06 Jun 2013

Di satu hari sabtu yang baru nie


Cerita aku tunggang terbalik la... Tak tersusun. Lantak la yek. Janji aku paham sudahhh... huhuhu.

Nie cerita hari sabtu baru nie... Niat dihati nak bawak Nani g cucuk. Ntah cucuk brape bulan pun aku tak ingat coz dier dh delay sebulan dulu. Nie pun bertangguh2 bawak cucuk... Macam2 hal la... Abahnyer sejak masuk gomen, busy mengalahkan menteri... :)

Umur Nani nak masuk 6 bulan dah, Tapi baru cucuk 3 kali jek. Maknenyer yg nie cucuk 4 bulan la kan.... huhuhu. Lupa sudahhhh....

Selalunyer sehari sebelum atau pepagi sebelum pegi tue aku mesti call dulu Pusat perubatan Ar-Ridzuan utk kompom Dr. Hadrami ader ke takde. Tapi hari tue aku boleh lupa pulak. Dah on the way, baru capai telefon nak call tanyer doc ader.... Sekali Dr. Hadrami takde la pulak. dr. Hadrami nie, pakar kanak-kanak kt spital tue. Dier sorang jek pakar kanak2 kat situ.

Ok. Dr Hadrami takde, cakap kat adik tue, takpe la akak cucuk kat doc perubatan am kt klinik bawah je la... Sekali adik tue kata, 'kak hari nie cuti umum, agung. Doc semua takde yang ader tuk kes emergency aje..'

Dushhhh... Sedebuk aku kena kat pipi. Hahahaha.
Alahai camner leh tak perasan hari nie cuti umum daaa....

Udah on the way, teruskan gak ler. Terus tukar plan, Aeon station 18 je la terus. Shopping sikit bawak Aina main kar kidzooma sekali.

Sampai tue shopping dulu, lalu depan kidzooma tue Aina dh mengelejat nak masuk dalam tue. Tapi bawak shopping dulu, makan dulu. 

Tapi ya Allah, tak diam sekejap pun si Aina nie... Lotih acik ngan pakcik mengejo. Nasib baik la ader kak Mija dier (anak sedara Mr. K).. 

Nak bagi diam dudukkan dier atas stroller. Share dengan adik.... Tue pun sekejap je la. Pastu sibuk nak turun balik. Meligat. Agak2 udah penat, datang kat kiter minta dukung. 'Ibu aina penat la, dukung la aina..'.. terpaksa la jadi incredible hulk kejap mendukung dier. Adik..??? Behave very very very well... Lain kali bawak adik je la jalan. Aina tak payah. hihihi.



Tengok tue, cubaan-cubaan utk melarikan diri. Memecut ke depan. Pastu nak suruh kiter kejar... Oh Tidakkk!! semput kejap. Tapi coz ibu ader adik, jadi kerja kejar mengejar serah kepada yang lebih berhak.... hihihi.



Selesdai makan minum semua. Baru hantar Aina kt kidzooma dengan opah dan kak miza nyer. Ibu abah sambung shopping sikit lagi. Banyak anak2 yang lebih. Beli sikit2 utk raya. Advanceee... hihihi. Senang nanti hujung2 takde kelam kabut sangat...

Dalam kul 5 baru sampai umah balik. Letih. Malam sambung bersantai-santai kat dewan Merdeka tuk persiapan kenduri kawin. Aku tukang tengok jek. Aper pun tak buat... hihihi.





Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin