20 Jun 2013

Tanda-tanda Mengandungkan Anak Perempuan


Terjumpa nie kat fesbuk.. Saje nk tgk betul ke tak?

Tanda-tanda mengandung anak perempuan

1. Sering mual setiap pagi di awal kehamilan - Alhamdulillah 2 anak xde mual2

2. Detak jantung bayi rata-rata kurang dari 140 / minit - sama la.

3. Punggung kelihatan lebuh besar, berat lebih tertumpu di bahagian pinggul - Kalo tk ngandung pun mmg dh beso..huhuh

4. Dada sebelah kiri lebih besar. - tak perasan pulak

5. Tubuh terlihat lebih tinggi,- hmmmm....

6. Perut terlihat seperti semangka(tembikai) dan melebar - ye kot. org selalu sebut lebo jek.

7. Lebih menyukai makanan yang manis-manisl - so true ler...

8. Tergila-gila pada makanan yang manis-manis - betul la jugak tue...

9. Suka pada buah-buahan terutama buah yang manis - hmmm... ader jgk la mkn buah

10. Lebih cerewet seperti sebelum hamil - ada sikit cerewet la

11. Moody dan suka marah-marah - hhaaa... aje yg yer.

12. Sering mual pada menu-menu beraroma tajam - takde lgsung

13. Payudara berwarna pink dan lebih cerah. - hmmm... tak ingat sudah

14. Rambut terlihat lebih merah - merah ke? Tp rambut aku cantik jek time pregnen. Gugur pun kurang.

15. Warna urine lebih gelap dari biasanya. - mmg pun. Sampai kalo g klinik mesti depa suspek aku kencing kotor

16. Lebih suka tampil simple tanpa make up -betul, betul, betul


*lain orang lain caranyer... Bukan sama pun.



Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin