30 Jun 2011

Maharaja Lawak & Rambut

Dah abih pun Maharaja Lawak. Orang lain dah jenuh buat post pasal ML nie... Aku baru terhegeh2... huhuhu.

Anyway tahniah untuk Sepah... Mula2 aku ingat Jozan yang akan menang, tapi malam tue cam tak berapa jadi lak Jozan nak dibandingkan ngan Sepah... Tapi still terbaikkkkkk... Rejeki masing2 dak.....

Aku layan ML ngan budak tecit nie...... Mak ngak ader, gie kelas ngaji kat surau.



Alahai, rambut anak teman..... Cukur maser umur sebulan dulu.... Sampai skang dah dekat 6 bulan, baru la nampak hitam sikit. Maser lahir pun, rambut tak brape nak ada.... Takpe la nak oooiii... Janji Aina sihat yek... Sayanggggg kuat23....










29 Jun 2011

jom kiter makan jom.....



Aina yang keboringan menunggu maner la makanan dier tak sampai ..... ;p. Dier nie kalo bergambo, mengalahkan model.


Minggu lepas kot, Mr. K ajak makan kat rest house. Lamer sungguh tak menempelkan muka kat sini. Last maser preggy 5 bulan kot... Skang Aina dah nak masuk 6 bulan... Lamer kan....

Cam biaser, kalo kat sini aku selalunyer order chicken chop la.. Kalo nak makan2 goreng atau nasik baik aku carik tempat lain....




Makanan kat sini boleh la tahan gak... Dari 5 bintang aku bagi la 3.5 bintang... Tukang masak kat sini masak tak konsisten... Ader kala sedap ader kala hampeh....


Tapi aku bagi nie untuk servis depa......



Dedulu aku datang pun cam gini gak.. Lambattttttttt....... Mr. K ari tue makan nasi goreng seafood, nasi dah nak abih suap pun, air minum tak sampai2.... Aku ingatkan dah lamer aku tak datang ader la upgrade bab servis nie, tapi samer jek... Kena amik action sikit la pengurusan rest house nie.....









Milo 'O'



Buat maser nie, ini la air kegemaran aku... Pagi wajib ader nie. Kalo kat opis @ umah aku pakai 3 in 1 jek.... sonang...

Sejak bersalin, aku tak berapa tahan lak teh 'o'. Kembung perut. Skang nie takleh masuk. Nescafe jangan cakap la.... walaupun sebelum nie aku hantu nescafe tapi skang memang terus black list buat sementara waktu. Bukan aku jek tak tahan, anak daraku pun tak tahan...huhuhu.

Jadi ibu menyusukan nie kena korbankan tekak sendiri.



28 Jun 2011

Lauk pauk

Kalo ujung minggu, takde kenduri kompom dapur ku berasap2... kalo ari keje dier berasap jek Tak banyak asapnyer. hehehe

Nak kuar ujung minggu sekarang memang malas. Bergolek2 ngan anak kat uma lagik best.

Baru2 ie : Sayur campak2, taucu ikan bawal & hati masak kicap.


lama dulu (lupa daaa...) : tauge + tauhu tumis & asam pedas ikan nyoknyok.


Kalo ari keje 1 lauk jek selalunyer. Aku tak keje, kiter keje lebih sikit kat dapo.









27 Jun 2011

outstation...


Cek kena outstaton ke sg. petani. Ader meeting kena attend.... Lamer ko, senin sampai khamis... huhuhu.

Tapi kali nie no worries la coz ku angkut anakanda ku sekali. Bukan anak jek, Mr. K ngan MIL pun kena ikut rombongan. Sapo lak nak menjaga anak cumilku itu maser aku keje...

Anak kena bawak coz dier nyusu badan. Sejak seminggu lepas lagi aku dok pikir nak bawak ke tidak.. Akhirnya, aku buat keputusan untuk angkut sekali, kesian kat dier mencari 'candu' nak tido belah malam. Kesian jugak kat ibu aina kalo anaknyer tak ikut sekali.. Meleleh air mata... hehehe.

Mula2 aku ingat nak bawak mak aku jek. Kami pergi berdua. Tapi Mr. K request bio dier jek yang pegi. Nanti kang mak boring la sengsorang kat sana, kalo dier g, dier leh bawak diri. Tapi sebenor nyer kan, aku rasa Mr. K tue pun tak lalu nak pisah ngan anaknyer lamer2.... hihihi.

Semoga selamat pegi dan kembali...



Mandi manda Kuala Woh

3 orang kanak-kanak riang sedang bermandi manda di kuala woh aka batu 7.




Ari sabtu biler yek... 2 minggu sudah kot. Gie kenduri kawen, pas kenduri terus datang sini. Katanya musim panassss...


Pak budak ngan budak2 jek yang mandi, mak2 budak malas nak membasahkan diri dengan alasan malas nak menyalin baju nanti..


Aina ngan ibu aina pun tak mandi... malassssss. Jadi kiter baring2 jek kat atas....




Sambil baring2... Ibu layan gambo ngan Aina secara kreatif...(kononnnnn...)



cukup sekadar membasahkan badan, moh balikkkk. Sampai umah semua terbongkang.







24 Jun 2011

Car seat & Pizza


Minggu lepas bawak Aina gi Check up kat Ar-ridzuan.



Appointment kul 5.30 petang, tapi kitaorg gie awal coz nak mencari sesuatu untuk Aina dan mendapatkan sesuatu untuk Ibu Aina...;)...



Memang dah lamer giler tak g shopping. Nak membeli barang Aina asyik bertangguh jek. Tapi, dalam keadaan terdesak benda alah nie kena jugak beli. Senang nak ke hulu ke hilir kalo ibu single jek bawak keta...



Terus tuju Bebeshop kat Ipoh... Tujuan nak cari car seat untuk Aina. Kengkonon nak survey2.. Sebelum tue dah survey kat Bidor. Nie kat Ipoh lak..... Pusing-pusing sana, ada la 'marked' car seat yang sesuai....


Cina tokei kedai tue berulang kali suh kitaorang try. Asal kitaorang pegang jek car seat tue, dier suh try... Semua kitaorang tolak. Dah asyik disuruh jek, end up kiter try la jugak 1 car seat nie...


Sekali try, elok jek Aina sengih2 dok kat situ. Material cantik, lembut dan selesa... Sedap jek dier gelak2, main2 dok kat car seat tue. Sebab Aina sengih2, gelak2 dok kat sini menandakan dier selesa terus jek kitaorang beli yang nie...


Lepak + sengih2 jek dier kat car seat nie... Kuat betul penangan anak kan.....


Bukan car seat jek aku beli... Ader 2,3 barang lain. Tapi yang tue semua kecik2 punyer barang...


Dah selesai membeli barang Aina terus g JJ lak. Tujuan memenuhi tekak ibu.... hehehe


Lamer giler teringin kan pizza, tapi malas nak jenjalan jauh semata-mata nak makan pizza. Kebetulan ader peluang, terus ku pujuk2 Mr. K makan kat sini. Dedulu kan, Mr. K nie bukan suker makan pizza. Jenuh ku ajar2. Kalo aku nak g makan pizza mesti ngan kengkawan atau family lain kalo g nga dier, rugi jek... Tapi, skang nie, ngalahkan aku makan pizza.. hehehe.



Muka si bucuk masam ibu yang melayan ibu bergambar.. Dier nie pantang nampak aku pegang hp nak bergambo, laju je nengok tak kelip2 dah....



Dah penat berpegang, baringkan dier kat kerusi.




Licinnnn.... Tue tangan mak ngan abah aku. Kebetulan pagi tue depa pun ke Ipoh, nak repair keta mak & urusan ASB. Aku call mak nak ngajak makan rupenyer mak melepak kat UO segsorang. Abah g keje, tinggalkan mak kat situ suh shopping..:). San dier jenjalan sengsorang. Kalo ku tahu awal lagik aku amik mak...hehehe




Dah rasmi dok dalam keta... Steady jek dier dok kat sini..... Senang ibu nak drive...















Keyword...


Saja cek keyword nuffnang...

Hasilnya banyak yang mencari pasal Dr. Raofah & Pusat Rawatan islam Ar ridzuan.

Maser au nak bersalin dulu, aku pun search benda yang sama. Tapi, haslnya kurang memberansangkan. Info pasal tempat nie memang limited kat internet. Kalo ader pun sedikit pengalaman dari ibu2 yang penah bersalin kat sini. Itu pun ader la dalam 2,3 kerat. Memang susah nak carik.

Untuk yang masih mencari aku memang recommend sangat tempat nie. Dari 5 bintang saya bagi 4. bintang. 0.5 lagi coz makan dier tak brape syok. Tapi kalo korang taknak amik makan kat situ, bgtau siap2. Korang leh bawak dari luar...


Doktornya, berpengalaman luas, InsyaAllah. ader 3 orang gynae, korang leh pilih maner korang nak.... Pegi jek kat kaunter Ar-ridzuan tue, minta suggestion staf kat situ. Ar-ridzuan dah pindah ke greentown. Dekat ngan perkeso & vanggey...:p. Senang nak merasa mamak... hehehe.




23 Jun 2011

Penuh dahhh..!

Sejak ade social network nie, e-mail aku yg lamer dah tak brape guna.. Sesekali jek biler penting. Untuk urusan opis, ader email khas yg lain. Nie email peribadi, memang sebulan sekali jek bukak. Itu pun kalo ingat. Kalo tak haram bertengok..

Kalo ditengok pun, sekadar 'tengok' je la. Takde action lain. Memula dulu rajin gak aku delete2 maner yg tak penting. Skang nie,mintak maap. Banyak lagi hei lain nak buat.

Penuhhhh...! Kalo leh transfer jadi kredit tepon, kan bagus... hahaha.

Nie email hotmail aku..... Yang nie aku selalu bukak gak. Asal bukak jek, delete. Udah tak terdelete dah.. Yang nie banyak coz facebook base pada email nie....



Nie email yahoo... Memang jaranggggggggggg aku tengok. Sekali bukak, amik kau...! puluhan ribu. Kalo dah camtu banyaknyer tak kose aku nak mendelete satu2... Lantak pie la...







Gmail pun ader.. Tapi tak banyak. Selalu bukak coz blogging base pd email yg nie lak...

Untuk keje ader webmail opis...




Pasnie aku rasa gmail jek kot yg aku pakai...









Kenapa Breastfeeding..???


Selalunyer kalo jumpa anak@baby, mesti kiter banyak tanyer kan. Macam2 soklan yang ditanyer. Antaranya, bagi susu aper..? Aku pun tak lepas dari soklan2 gini. Jawapan aku senang jek, susu badan.

Ader yang ok. Ader yang sambung lagik soklan.



Nape aku teruskan ngan susu ibu...??? Ntah aku pun tak sure biler maser aku decide utk menyusu anak aku sepenuhnya.... Seawal kandungan 4 bulan susu ibu dah mula terhasil. Kekadang menitik sikit2... Biler bagi tau misi, susu banyak la tue... Depa bagi nasihat menyusu anak lepas bersalin. Dari situ kot aku terus decide menyusukan anak aku.

Memula tue tak sibuk pun nak carik knowledge. Dah dekat bersalin, baru la sikit2 carik ilmu. Dah lepas bersalin, baru la sibuk2 nak mencari ilmu menyusu sebagai ibu bekerja...

Nape aku pilih breastfeeding...???

1. Coz susu ibu adalah hak anak... Jadi selagi terdaya ku penuhi hak itu, aku akan cuber sepenuhnya.

2. Khasiat susu ibu sukar ditandingi... Semoga dengan khasiat yang ada anak aku diberi kesihatan yang baik oleh Allah. Membesar dengan sihat dan cergas... InsyaALLAH.

3. Untuk mendapat seorang zuriat ini pun aku mengambil masa 7 tahun... Jadi, aku tak tahu ada ke peluang utuk aku terus menambah rezeki ini. Jika diizinkanNya, insyaAllah mungkin aku diberi kesempatan lagik. Jadi, Aku takmo sia-siakan peluang yang kesempatan yang dikurniakan kepadaku. Aku ingin merasai susah payah dan senangnya menyusukan anak.

Harapannya nak nyusukan Aina 2 tahun... InsyaAllah. Semoga diberi kekuatan dan kesempatan itu.




22 Jun 2011

Masak Lemak Cili Padi Belimbing Buluh...

Tengok gambo jek dah membuat air liur meleleh.. Terasa-rasa masam belimbing kat tekak... Heaven..!!!




Menu malam tadi... Kebetulan petang semalam ader orang sedekah belimbing buluh. Terus terkenang masak lemak cili padi. Terkenang jek, terus jadi... Kiranya malam tadi, malam rajin la, kalo tak maunyer terus menjadi...


Aku main campak2 jek...


bawang + cili padi diblend. Masuk periuk campur santan + serbuk kunyit + garam + ikan. Didih atas api. Dah menggelegak masuk asam belimbing...


Masa masak tue, try 2,3 kali takde rasa masam. Belimbing tak masam kot. Aku tambah asam keping. Biler makan, gigit jek asam belimbing buluh tue, mak aiiii masam kooo... uish... sodapppp.

Sedikit info pasal Belimbing bulu. Aku cedok dari google...

Belimbing buluh (Averrhoa bilimbi L.)
OXALIDACEAE



  • Juga dikenali sebagai belimbing asam.

  • Mengandungi vitamin A dan C.

  • Hidup dengan baik di tanah yang tidak menakung air dan kawasan yang tidak mempunyai musim kemarau berpanjangan.

  • Dibiakkan dengan menggunakan biji benih.

  • Buah belimbing buluh dimakan mentah, dibuat sambal, acar, jeruk, kari dan sirap.

  • Ia juga boleh diperam dengan garam dan digunakan sebagai perencah masakan atau dibuat minuman.

  • Selain digunakan dalam masakan, buahnya turut digunakan sebagai pembersih kuku, pencuci logam dan pencuci domestik yang menanggalkan kekotoran.

  • Buah belimbing buluh digunakan secara tradisional untuk merawat darah tinggi, sakit gigi, batuk teruk, jerawat, panau dan lain-lain.

  • Bunga belimbing buluh digunakan untuk merawat sariawan dan batuk pada kanak-kanak manakala daunnya digunakan untuk merawat reumatik.

Teman Opah Gi Emergency

Muka boring menunggu kat spital... :)

Sabtu lepas, MIL aku tak berapa sihat. Dah 4,5 ari pening tak elok2. Malam tue bawak g emergency. Aku angkut sekali Aina g spital. Pegi pun dah kul 9 lebih malam...

Lamer menunggu. Aina siap tertido tunggu kat sini... Sian dier. Dekat kul 12 baru settle. Terus balik...

Sampai umah, dier tak leh tido dah. Dah lari dr time tido dier yang selalu memang lambat la tidonyer. Aku layan, pujuk2 suh tido. Sudahyer kul 2.30 pg baru la dier lelap...






Check up : 5 bulan

Last week bawak aina gi check up...

Alhamdulillah. Takde aper masalah. Semuanya nampak ok.

Berat 5 bulan dah naik 6.3 kg. Tinggi 62cm...

Tanyer macam2 kat doc... Maner yg musykil, semua kami laki bini tanyer...

Pastu Aina kena cucuk 5 bulan... Mr. k, kalo bab cucuk anak memang surrender. Mesti taknakmasuk jumpa doc. Setiap kali anak kena cucuk, takmo masuk bilik doc. Tak sapai hati nak tengok anak nangois kena cucuk. kamon la abah... be stronggg...!!! hehehe.

Aksi Aina kena cucuk. Aksi ibu, sibuk nak klik klik...

Dipandangnye mata doc tue... Konon bagi doc takut kot... hehehe.

Biler Aina leka, doc kasi cucuk itu jarum.


Tue bekas kena cucuk.... Nampak cam bengkak sikit. Aku tuam pas tue.


Masa mula2 jarum masuk peha tue, diam jek dier. Ok jek. Biler dah sudah, doc tarik jarum, baru la dier meraung... Ingatkan anak ibu nie kuat, tapi ujung-ujung nangis gak.

Sayang Aina..!
































21 Jun 2011

Semudah ABC : Kurma Ayam

Malam tadi... kepala blank.. Ntah tak tau nak masak per. Sudahnyer kul 9 lebih baru masuk dapur. Kuar ayam....

Ini la jadinya...

Tumis kulit kayu manis + bunga lawang. Tumis sekali bawang merah, bawang putih & halia. Tumis sampai naik bau... mmm....Wangiiiii.....

Tambah serbuk kurma. Tumis sampai pecah minyakkk.....


Masukkan ayam. Kaco sampai sebati.


Last sekali masuk santan. Tambah kentang & bawang besar belah 4. Coz malas nak masak sayur, aku buh sekali carrot dalam nie. Last sekali aku buh cli padi sebiji2, saper nak pedas telan cili padi tue...


Dah siap... Takyah tunggu aper lagik, makan la....









Aku dan JPJ...

Kecut perut kalo aku tengah drive tetiba keta jpj lalu sebelah... Mula la buat2 tak nampak, buat2 bodoh jek... Terkenang kisah lalu. Aku ngan JPJ memang ader sejarah.. ;(

Kisah di bulan Ramadhan, ketika aku sedang pregnan 4 bulan pada pukul 6.30 petang...

Aku drive dari Slim River memang berhemah, pakai seat belt, bawak pun ikut had laju... Pendek kata aku la pemandu paling berhemah ari tue. Tapi, berhemah mana pun korang, kalo dh nak kena tue, hadapkan ajer.

Sampai pekan Tapah, pinggan aku dah lenguh. Maklum la 4 bulan, memang badan tengah nak membesar. Tak selesa duduk lama2... Aku bukak la seat belt, lagipun udah nak sampai umah pun. Pas bukak tue, aku selamaba jek lalu sebelah jpj. Actually, aku langsung tak perasan pun yang aku potong tue keta jpj. Selamba je la...

Sampai depan spital, lampu merah. Keta jpj tue kat sebelah aku, tapi terbelakang sikit. Biler traffic light hijau jek, aku jalan la, pastu jpj baik jek ikut belakang aku. Dier pasang lampu siren, pastu angkat lampu tinggi suh aku berenti. Sib baik la dier tak pasang bunyi siren dier tue, mengkalo dier pasang kompom 1 tapah tau aku kena tahan...

Depa minta lesen dan bagi tau salah aku... Terus suh aku pegi belakang keta depa. Tak sempat aku nak mempertahankan diri langsung... Aku kan slow motion tengah2 pregnan, sampai kat belakang keta jpj tue aku tgk, baik nyer dier tulis surat saman. Tak tanya pun apa masalah aku... Kebetulan perut aku tak berapa nampak coz pakai baju kurung. Udah cam gitu aku tengok orang jpj tue layan aku, aku diam je la. Malas nak bising2 .

Dier hulur surat saman, aku amik, baca. Kena naik court, takde kompaun dah... Hampeh punya jpj. Aku pun masa tue dah malas nak mokak2 ngan depa coz dah dekat sangat nak berbuka. Jadi, terima la dengan hati yang terbuka (:-p) dan redha.....

Sampai masa aku g mahkamah, bicara. Hakim tue baik jek, sambil prosedur berjalan leh la sembang2.. Bagus tul. Maser aku g tue, dah 7 bulan pun. Ya... Usia kandungan 7 bulan, perut tengah memboyot sesangat aku kena naik court. Merasa la Aina masuk court maser dalam perut. dengan alasan aku mengandung, tak selesa nak pakai seat belt, maka lepas la aku tanpa kompaun. Selamat....

Semalam, sekali lagik aku kena tahan... Ish... Dengki la orang jpj nie. Yang nie kompom la salah aku. Road tax dah mampus. Bukan tak tau, tau dah. Insurans dah bayo pun pada member kitaorang tp dier tak buat lagik. Budak jpj tue cek insurans online pun, lom jugak depa masukkan. Aku merayu. Sib baik la bebudak tue paham masalah aku... Terima kasih yek adik2 jpj... Kalo tak kena la naik mahkamah kali ke-2 lak...


Betul-betul jadi cabaran

Ini la status fb aku petang semalam... Memang aku stress giler maser nie...


Kul 2 aku post pasal cabaran anak aku ari senin. Dalam kul 3 Mr. K call lak tanyer leh balik kul brape...? Confius gak aku nie... ngape tanyer aku balik kul brape, dah tentunya kul 5. Rupanyer, Aina tak menyusu botol la pulak semalam. Ini betul-betul punya cabaran.

Adoi..!!!! Susah hati aku tak tau nak cakap la.... Nie mesti kes aku dah cuti 4 ari mula khamis ari tue... Jadi dier dah seronok df coz ibu ader depan mata. Selalunyer memang susah jgk nak bagi nyusu ari isnin, tapi hari nie betul2 cabaran. Sib baik la bapaknyer mc, tapi bukannyer bapaknyer leh bagi susu badan pun... huhuhu.

Memang dier tolak betul botol susu. Rela dier tak nyusu. Kebetulan cousin aku yg menyusukan anaknya 7 bulan pun ader.. Dier try gak nyusukan anak aku, tapi dier still refuse. Dier nak ibu jugak... Adoi ...! Parah dah nie.

Dan lagik membuatkan aku susah hati biler Aina taknak menyusu botol ialah minggu depan aku kena outstation 4 ari... waaaaaa.... Camner nak buat nie. Nak dibawak, kena angkut ucinyer sekali. Kena sewa bilik lain, 4 ari tue.. poket kena lebatttt. Itu 1 bab, dah tue 4 ari aku ngan course, mak ngan Aina sian la pulak terperap jek dalam bilik... huhuhu. Pikir lain kali la...

Tepat jam 5, bunyi jek punch card aku terus kuar. Tak tunggu dah... Risokan anak yang kelaparan kat umah. Sebelum tue aku dah call Mr. K, Aina ngah tido. Baru pas nyusu, depa bagi ngan sudu. Dapat la habis 2 oz. 2 oz 1 hari tue sangat2 la sedikit..

Sampai umah, masuk toilet, cuci tangan terus kejutkan anak aku yg tengah tido. Terus bagi dier nyusu... Kesian, nyusu laju jek, tak toleh kiri kanan dah... Sedihnya nak tinggalkan dier minggu depan kalo keadaan cam gini. Tolonggg......!!!! Ntah la. Tak mampu nak pikir.

Teringat Aku kena outstation bulan 4 ari tue... 1st time tinggalkan anak... Berjuraian air mata sepanjang jalan... Adakah perkara sama akan berulang.

Malam tadi, dier balas dendam. Tak sampai 2 jam mesti minta susu. Kalo boleh dier nak tido sambil mulut bergayut jek kat cik B aku... Memang malam tadi pun dier tido jek, agaknyer panat + lapar siang tue...

Asamgaram : Baru la mukaAina ada manissss...





20 Jun 2011

Cabaran Isnin

Hari isnin adalah monday blues. Semua orang tahu. Aku dan Monday Blues memang takleh dipisahkan... ;-p

Tapi nie bukan kisah monday blues aku. Nie kisah Monday blues Aina. Ya, anak aku yang 5 bulan tue pun ader monday blues.

Nape monday blues...????

Pertama coz anak aku nyusu badan sepenuhnya. Kalo hari kerja memang dia minum susu ibu perahan (EBM) dalam botol. Tapi kalo cuti, memang aina sepenuhnya direct feed. Skang nie dier dah pandai memilih dan menilai. Kalo aku g keje, dulu2 aku tinggalkan dalam 12oz. Skang nie dier dah kurang nyusu belah siang, 10oz aku tinggalkan kadang2 tak habis. Mungkin sebab dier dah tak suker susu yang dah simpan dalam peti ais. Dier nak yang fresh jek. Dan ari isnin adalah ari yang kompom dier kena minum EBM yang dah beku. Kalo ari2 lain, susu yg aku perah hari sebelumnya tue yg leh dikira fresh jugak coz tak dibekukan.

Takde la susah maner nak bagi susu, tapi ari isni nie dier cam refuse sikit la. Tapi biler disumbat dier minum gak, cuma minum sekadar hilangkan dahaga jek. Kalo belah malam, dier balas dendam nyusu secara df.

Ari sabtu ahad adalah hari dier dimanja2... Selalu hari cuti la dier banyak jalan2, didukung, dimain2 terutama biler balik umah MIL. Jadi biler masuk ari isnin, dier assume dier akan dilayan cam ari cuti. Maser nie dier crancky sikit. Nak didukung, nak dilayan. Tido pun kurang. Kira nak main jek. Ini ler cabaran uci kalo ari isnin....

Lain hal takde. dua benda nie uci kena hadap setiap hari senin. Tapi hari lain kalo datang weng Aina nie kena hadap gak...hihihi.

Asamgaram : tq mak coz sudi jaga Aina....

Extra 'Handbag'

Setiap hari kena g opis kan... Nape tak leh buat keje dari umah yek...???? ;P. Kalo leh kan syokkk... Kalo aku bg cadangan kat pengurusan, mesti depa bagi aku isi borang berenti keje gamaknye....hihihi.

Datang keje, tangan aku mesti penuh kiri kanan. Kalo kena bawak laptop balik, maka mengah la aku turun naik tangga...Berattt...

Handbag adalah kewajipan kena bawak g maner2 skang nie. Kalo g opis handbag aku kecik jek, tapi kalo nak jenjalan handbag beso kena bawak. Barang2 aku + aina. Tue lom kira kalo Mr. K sibuk nak menumpang barang2 dier lagik. Kompom penuh dan berat. Lagi beso beg, lagi banyak barang disumbatttt...

Selain dari handbag, 1 lagi kewajipan aku kalo ke opis adalah ini....



Wajib kena bawak... Kalo tak bawak leh demam woooo...

Isinyer ini adalah.............


Peralatan mengepam susu ibu untuk aku guna hari2. Kalo aku kena g maner dalam jangka masa panjang, benda alah nie aku angkut gak... Tapi kalo aina ader ngan aku. tak yah bawak dah benda alah nie...

Pagi2 ringan lagik. Kalo petang isi botol + ais, kompom lenguh tangan pegang lama2... Sib baik la ke hulu ke hilir ader transport sendiri. Kalo naik bas, lecehnyeeee...



Asamgaram : Moga diberikan rezeki selama yang boleh untuk Aina...









Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin