19 Jun 2013

Kena cucuk sudah...



Selepas episod tak jadi cucuk ari tue, Sabtu lepas, eh bukan yg baru nie, sabtu minggu lepas.. Aiyokkk!!! mengulang lg ke Ar ridzuan utk tujuan yang sama. Cucuk Adik Nani. :). Kebetulan ader kenduri jugak kat Ipoh, maka lps cucuk terus ke kenduri la kiter.

Jenuh menunggu pulak ari tue. Kitaorg sampai kul 12 tghari, kul 2.30 baru dpt jumpa doc. Selalunyer tak de cam gini, kejap jek jumpa. Tapi aku tgk hari tue bukan dtg nak buat pemeriksaan biaser jek, kebanyakakn dtg ader kes. Ader dtg ngan fail2 sekali, ader tue masuk lamer, pastu anak berteriak bagai nak rak kat dalam. Amik darah kot. Camtu la kalo jumpa paed.

Adik kan ramah tamah... Kena agah ngan doc, sengih jek. Doc ukur sana, ukur sini. Timbang berat,



Sekali kena jab... Meraung... hihihi. Tapi kejap jek. Aku dukung, pujuk diam dah. Boleh lak gelak2 balik ngan en doc. Menyerongen jek ngan doc.


Kakak pulak sibuk ngan aktiviti lain... Maklum masuk bilik paed kompom penuh mainan... Busy ler dier.


Pas settle kat Ar-Ridzuan, baru la pegi kenduri. By the time sampai kt umah kenduri udah pukui 2.45... Hamek ko... Lamer sungguh. Lauk pauk pun udah kering kontang. Makan je la aper yg ader.

Then terus g umah adik aku kat Seri Botani. Lepak2 kat sana. Mr. K harus la mentido jek...

Petang dalam kul 5 gerak balik Tapah. Tapi singgah dulu kat Kedai Gado2 peberet kitaorg kat area Simpang Pulai. Hujan lebat maser nie... tapi demi sepinggan cucuq ku redah jua.

Budak muka masam mencuka 'gaduh' ngan abah... hahaha. Siap jeling lagi. Abanhnyer tak bagi dier main payung, tapi sibuk la nak jugak.


Ini la sepinggan cucuq yang menjadi dambaan.... Tapiii......... Malangnyer hari tue rasanyer tak sama dengan hari2 yang lain... Sangat mengecewakan. Cucuq dah sejuk & keras. Macam cucuq balance semalam jek... Kuahnyer pun sejuk seji langsung tak panas mcm baru kuar peti ais... Mak kiciwa dek non... Mau la kena boikot kedai nie 2,3 bulan kot... hahaha.


Sebab cucuq hari tue langsung tak menepati selera Mr. K, maka berkongsi nasi goreng dengan anak la jawapnyer... hihihi. Berebut anak ngan abah makan....:(


Kenyang perut hati sinang... Jom balik....






Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin