24 Jun 2013

Hati aler sikit susah maaa.....


Adoii.... lame dh ku tinggalkan sifir congak2 nie... Apetah lagi mencongak benda yg memang diluar jangkaan.

Status yang aku up tdi pagi....
Start Rabu sampai Jumaat nanti aku ader Kursus kat Ipoh. Dekat jek. Plan asal masa mula2 dpt tau kursus, aku berulang jek dr Tapah ke Ipoh. Sekali biler jadual keluar, ader class malam sampai pukul 10.30 mlm. Aiyokkk...!!!! Kena tuko plan la nampaknyer.

Maka skang nie tengah gigih nak mengumpul susu balik... Agak stress di sini. Memang akan ader idea2 suh bagi FM kalo tau susu aku tak cukup. Buat maser nie aku usaha sehabis daya dan tenaga untuk memastikan kelangsungan hidup anak aku ngan BM, susu ibu. FM adalah jalan penyelesaian terakhir yang mampu aku buat. Harap2 dapat dielakkan....

Bukan tak penah bagi fm pun, maser kat wad mula2 dulu nani dh disumbat fm, tp sekali feed je la. Sebab Nani tak berak walupun dh dekat 24 jam. Walaupun dia aku bagi susu badan, doc takut susu aku sebenarnyer tak banyak maner pun. Jadi depa feed anak aku sekali ngan fm. Lepas tue alhamdulillah berak la dier. Aku rdha jek maser tue asalkan anak aku ok2 jek. Allah lebih tahu aper yg terbaik. Tapi lepas tue tak penah pun bagi fm langsung.

Udah la minggu lepas terikut dengan jadual kerja yang padat. Bukan sebab padat jek, tp sebab ader meeting dan lawatan jawatankuasa sistem dari hq maka memang siksa la hidup. Kalo setakat padat jek, aku gagah jugak ler ngepam, tp biler dh terikat ngan meeting memang tak boleh buat aper. Bengkak pun tanggung je la....

Ingatkan hari jumaat nak pulun la sikit. Dapat bawak 25oz sehari aku dh bersyukur sangat.


Sekali biler pasang2 spare part dier, begini lah rupenyer....



Tak cukup sifat pulak..... huwaaaaa. Camner aku leh tertinggal getah lapik corong tue.... Alahai. Terpaksa buat single pumping jek, kalo tak tue boleh buat double pumping.... Stress dh aku maser nie.

Hasilnyer.....
Total pagi : 6oz, total petang : 7oz.... 13oz jek.....


Kalo tak boleh jugak aku dpt 22-23 oz sehari. Apekah malang nasibku. Balik dlm keadaan sedikit kecewa. Itu la kuasa double pumping. Dier akan meransang pengeluaran susu 2 kali ganda dr biaser...:)

Pagi nie pam dapat 12oz. Alhamdulillah. Tapi sebelum tue ku telan Chocodate banyak2.. Kurma ngan coklat adelah milk booster utk aku. Dengan harapan semakin banyak susu nanti... Teruk sungguh punya susah hati sampai aper yg aku nak makan aku nak minum hari nie semua aku selidik dulu. Pagi tadi teringin nak minum neskafe, biler dh order terpikir nak buat susu, kensel neskafe. tea o sudah....

Patang nie pam lagik... Harap2 boleh la nak cover lagik.










3 ulasan:

bibi yusof berkata...

awak.. sy pon kene tinggal anak 2 hari 1 malam .. sbb ade team building kat PD.. tk pernah lagi tinggal kan die malam malam.. tak tau nak agak agak berapa die nak minum.. sib baik ade stock.. tak cukup boleh pakai kan... :)

berharap semoga team building di cancel kan atas alasan jerebu teruk.. hehehehe

Nietanozie berkata...

La serupa la kiter yek....
Tp kiter parah sikit. Stok dh lacsikit, pas blk dr ipoh cuyi sabtu ahad hari isnin dh ke k.l pulak 3h2m...huhuhu
Moga2 masa kt ipoh dpt kumpul byk stok

P/s. : hadiah belum pos lg yek....

Nietanozie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin