam. Kalo belah siang aku dh boleh agak brape byk akan aku bwk balik.

Maybe sbb aku nk period kot maka keadaannya agak mengecewakan. Takpe ler, esok tgk camner. In shaa Allah.

Balok dr ipoh jumaat. Sabtu ahad berehat kat umaj. Isnin kena g k.l.pilak untuk sesi bajet. Kali nie aku angkut semua kerabat.... Hahaha...

Asalnyer nk tinggalkan jek. Tp Mr K pulak terlibat ngan rombongan ke betong. Maka ibu terpaksa mengalah, kena bwk aaak2 sekali. Mak ngan abah akan ku angkut sekkli....:-)

Hikmahnyer.... Tak perlu riso annk2 yg jauh. Dan xyah pikir pasal stok susu yg mmh zero kt ummh tue... Huhuhu.

Ini la hasil pertama malam nie.... Alhamdulillah dpt 7 oz jek... Walaupun sedikit kecewa tp tetap bangga....

26 Jun 2013

WW : Transform



Kain menggunung tinggi dh berjaya di selesaikan dalam masa.......
2 JAM.... patah pinggang mak dok 2 jam gitu...





25 Jun 2013

Aku juara...

TAHNIAH SYURA....
Juara selebriti masterchef malaysia 2
U GO GIRL!!!

Masterchef untuk family

Udah jam 5... Jom balik.

Malam nie teman nak berehat nengok kan Masterchef nie...

Nak nengok saper paling handei memasak yg benornyer....


Teman jadi Masterchef untuk family teman udah ler...

p/s : Nak jd MasterChef tuk family konon, masak pun maleh.... hahaha






Pindah Rumah - Tiara Lake View


Sonok kan kalo dapat pindah rumah baru... Tetambah rumah sendiri pulak.... hmm..

Tapi nie bukan cerita aku pun... Cerita adik aku. Alhamdulillah murah rezeki dier, dapat beli rumah...

Aku??? Tak tau la ntah biler nak beli umah nyer....

Ari sabtu baru nie, kitaorg ke Ipoh. Menolong adik aku pondah dr kuarters kat fair park ke Pengkalan Tiara kat area station 18 nun... Takde nolong aper pun. Sekadar menyiapkan makan minum untuk orang yang angkat2 barang tue.

Nie orang tgh angkat barang... 1 lori jek barang nyer... idak ler banyak. Maklum la sebelum nie dok kuarters, kuarters semua benda siap ader. Tinggal nak tambah sikit2 lagik jek... Jadi pindah idak ler byk beno barang.


Pas settle angkat barang yg beso2 tue terus buat doa selamat sekali. Senang gini. Nak arrange elok2 ntah biler nak buat, tetambah nak puaser sangat dh nie. Jadi buat yang simple. Kalo ader rezeki deme buat yg lagik beso kot... kot la kan... hahaha


Lupa lak aku nak snap gambo2 makanan hari tue... Lauk nyer sambal tumis ikan bilis petai, telur dadar, pajeri nenas, ikan taucu, ulam, sambal tempoyak kaco. Buah tembikai... Makanan bukan semua mak ngan aku masak, ader yg mak mertua adik aku yg buat. Nak suruh deme siapkan makan kang tak tentu hala deme tue. Udah la nguruskan nak pindah lg...

Bebudak memang sakan la main..... Rumah tengah lapang. Ader jek jumpa barang nak main.... Ligat la masing2...



Nani tak brape sihat pulak kari tue. Demam tak elok betul lagi + batuk. huhuhu. Mood tak baik. Makan pun takmo. Sian adik yek...:(. Bagi makan ubat, pastu dier tido.

Bawak keluar kejap. Maser nie cuaca sgt baik lg, belum ader jerebu. Syukur la tak sampai lg, kalo tak kesian orang yg angkat2 barang tue....

Tgk adik. Monyok jek. Tersandar jek ngan tok anjang nyer.... Mood tak baik. Sedap yek tilam empuk tok anjang tue...:)


Selesai makan, tukang2 angkut barang semua balik.... Nangis tgk barang tak habis kemas.. hahaha. Aku tak nangis, tuan rumah la nangis. Aku petang tue balik dah. Nak tolong aper tak reti... Adik pun tak berapa nak ok. Balik umah berehat je la...

Tahniah la untuk adinda ku tue... nanti kitaorg dtg lepak2 yek.. Boleh ke???
muahahaha....



Perak & Petai


Orang perak kalo tak makan petai rugi weh....
Lagi2 kalo ader tempoyak, aje yang terangkat. Orang perak kalo tak makan tempoyak, belum cukup kuat darah perak nyer... Aje yg beno dak?

Nie kalo org perak yg tak makan dua2 nie dengo maybe akan mendatangkan amarah kan...

Saje nak tunjuk budak kecik nie bersungguh-sungguh mengopek petai. Dier sendiri yang offer diri nak kopek. Ader la dalam 15 minit kot. Lepaih tue idak disionyer dah. Baik pegi main...



Malam tadi dier komplen matanyer pedih... maybe sebab jerebu kot. Padahal dier dok dalam umah maser tue. memang tak dpt nak larik dr jerebu nie... Celah bedah maner nak dok pun tak tau ler. Harap2 tak berlarutan. Member dah la baru baik dr demam.... Tue pun masih selsema lagik...






Pagi yang berbeza

Seperti biasa, bangun pagi siap2 nak g kerja. Pecut kat highway, belum sampai tmt ditujui tetiba masuk 1 mesej dr opismate,

"saya lambat pegi cimb dulu..."

Arghhh....

Nampak mcm xde masalah pun sebenarnyer kan. Tapi memang ada, malang sungguh. Kunci opis takde. Maka sekarang melepak kt kfc tunggu opismate settle urusan dier dan dtg opis. Dlm kul 9.30pg kot baru dier sampai.

Kunci aku dedulu ader. Tp aina kreatif suker selongkar beg dan campak entah maner kunci tue. Malas nk minta lain dh. Dh 2x hilang. Hahaha.....

Staf lain..??? Tinggal kami 2 orang jek. Orang lain semua g kursus. Cc kitaorg cuti umrah.... Nasib badan.

Nak habis kn breakfast sambil layan kendi kerashhh... Hahha.

Sekian....

24 Jun 2013

Hati aler sikit susah maaa.....


Adoii.... lame dh ku tinggalkan sifir congak2 nie... Apetah lagi mencongak benda yg memang diluar jangkaan.

Status yang aku up tdi pagi....
Start Rabu sampai Jumaat nanti aku ader Kursus kat Ipoh. Dekat jek. Plan asal masa mula2 dpt tau kursus, aku berulang jek dr Tapah ke Ipoh. Sekali biler jadual keluar, ader class malam sampai pukul 10.30 mlm. Aiyokkk...!!!! Kena tuko plan la nampaknyer.

Maka skang nie tengah gigih nak mengumpul susu balik... Agak stress di sini. Memang akan ader idea2 suh bagi FM kalo tau susu aku tak cukup. Buat maser nie aku usaha sehabis daya dan tenaga untuk memastikan kelangsungan hidup anak aku ngan BM, susu ibu. FM adalah jalan penyelesaian terakhir yang mampu aku buat. Harap2 dapat dielakkan....

Bukan tak penah bagi fm pun, maser kat wad mula2 dulu nani dh disumbat fm, tp sekali feed je la. Sebab Nani tak berak walupun dh dekat 24 jam. Walaupun dia aku bagi susu badan, doc takut susu aku sebenarnyer tak banyak maner pun. Jadi depa feed anak aku sekali ngan fm. Lepas tue alhamdulillah berak la dier. Aku rdha jek maser tue asalkan anak aku ok2 jek. Allah lebih tahu aper yg terbaik. Tapi lepas tue tak penah pun bagi fm langsung.

Udah la minggu lepas terikut dengan jadual kerja yang padat. Bukan sebab padat jek, tp sebab ader meeting dan lawatan jawatankuasa sistem dari hq maka memang siksa la hidup. Kalo setakat padat jek, aku gagah jugak ler ngepam, tp biler dh terikat ngan meeting memang tak boleh buat aper. Bengkak pun tanggung je la....

Ingatkan hari jumaat nak pulun la sikit. Dapat bawak 25oz sehari aku dh bersyukur sangat.


Sekali biler pasang2 spare part dier, begini lah rupenyer....



Tak cukup sifat pulak..... huwaaaaa. Camner aku leh tertinggal getah lapik corong tue.... Alahai. Terpaksa buat single pumping jek, kalo tak tue boleh buat double pumping.... Stress dh aku maser nie.

Hasilnyer.....
Total pagi : 6oz, total petang : 7oz.... 13oz jek.....


Kalo tak boleh jugak aku dpt 22-23 oz sehari. Apekah malang nasibku. Balik dlm keadaan sedikit kecewa. Itu la kuasa double pumping. Dier akan meransang pengeluaran susu 2 kali ganda dr biaser...:)

Pagi nie pam dapat 12oz. Alhamdulillah. Tapi sebelum tue ku telan Chocodate banyak2.. Kurma ngan coklat adelah milk booster utk aku. Dengan harapan semakin banyak susu nanti... Teruk sungguh punya susah hati sampai aper yg aku nak makan aku nak minum hari nie semua aku selidik dulu. Pagi tadi teringin nak minum neskafe, biler dh order terpikir nak buat susu, kensel neskafe. tea o sudah....

Patang nie pam lagik... Harap2 boleh la nak cover lagik.










Dia Datang...


Akhirnya sampai jugak ke Perak nie....

Ape benda..??? Ape lagi, jerebu la.. huhuhu.

Sebelum nie dok baca status orang jek. Siap aku komplen, yeke bau asap..??? Takkan terus cam gitu...

Hamek ko. Memang bau asapp... Giler kuat baunyer. Baru aku tahu perasaan deme deme sebenaornyer... hihihi

Pagi tadi minum ngan Mr. K kat Tapah sebelum g keje, nampak ok lagik. Walaupun keadaan agak kelabu asap, tp boleh tahan jugak. Belon kt padang majlis daerah tue walupun tenggelam dalam jerebu still boleh nampak.


Pastu on the way g Slim River, aku rasa makin jauh dr Tapah, makin la 'berat' jerebu nie... Bidor boleh tahan. Sampai Sungkai pun nampak mcm ok. Biler sampai Slim River, memang agak merunsingkan. Once aku bukak tingkat time nak bayar tol, hamik ko semerbak bau asap. Buat maser nie, itu la perfume yang berkekalan di bajau dan badan agaknyer.

Nie dh dekat sampai Slim River...


Baru sat nie cek Indeks IPU, kat Tg Malim udah 128. Pada paras yang tidak sihat. Indeks IPU boleh cek kat sini.

Moga2 anak2 aku dan saudara serta sahabat aku dilindungi ILLAHI. Terhindar dr penyakit-penyakit akibat dr jerebu nie...





21 Jun 2013

Annoying dengan agen insurans...


Nie kalo agen insuran aku tgk tajuk nie, mesti meroyan kejap kot... hahaha

cerita 2,3 hari sudah. tak dan nak merepek kat sini, hari nie bykkk maser sikit.... bos kiter cootii..!!

Ari tue aku ader ler g membeli belah kuih muih minum petang kat satu tempat nie. Kedai tue dok kt seberang jalan dengan deret2 kedai dan ader tabung haji... Lane tue lebo, agak2 boleh muat 4 laluan keta. Tapi bukan ler jalan utama pun, situ jugak ader parking.

Pas beli kuih tue, aku nak masuk keta tetiba aku dengo orang panggey. Aku pandang ader sorang mamat nie lambai2 kat aku sambil pegang sampul surat. Memandangkan aku nie bekerja ngan orang kampung ngan tuan tanah-tuan tanah yg ramai, aku sangkakan dier pun salah sorang dr peserta opis aku la... dan aku assume jgak yg dier kenal aku dan nak bagi aper2 surat atau nak tanyer ape2 pasal tanah dier... Kan kiter sentiasa bersangka baik ngan orang...

Dier jerit2 panggey aku. Aku tunggu la kot dier yg datang seberang, tapi tak. Dier suh aku datang kat dier. Sambil menjijit plastik yang berisi pisang goreng aku pun sampai la kt tmt dier berdiri. Takde meja takde aper pun. Just dier berdiri jek depan tabung haji. Kot2 la jugak org tabung haji ke...

Biler aku datang dekat terus dier kuarkan sesuatu dr dlam sampul surat yg dier pegang. rupenyer pamplet insurans... huhuhu. Penat2 aku pegi kt dier ingat urusan penting rupenyer nak promote insurans..

Maksud aku kat sini bukan aku bangkang pun orang meniaga ape sekali pun. Takde masalah. Tapi please la, pleasent kan prospek ko atau customer ko... Ader ke patut dier nak meniaga ngan aku, aku pulak yg terhegeh2 pegi kat dier. Panggil orang terjerit-jerit pulak tue...

Annoying betul la. Aku tak tau pendapat orang lain camner. Tapi aku rasa, eh! mamat ape hal. Ko nak promote aku yg kena datang... Patut ko la dtg kat aku... kan. kan. kan...

Nampak jek dier kuarkan pamplet tue aku blah la. Xpe la, saya dh ader PRUDENTIAL... hahah. giler belagak aku cakap. Nie kalo Makbed dengo aku jawab cam gini, mesti bangga giler dier ngan aku. Makbed tue agen prudential anak2 aku. Aku belum sign lg ngan prudential. Anak2 dulu. Aku memang rekemen la minah nie sbg agen korang. Kalo korang berminat korang g je la kat blog then email kat dier...

Aku pun peniaga jugak. Harap2 aku boleh pleasent kan customer aku.. eh bab keje pun boleh, sbb aku selalu berurusan ngan applicant & peserta kitaorg. Jgan la ader sifat sombong dlm hati.. Aminn.




20 Jun 2013

Tanda-tanda Mengandungkan Anak Perempuan


Terjumpa nie kat fesbuk.. Saje nk tgk betul ke tak?

Tanda-tanda mengandung anak perempuan

1. Sering mual setiap pagi di awal kehamilan - Alhamdulillah 2 anak xde mual2

2. Detak jantung bayi rata-rata kurang dari 140 / minit - sama la.

3. Punggung kelihatan lebuh besar, berat lebih tertumpu di bahagian pinggul - Kalo tk ngandung pun mmg dh beso..huhuh

4. Dada sebelah kiri lebih besar. - tak perasan pulak

5. Tubuh terlihat lebih tinggi,- hmmmm....

6. Perut terlihat seperti semangka(tembikai) dan melebar - ye kot. org selalu sebut lebo jek.

7. Lebih menyukai makanan yang manis-manisl - so true ler...

8. Tergila-gila pada makanan yang manis-manis - betul la jugak tue...

9. Suka pada buah-buahan terutama buah yang manis - hmmm... ader jgk la mkn buah

10. Lebih cerewet seperti sebelum hamil - ada sikit cerewet la

11. Moody dan suka marah-marah - hhaaa... aje yg yer.

12. Sering mual pada menu-menu beraroma tajam - takde lgsung

13. Payudara berwarna pink dan lebih cerah. - hmmm... tak ingat sudah

14. Rambut terlihat lebih merah - merah ke? Tp rambut aku cantik jek time pregnen. Gugur pun kurang.

15. Warna urine lebih gelap dari biasanya. - mmg pun. Sampai kalo g klinik mesti depa suspek aku kencing kotor

16. Lebih suka tampil simple tanpa make up -betul, betul, betul


*lain orang lain caranyer... Bukan sama pun.



19 Jun 2013

Kena cucuk sudah...



Selepas episod tak jadi cucuk ari tue, Sabtu lepas, eh bukan yg baru nie, sabtu minggu lepas.. Aiyokkk!!! mengulang lg ke Ar ridzuan utk tujuan yang sama. Cucuk Adik Nani. :). Kebetulan ader kenduri jugak kat Ipoh, maka lps cucuk terus ke kenduri la kiter.

Jenuh menunggu pulak ari tue. Kitaorg sampai kul 12 tghari, kul 2.30 baru dpt jumpa doc. Selalunyer tak de cam gini, kejap jek jumpa. Tapi aku tgk hari tue bukan dtg nak buat pemeriksaan biaser jek, kebanyakakn dtg ader kes. Ader dtg ngan fail2 sekali, ader tue masuk lamer, pastu anak berteriak bagai nak rak kat dalam. Amik darah kot. Camtu la kalo jumpa paed.

Adik kan ramah tamah... Kena agah ngan doc, sengih jek. Doc ukur sana, ukur sini. Timbang berat,



Sekali kena jab... Meraung... hihihi. Tapi kejap jek. Aku dukung, pujuk diam dah. Boleh lak gelak2 balik ngan en doc. Menyerongen jek ngan doc.


Kakak pulak sibuk ngan aktiviti lain... Maklum masuk bilik paed kompom penuh mainan... Busy ler dier.


Pas settle kat Ar-Ridzuan, baru la pegi kenduri. By the time sampai kt umah kenduri udah pukui 2.45... Hamek ko... Lamer sungguh. Lauk pauk pun udah kering kontang. Makan je la aper yg ader.

Then terus g umah adik aku kat Seri Botani. Lepak2 kat sana. Mr. K harus la mentido jek...

Petang dalam kul 5 gerak balik Tapah. Tapi singgah dulu kat Kedai Gado2 peberet kitaorg kat area Simpang Pulai. Hujan lebat maser nie... tapi demi sepinggan cucuq ku redah jua.

Budak muka masam mencuka 'gaduh' ngan abah... hahaha. Siap jeling lagi. Abanhnyer tak bagi dier main payung, tapi sibuk la nak jugak.


Ini la sepinggan cucuq yang menjadi dambaan.... Tapiii......... Malangnyer hari tue rasanyer tak sama dengan hari2 yang lain... Sangat mengecewakan. Cucuq dah sejuk & keras. Macam cucuq balance semalam jek... Kuahnyer pun sejuk seji langsung tak panas mcm baru kuar peti ais... Mak kiciwa dek non... Mau la kena boikot kedai nie 2,3 bulan kot... hahaha.


Sebab cucuq hari tue langsung tak menepati selera Mr. K, maka berkongsi nasi goreng dengan anak la jawapnyer... hihihi. Berebut anak ngan abah makan....:(


Kenyang perut hati sinang... Jom balik....






WW : Bergegar Meja





Tangan sebesar ini mampu menggegar meja... Dier ketuk meja tanda protes takleh makan aper2 kot kt kedai. Tung tang tung tang tangan dier mengetuk...





18 Jun 2013

Tak sihat

2 beradik tgh tido lena.. Dua2 tak sihat adik demam tp x berapa kuat. Maybe berjangkit ngan kak long yg baru baik demam ari tue. La nie kak long selsema ngan batuk jek.

Semalam dh bawak aina g klinik. Dapat antibiotik, ubt demam, ubat batuk, ubat selsema.

Adik pulak dh masuk bilik doc baru aku mintak doc tgk kan jgk padahal xde register pun mula2 tue. Sbb aku rasa kepala adik kejap panas kejap sejuk, xde mcm orang demam pun. Rupanya adik pun demam daaa.. Sama gak la ubat yg doc bg. Tp aku just bg adik ubat demam jek... Ubat lain simpan je la...

Biler dapat candu dua2 pun layu. Mata aku pun mcm layu2 jgk nie.. Huhuhu.

Adios....

Ber 'meeting' an

Rosak tatabahasa... Hihihi.

Baru settle membuat first session utk sesi mengepam. Giler sakit menahan tapi sebab kwadaan tak mengizinkan ku tahan jua. 1 sesi je la nampaknyer ari nie. Aper nk buat.. Huhuhu.

Layan pam sampai 20 minit dan hasilnyer 15 oz lbh.... Kalo dua sesi dpt la jgk dlm 20 - 22 oz. Aku rasa dh malas nk buat sesi kedua. Esok kena cover balik.

Petang nie sambung balik meeting. Sesi brainstroming pulak. Sib baik bos baik hati bg pelepasan kt I yang cute nie... Hihihi.

Pelepasan gapo...? Tue kt dapur bertimbun pinggan cawan minum pagi td x berbasuh. Nk kena selesaikan ptg nie. Xde orang lain leh buat dah. Kak kam tgh mengerjakan umrah kt tanah suci, jadi utk meeting hari nie semua nyer atas bahu gemala patik. Aku la tukang bancuh air, tukang kemas mengemas, basuh membasuh, aku jgk la yg amik minit mesyuarat.... Gila kuasa sungguh...hihihi.

Itu jela... Bersambung lain siaran. Sbb guna blogger apps thru phone jek maka gambo semua csmpak kt bawah... Pepandai senditi la nk related kan satu sama lain... :-)

17 Jun 2013

Her first bite - solid food

Nani officially 6 m.o 8.6.2013... Yeay!! Udah boleh bagi solid food....:)

Tengok la suapan pertama anak....:)


Mula2 masuk sudu dier cam konpius kot sbb dier nyot2 sudu tue cam nyonyot puting... Dier ingat puting kot yg masuk mulut dier... hihihi. Reaksi pertama???? Muka kerut2.... hahahaha. Aku mulakan solid food dengan puree epal. Agaknya rasa epal tue cam pelik mula2 tue yg berkerut muka. Pastu ok. She love it...!! Senang sangat nak suap dier makan...

Sambil menyuap, ibu 'dibantu' oleh budak kecik yg sorang lg tue. Aiyokk!... Stress mak. Asyik la nak menyumbat adik ngan air kosong. Belum pun adik suap, dier sua lg air masak. Pastu sibuk nak rampas sudu kat tangan ibu, nak tolong suap adik.... Walaupun demam, aktiviti tetap berjalan seperti biaser....


Adik pun sama nak tolong suap sendiri. Sibuk nak pegang sudu sendiri. Biler angkat botol makanan dier, sibuk jugak nak mencapai. Sabr dik, sikit2 la, adik baru nak belajar makan....


Solid food adik dlm botol treenie 2oz.... Boh dlm nie sbb botol dier kiut. Beli pun utk isi makanan dier...

Aku mulakan solid food nani dgn puree epal. Kali nie nak try buat homemade sedaya yg mampu. Kalo keadaan tak mengizinkan kiter carik la alternatif lain nanti. Aina dulu memula bg nestum jek, la nie mak aiii payah ya amat nak bagi makan buah. Semua diluahnyer balik. Sayur pun kalo terasa dalam gigitan dier memang dier luah balik siap nak termuntah lagi. Kalo kasi hancur betul atau blend boleh jek dier makan... Saje tau Kak long nie...:). Harap2 adiknyer nanti suker makan buah dan sayur.

Setiap bekas tue 2oz aku penuhkan dengan puree. Tapi 3 hari dh makan tak habis pun sebekas tue. dier makan antara 1- 1.5 oz jek... Baru nak belajar makan. Hari nie ngan baby sitter, tak tau la aper jadi...:). Adik Nani nie ader sindrom Monday blues sikit... Hari isnin mula la buat perangai.

Pasnie taktau lg nak bg makan aper... Maser nak mencari epal kt TF pun sikit punya payah. Kejap aku pegang yang nie. Kejap kang pegang epal yg tue. Ader baca kt internet epal fuji yg elok, tak masam, byk sagu. Tapi, biler sampai sana epal fuji nie pun ader mcm2... huwaaa. Menangis mak pilih buah. Sudahnyer beli 2 jenis, balik umah rasa yg maner best... Pasnie ape jd pulak taktau la...:)


One happy baby.......

Gendang gendut tali kecapi...
kenyang perut suka hati...










Selamat Bertunang - Angah Marini

Hari Sabtu attend majlis bertunang sepupu aku... Dekat jek kat bidor...

Selamat bertunang Angah. In shaa Allah bulan April tahun depan bakal berlangsung majlisnyer.


Aina ambik gambo ngan 'pengantin'.. Muka takmo senyum, peace jek. Yang benonyer dier demam hari tue. Malam tue tetiba naik panas, patut la asyik nak ngempeng melekat jek. Siap kaco adik yg tengah nak tido. Mula la maknyer nak menyinga. Asyik la kena marah. Biler dh sedo yg dier demam, baru la rasa insaf. Kalo tidak asyik jek kena marah jek. Sian anak, pastu mak nyesal marah2. hahaha. Mau tak marah tetiba adik nagis aina dok bising2 meraung dalam bilik. Sudah nyer berjemaah deme mengamuk sama. Abahnyer dah la takde, out station. Lagi la mak makan hati... huhuhu. Maafkan ibu yek sayang...

 sebahagian dr ahli keluarga. nie 1/10 jek dr ahli keluarga yg ader. Family beso, masing2 ngan hei sendiri. Banyak nie jek yg sudi amik gambo. Aku tak join, wakilkan anak jek.. hihihi. Aku tukang snap jek...



Hantaran.....


Majlis mula dengan tahlil dan doa selamat jam 11 pagi. Majlis merisik dan bertunang mula jam 11.30 pg. Pastu makan... jangan tanyer kul brape makan, nampak makanan je dah, dh tak nampak jam brape... :)

adios...








13 Jun 2013

Sepetang yang indah


Semalam petang cuaca sangat baik. Sesuai untuk membawa anak ke taman permainan...

Kesian kat Aina, asal lalu jek depan Taman Malaysia Tapah tue asyik la bising nak main taman, nak main taman. Memang tak sempat pun nak bawak, biler ader maser, hujan pulak mencurah2...

Semalam lepas amik Aina ngan adik kat umah opahnyer, aku tengok cuaca ok jek. Terus offer Aina tanyer dier nak main taman tak? off coz ler laju jek dier jawap nak...

ibu : Tapi kiter singgah kejap je yek. Boleh ke?
Aina : Boleh. Kejappppp jekkk...
Ibu : Ok.

Maka dengan gagah perkasanyer ibu pun mendukung la si kecik Nani sambil tangan meminpin Aina. Aku try and error jek nie, kalo dua2 behave ok, nanti boleh la aku bawak lagik. Sengsorang melayan dua2. Tapi, frankly cakap ler, mmg payah la nak handle. maner nak tgk Aina main gelongsor sukati dier nak turun kat maner jek. Dah turun gelongsor, malas cari tangga nak panjat balik kat situ. memang aku tak bagi la coz mengundang bahaya, aku nak pegang payah la sebb memegang adik lg.

Abahnyer dh aku roger suh singgah taman sblm balik sbb kesian kat Aina yg sibuk nak main.

Tengok la muka kegembiraan Aina... Adik belum reti bahaser lg. Tapi dok ngekek jugak biler kak long gelak2 ngan dier... Hati ibu maner tak gembira tengok anak gembira...:)


Maser Aina nak main buai nie, abahnyer tak datang lg. Tapi ader sorang bapak nie dier tgh layan anak main buai kat sebelah, tolong naikkan Aina dalam buai. Agaknyer dier tgk aku tangan dh penuh ngan kunci kereta, ngan dukung Nani lg. Handphone pun tak lepas sebab nk ambik gambo. Maka dier tolong angkatkan.

Lepas tue baru abahnyer sampai, baru la aku free sikit. Dier pulak bawak nani naik buai. Serius aku takut nak naik buai tue, kot2 sebab overweight aku nie nanti buat buai tue roboh.. Seriau acik.. hahaha. Padahal Mr. K naik ok jek. Berat dier ngan aku lbh kurang jek.. huhuhu. Panik tak bertempat.

Cukup time ajak Aina balik. Memang tidak ler kan... Aku ajak balik, dier kata 'sekejaappppp lagikk'.. huhuhu. Baru 15minit main. Tak puas kot. Ajak lg sekali 'Nanti la dulu , ibu'... Aiyok..! Sudahnyer aku kata abah nak bawak naik motor, baru la dier nak balik. Memang dier balik ngan abah naik motor, aku ngan adik naik kereta.

Nanti kiter datang lg yek Aina...











Work in Progress - Lemuni mom & Baby shoppe


I'm officially busy right now... Sedang merancang untuk masa depan dan memerlukan sedikit komitmen dr aku buat maser nie...

May Allah Bless me & my team. Amin.







Doakan semuanya berjalan lancar...:)












12 Jun 2013

Vain dengan kaki sendiri

Budak nie ader hobi baru, suker amik gambo.. Tapi semua tak semenggah. Berpuluh2 keping gambo tak semenggah dlm hp nie ha. Biler la ibu nak delete kasi bersih ntah ler... Banyak bebeno...

Nie vain dgn kaki sendiri... Awat lawa sangat ke kaki hang Aina...? hihihi




dah itu jek....:p






Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin