30 Jun 2010

Berita Itu, Berita Gembira

Ntah ler, tak tau camner nak mula... Memang sekarang kebluran aku sangat terserlah. Jap... Tarik napassssss........lepas... Tarik... lepas..... ok, lets mula...

Perkahwinan aku dan Mr. K, alhamdulillah telah menjangkau usia 7 tahun. Entry sebelum nie aku dah story mori bab nie. Tapi, sepanjang perkahwinan kami belum dikurniakan cahaya mata. Rezeki itu belum kami kecapi...

But, menjejaknya usia perkahwinan 7 tahun kami diberikan berita yang sangat gembira. Syukur alhamdulillah... Nikmat itu bakal kami kecapi. Sesungguhya Allah itu Maha berkuasa, Maha Mengetahui, Maha Besar.... Kami redha dengan dugaanNya dan kami bersykur dengan nikmatNya. Semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan.

Masih terlalu awal untuk cerita panjang berjela.... Tapi, kami sangat2 bersyukur dan berharap semuanya akan selamat, dan saya akan melalui kehamilan yang mudah dan lancar. Thanks a lot utk semua yang mendoakan kami sebelum nie, memberi kami kata semangat. Sukar nak digambar dengan kata2.

Itu ler sebab utama ngape aku memanjang takde mood skang... Da harapnyer semuanya akan pulih sikit masa lagik...

Asamgaram : Banyak jugak air mata yang gugur dgn berita ini. Semuanya air mata kegembiraan. Syukur sangat2 atas kebahagian yang Allah kurniakan.







23 Jun 2010

Mood Baru

Saya perlukan mood baru...
1 caranyer aku g gatal angan tukar template guna yg blogspot provide tue...
Mula-mula temgok cam ok.. lelamer tgk cam serabut... lagik lamer sikit dh naik menyampah lak....
Baru nak bagi mood segar sikit....

tgk ler aper jadi 2,3 ari lagik. Nak tuko balik tgh takde mood...hehehe



18 Jun 2010

Anniversary merapu meraban

Sunyi sepi di kampung rawa ni...hehehe. Aku malas nak merepek meraban dah, skang nak strait to the poin jek.. 2 entry aku sebelum nie merepek, meraban, tp end up idak gak ber'update'. Mood tgh mereng nie baik terus buat jek entry, takyah nak bagi entry2 cam menagih simpati lak...hahaha.



Ya, mood saya agak mereng dalam blogging nie skang. Tapi still buat blog hoping kt blog lain, cumer nyer idak ler setegar dulu.





6.6.2003 adalah tarikh nikah kitaorg. Jadi 7 tahun sudahhhh.......

Sebab mood mereng nie, anniversary kami yg ke-7 memang takde ape2 pun. Hanya ucapan jek, itupun dh tgh malam baru la teringat balik hari bersejarah tue... No hal, ader benda yang lebih bermakna sedang kami hadapi, hopefully semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan... Amin.


Melalui 7 tahun dalam perkahwinan bukan sesuatu yang mudah macam kita membawa diri sendiri. Banyak benda kita kena fikir sebelum buat sesuatu. Alhamdulillah, Mr. K sorang yang senang nak diuruskan Tak banyak songeh dan boleh bertolak ansur ngan aku. Bohong kalau aku kata takde gaduh2, masam2 muka dalam perkahwinan, tp semuanya asam garam hidup. Selagi kiter tahu duduknya kita sebagai isteri dan tanggungjawab memasing, insyaAllah.

Tq to Mr. K untuk 7 tahun yang telah dilalui.








09 Jun 2010

Aku Kembali ....(hopefully..)

Salammmm..............

Tetiba hari nie nak menaip cam skill semua dah hilang lak. Blur2 sikit....hehehe.

Terdampar sepi sungguh blog nie.. Kesian aku tengok... Nasib kau la blog, semua bergamtung pada mood tuan blog. Ari nie mood dh ok sikit. Banyak yang ergendala, byk cerita yang hampir2 basi, ader jugak utang yang masih belum berbayar.. Pemenang teka syiling aku ari tue pun lom dpt hadiah dier lagik. Tertangguh coz 1,2 perkara. Harap2 nya dlam minggu nie ke minggu depan settle la... Kang lama2 makin aku lupa.

Yantz-yeem, 10 jari disusun yek...

semoga ari nie dan hari seterusnya blog aku idop balik... hehehe.

adiosss...

31 Mei 2010

Terdampar Sepi...






Blog terdampar sepi cam tak bertuan... Mood tuan rumah sedikit weng dan tidak stabil. Buat maser nie mood nak berblog sangat lah tipis... Sedang cuba menstabilkan diri... Sawang penuh sana sini... Kena gaji bibik la cam nie...huhuhu.


Too many thing happen to me & my family.... Too many gooooooooood thing... Nanti2 la aku cerita yek. First of all, doa kan kesihatan saya yek.


p/s : Entry yang ringkas dan padat....



19 Mei 2010

Prektis Piala Dunia 2010

Team bertanding kompom la tengah prektis giler2 skang nie kan.. Berguling-guling atas padang carik strategi. Tak brape ari lagik mula la Piala Dunia nie... Ke'demam'annya dah makin terasa kt setiap ceruk rantau.

1 bukti yang nyata ke'demam'an bola kat Malaysia dah terasa ialah biler kedai2 makan nie sibuk pasang skrin Beso. Selagik beso yang boleh, selagi tue la depa pasang.. Puas ati ooo tengok skrin cam kat bawah nie punyer beso... Nak tark pelanggan la tue.

Nie maser aku tgk FA Cup ari tue... Eh bukan aku tgk pun, teman Mr. K tengok. Aku nie tak ler brape beno bab bola nie. Sikit2 leh la. Nak tau resia, maser aku kt sini aku leh tertido sambil duduk menunggu game nie abih. Penat coz siang tue sibuk di umah kenduri kat Bidor. Dan kedai nie dah di'mark' oleh Mr. K sebagai 1 port nak leak tgk bola nanti.


Ader lak keropok utk kudapan ringan2. Lagik la org meluru datang kat sinik kan... Pemain sibuk prektis kat padang, kiter penonton prektis memilih kedai maner paling syok nak tgk bola nie. Lagik ramai, lagik syok.
Cumer aku kuries la sikit kan, depa orang2 lelaki nie kan, tv dah kompom ader kat rumah. Ader yang tv beso gabak gak, makan minum semua dah ader kat rumah. Tapi biler nak tgk bola tetap la keluar kan. Kat umah takleh tgk ka....?
Mr. K mmg salah sorang la. Kalo mood dier cam malas2, dier tgk la kat umah. Tapi, kalo mood tgh berkobar2, kompom la tengok kat kedai punyer. Dan aku adalah mangsa kalo dier takde kawan, aku kena la teman kan dier.... Kejap2 leh la, tapi kalo dah bertengkek kat kedai dekat2 2 jam, tersengguk2 gak aku. Nasib la kan....




Sejuk-sejuk nie semua nak segera...

2,3 hari nie cuaca agak mendung... Tapi, idak ler sejuk sgt, bahang panas masih terasa. Cumer hari nie, cuaca mendung dan sejuk jekkkk..... Syok, sampai nak buat keje pun malas daaa... Bos takde, jd mase aku mengulat merehatkan diri jap.

Pepagi buta sampai opis terus capai jaket. Maser nie la jaket aku jd kawan baik. Kalo tak tue tgk pun tak mo... Tengok jek pun dah terasa panas... hehehe.

Time sejuk2 nie, memang cepat lapor kan...? Nak kuar malas. Aku selongkar la dapo. Tgk aper yg ader. Bukan jek nak kuar malas, ikutka nak masak pun malas. Dalam peti ais tue ader jek ayam, ikan. Memula ingat aku nak masak jek nasik terus grg ayam. Tapi tak lalu ler pulak, perut sudah lapar maaa... Maner leh tunggu selama itu.

Lain yang aku jumpa adalah yg segera jek. Jemput sgera, mee segera... Itu je la. Senang. Goreng jemput jek. Copek & sonang... Tapi aku tanak gak nasik utk tghari. Malas nak kuar.... Maner taan makan jemput segera jek seharian.



Sib baik la pantry opis nie lengkap selengkapnyer.... Itu ler mati kutu menahan lapo. Leh jek mencapai aper yg patut.. Tapi yang penting rajin...

Ini je la sarapan aku di kala sejuk boliau nie... Nescafe tue, aku dh pegang 2 paket 3 in 1 tau, tetiba insaf lak. Banyak kafein tue.Sib baik ari nie nafsu dpt ditahan... hehehe







18 Mei 2010

Mood Berubah vs PMS

Jam 9 malam, semangat sgt berkobar2 untuk mengupdate blog. tetiba berubah biler Mr. k kata dier nak makan, & sebagai isteri yang mithali, aku kena la menjalankan tanggungjawab.

Siang2 sekarang sangat tidak sempat utk mengupdate blog. Maser aku sgt dicemburui oleh kerja2 pejabat... Minggu ini & minggu depan adalah minggu meeting utk boss.. Sakit jiwa aku mengenangkan... Sib baik la laporannyer samer jek, cumernyer kena extract ikut tempat.... Kalo lain PRD minta laporan yang berbeza, matik la akuuuu....huhuhu.

Kengkonon sebab mood hilang, nk buat entry merapu & ringkas. Gugel gambo2 utk perhiasan entry, sekali aku jumpa yang nie... Jadi ini la perhiasan entry aku ari nie... Khas untuk wanita yek.. Aku pun sedang berdepan dgn masalah nie. Siksa jiwa raga...hahaha. Kaum lelaki, sila pahami kaum wanita yek....



Diingatkan sekali lagik, gambo nie gugel yek. Bukan hasil usaha pemikiran & kreatif aku... Aku kreatif mempamerkan kat sini jek...



14 Mei 2010

Maner Lebih Senang...

Maner lebih senang yek, menjadi penonton melihat Datul LCW menetang Lin Dan @ kiter berada pd tempat LCW... huhuhu.

Dok menonton gemuruhnya, Allahuakbar, tak leh digambarkan... Rasa cam nak tolong mainkan. Rasa nak tolong pegangkan raket tue... Menjadi pemain ntah camne la plak rasenyer..... Adoi aiii... Seksa hidup menjadi penonton game piala thomas nie tau... Leh kena sakit jantung... Brape ramai la yg menhadapi masalah cam aku nie...

Jap g nak g kendur lak nie... Camno nie...? Aku nak tgk badminton, tp tuntutan keluarga kena gak pikir.... Oh! abang2 hensem piala thomas, jgn kasi hampa yek...


13 Mei 2010

Luahan rasa yang terbantut...

Sebelum memulakan bicara, ucapan terima kasih untuk semua yang menjenguk blog ini, menjadi follower, meninggalkan komen dan menyokong blog ini... Saya mendapat bonus apabila ramai yang membaca blog ini. TQ....




Macam2 cara nak ucapkan terima kasih kan..??? Jgn buat spekulasi lak atas entry ini. Saje jek nak mengingati diri sendiri agar tidak lupa memberikan apa yang sepatutnyer diterima oleh orang lain... Itu lah ucapan terima kasih yang sepatutnya menjadi manisan di bibir... ( betul ke ayat aku nie..????). Lantak lah, asal aku paham....

*Aku dah tulis ayat punyer panjang td.. luahan hati. Tapi, suddenly, aku rasa biar ler aku simpan sendiri.... Aku post gak ler entry yang panas nie, tp dah aku sejukkan...... Ampun.... Tapi, kalo lepas nie aku terasa benda yang samer, aku belasah je la post kat sni. Blog aku kan.....!




Accident Depan Mato Den..

Ini gambar gugel yang punyer..... ;-)

Tadi depan mata ader eksiden la.. 1 nyawa melayang... Insaf sekejap nak bawak lelaju, pas nampak eksiden tue terus memandu secara berhemah yang sgt tinggi... Takut oo... Tetiba panik tgh jalan... aiyokk...

Aku lambat balik dr opis hari nie.. Dalam kul 6 baru kuar opis.... Sbb udah lambat aku pecut la. Kalo bawak slow kul brape mau sampai umah daaa....

Kat sungkai, aku mem'polow' keta avanza. maser tu dier laju la, aku jauh la jugak kebelakang. Sampai 1 tempat ntah camner ader lak sekor aning melintas... Aku dh brake dr jauh tgk avanza ngan anjing tue dah dekat sgt... Anjing tue dh separuh jalan pun....

Tapi, sebab terkejut tgk avanza tue, dier leh patah balik.. Selamat la ko... Avanza tue aku tgk steady jek, ketanyer takde lak lintang-pukang dek anjing tue... Takde pilihan la tue, langgar jek. Masuk anjing tue bwh keta avanza, terheret la jugak, pastu kuar ikut belah belakang bawah avanza.. Sib baik drebar tue tak panik... Aku lak yg gerun.

Aku lalu sebelah anjing yang dah tergolek dog tue, takde gerak2 dah... Agaknyer dah melayang la nyawa nyer tue...

Aku lak yg terlebih suspen... Terus tekan padel cam pijak semut pun tak mati.. huhuhu. Minta2 simpang la jadi kat aku.. Takut tetiba panik.. haaa.. maser tu tak tau ler aper jadik....










Chef in the Opis - Lunch

Ini la menu lunch kitaorg... Alhamdulillah... Konyang. Sodap. Burpppp......!

Tauge mask lemak & ikan goreng jek. Sudah cukup untuk makan tengahari. Kebetulan pagi tadi ader pasar tani kat bawah. 'Grab' je la aper yg berkenan....

Tapi, harap maklum yer. Bukan aku chef ari nie. Bukan jugak aku yang meng'grab' barang dr pasar tani tadi, semua Kak Kam, opismate aku yang buat. Semalam aku dh jadi chef, ari nie bagi la org lain la pulak yang tunjukkan kepakaran. Tapi memang pakar pun. Namernyer pun org jawa. Pada aku org jawa bab makan, masak & bab meniaga memang depa nie superb. Tapi maner leh lawan orang2 rao'.. Urang rao' totap nombor satu....Hidup rao'.... hehehe. ader cam sentimen2 ke'suku'an tak..? ;-p..
Yang aku buat cumer la perah santan & satukan pati ribena dalam jag air pastu tanpa kacau terus jek masuk peti ais. Sonangkan.
Mentara menunggu kak kam masak, aku mencuci filter A bio aura. Air dah kocik amek. Aku rasa baru minggu lepas aku cuci, dah kena cuci balik. Teruk betul air kat sini.

Ini lah hasil tapisan bio aura.... huhuhu. Kalo takde benda alah nie, harus ler aku minum air karat nie sepanjang jalan kehidupan aku kat Slim River nie...







Hakikat yang perlu diterima...

Yeh....! Kiter menang....

Terbukti sudah kemampuan kiter.... Kalah dan memang adalah adat pertandingan... Kena ader yg menang & kalah... Tapi kalo kalah melawan, kalah menentang tak siaper nak bising. Tak siaper nak menyalahkan kemampuan Malaysia....

Kelmarin pasukan dikeji, dicaci, dikritik cam takde belas kasihan... Tapi kerna permainan yang sangat tidak memberansangkan.... Kena la terima dan ditelan walaupun pahit.... Terimalah kritikan itu bukan untuk menumbangkan semangat, menjatuhkan pasukan. Tapi sebagai pembakar semangat...

Semalam team piala thomas dipuji... Kecemerlangan permainan mereka terserlah.. Choon Han & beregu ke-2 tewas ditangan denmark.. Tapi, takde org nak caci, nak kritik sehebat hari sebelumnya.. Kerana permainan yang ditunjukkan.. Itu la yang kiter nak.. Yang perlu ditonjolkan.... Malah pujian masih mampu diberikan.. itu la beza nyer bler kiter menentang habis-habisan dr kiter berlawan tanpa semangat berjuang...

Aku bukan lah pandai, hebat bermain badminton.. bukan pakar dlm skill & strategi dalam badminton, tp kiter bole tau & nampak samada pemain main ok ke tak.. Betul tak..? Mental strength kena kuat, kalo kalah kena la terima kalau dikritik, dicaci.. penyokong mahukan sesuatu yang mantap dan hebat. Bukan main cam memenuhi kouta jek..

Untuk separuh akhir, kiter bakal menentang China.. Bak kata Jailani, ini adalah 'Mission Imposible' tetapi bukan mustahill... Main la sehebat yang boleh... Jika rezeki memihak kepada kiter, pasti kiter yang dapat. Cumer jgn mengalah sebelum berjuang. penyokong pastu tahu dimana kekuatan kiter, tp berusaha sehingga titisan darah terakhir wahai abang2 hensem piala thomas... Buktikan kepada Malaysia, pasukan kiter pasukan yang hebat....

Semoga separuh akhir menjadi gelanggang perjuangan yang hebat & piala thomas bakal jd milik kiter.... Amin....


Asamgaram : aku bercakap cam pengkritik lak.. Pendapat aku yek, pendapat korang aku tak tau.... Tapi, dh ujung regu kedua main & hafiz main, aku leh tertido dpn tv. letih giler semalam....













My 1st Giveaway - Result

Alhamdulillah, baru sudah menolak nasik lemak... Korang dah makan..??? Makan pepagi, baru syok buat keje. Aku nak settlekan keje aku yang bertangguh byk, bukan jek keje opis, keje blog pun bertangguh gak...

Ingat tak gambar nie..???? Ari nie aku bagitau ler berapa jumlah keseluruhannyer...


Setelah jenuh sampai buntang biji mata aku tolak, tambah, darab, bahagi, jadi ini ler jumlah sebenar duit siling yang ku kira2.....

Sebelum tue, berbanyak2 terima kasih kepada yang telah menhantarkan jawapan. nampak sambutannyer ok.. Lain kali leh buat lagik,, tp idak ler dlm jangka masa terdekat yek.. Taun depan ke...;-p
Yang menjawap tepat memang takde la.. Tapi yang sipi2 tembak hampir kena memang ader...
Dan pemenangnyer.......( drum rollllllll.............................)
Tekaan yang hampir tepat, katanyer berpengalaman memecah mengira tabung anak..... maap yek yantz, bergurau senda..
Yantz nanti anto nama & alamat penuh kat email den yo.... nietapah@gmail.com
Frankly speaking hadiah belum beli lagik sbb ujung bulan nie i'm going to somewhere.. Dah buat kira2 nak membeli sesuatu yg best sikt kat saner... Tungggguuuuuuu...........


12 Mei 2010

Kehangatan membara....

Mau tak membara, choon han & jorgensen tue samer kuat beb.. Tapi. off kos le pemain malaysia lg hensem dan akan menang bergaya... hahahaha.

Ari nie jantung aku stabil sikit daripada semalam... tapi kalo diingat cerita semalam harus la sakit dada balik..huhuhu.

Tapi, aku kompom kejap lagik harus membara balik nie... Tgk game badminton nie memang ler perlukan keuatan emosi & fizikal yg tinggi.. leh melompat2 layan badminton nie... Team Malaysia, perjuangan anda belum selesai.. Usaha kasik lebey yeeee...

Sebe;ah kaki choon han dah jejak gelanggang separuh akhir, tp sebelah lagik lom.. Kaki masuk sebelah kaki, pastu tergelincir di tgh2 harus ler kalah choon han nie... Jangan main cam semalam udah yek....

Chaiyok Malaysia...!

Layan Kepala

Tengah layan kepala ngantuk, pas makan nasik & telan ubat selesema Hari menjadik la selesema aku nie.. huhuhu.

Lauk tengahari hanya lah ini... Chef in the opis..;-). Lapar sgt, sampai gigil aku masak benda alah nie. Malas nak kuar. Aper de dm peti ais jek aku kasi masak... Jadi ler ayam masak kicap nie haaa... Konyang.. Burpppp...! Alhamdulillah.



Pas dah makan nasi, telan zyrtec.... Tak tahan asyik bersin jek....


Pagi tadi, aku dok layanmenyelesaikan keputusan giveaway yang aku buat ari tue.. Tapi separuh jalan jek baru... Tak larat la buat kerja berat2 time2 selesema nie... Aku bagi entry light2 je la... Aku nak tido jap. Bos takde nie, ini opis aku yg punyer....

Petang kang mau layan badminton pulak.. Jadi, baik aku tido skang..hehehe





11 Mei 2010

Stress betul aku...

Akhirnyer kekalahan adalah milik Malaysia & kemenangan milik Jepun...
Adoi aoi.. sampai sekarang jantung aku tak abis berdegup.. kencang.. Stress tul melayan badminton nie...
Esok kalo aku sakit dada, nak g klinik la. Biler doktor tanyer, aku cakap ler stress tgk game piala thomas malam tadi...huhuhu.
Tapi,
perjuangan belum berakhir wahai abang2 badminton... teruskan usaha..

Jangan Pandang Belakang Piala Thomas...

Hati aku dup dap menonton game Piala Thomas... Mulut aku menceceh2 seiring dgn hati aku yg gundah gulana tgk game yang tgh seri 2 sama nie... Oh ! Malaysia... teruskan semangat perjuangan hingga titisan darah terakhir...;-)

Itu kisah badminton.. Ini kisah lain pulak...

Ari ahad, aku sepemili g umah kakak ipar kat Kalumpang... Petang tue Mr. K seperti biasa, memejamkan mata sambil mimpikan aku dlm tidonyer...hihihi. Sebab keboringan, aku capai kunci keta, bgtau dier nak kuar. Terus aku gerak ke Tg. Malim sengsorang... Dalam perjalanan, baru teringat lesen mandu aku tak renew lagik... Sangat lupa la...

Masuk dr 1 kedai ke 1 kedai... Tak berkenan jek aku kuar. Masuk 1 ledai, aku pegang 1 tudung... pusing saner, pusing sini, cam pelik sikit. Datang ler promoter kedai tue kat aku..

Promoter : Kak, tudung baru nie kak. jangan pandang belakang...
Aku : oo.. ye ke.




Sebab namer dier sedap aku rembat 2 helai... hahaha. Saper kata takde aper pada nama, sebab nama le aku sangkut tue.







Rimas Dah....!



Dah seminggu aku diganggu dengan masalah nie.. Menyampah dah... Bebalik benda yang samer keluar. Aper ntah punca nyer......
Dah aku kaji abis-abisan laptop aku nie.. Kat ner yang penuh. Dah buang tue, buang nie. Still tak cukup lagik ke...? Adoiii aii. Takkan kena tambah lagik.. Moncik den.
Aku sure kat sini punyer ramai pakar komputer... Tolong la wei. Selain dr tambah memory @ beli external memory,lainnyer solution ader tak...
Dari aku beli external, baik aku beli lappy baru...;-p

Pagi Yang Indah...

Burpppp..........!!!! Alhamdulillah, keyang sudah.

Sarapan simple pagi nie..... Kentang goreng, tempe goreng, scramble egg & roti.

Tapi skang tekak aku tak berapa selesa. Sedang menahan dari terhambur keluar semula.... Tekak aku masih 'sakit' dengan telur nie.. Peninggalan denggi dulu masih ader... Terpaksa la menahan.

Aku malas nk ikutkan sgt tekak nie, cuber2 jugak ler makan telur nie, kang kalo terdesak kang tak tau lak nak makan per. Tapi, rasa yg tak syok nie la melecehkan aku... Telur oh ! Telur, awat jd lagu nie..?



10 Mei 2010

Jalan-jalan cari lampu - Kuala Kangsar

Bandar Diraja Perak dihujani kilauan lampu... Namer pun Hari Keputeraan Sultan Perak, harus la bandar diraja dihias indah...

Balik dari Kuala Sepetang, kami singgah sini pulak.. Ngam jek masuk K. kangsar, hari udah gelap. Sampai jek kat jalan turun highway tue, lampu jalan pun dipasang. Takde aper pun event malam tue, yang ada cumer santapan di Raja kat istana. Kiri kanan polis dok tunggu.

Tapi, malam sebelum tue memang ader pesta panjut. Tetiap taun aku rasa ader pesta nie.. Tak penah sampai pun maser event nie berlangsung.. Idak ler sanggup nak meredah jem kat sini.

Meh kiter layan je la gambo2 cahaya tue ye....

Sepanjang jalan kenangan ..............


Masjid Ubudiah Kuala Kangsar.. Indah bercahaya....

Istana.......

Nie bulatan aper ntah namernyer.. Aku dah lupa...
Kami sampai kat sini ujan renyai2..... Dok dalam keta jek pusing2. Takde singgah2 pun, cumer nyer berenti tangkap gambo jek... Selesai urusan terus gerak balik.
Singgah RnR Sg. Perak... Solat kat sini & challow betty....
Akhirnya tamat sudah cerita-ceriti perjalanan kami sepemili...... Ringkas, padat & syokkkk....

Asamgaram : T.A.M.A.T...............

Jalan-jalan Cari makan - Kuala Sepetang

Meh kiter selesaikan cerita jenjalan ari tue coz aku masih berhutang keputusan giveaway aku tue... Pas abih cerita2 jalan2 nie, aku bagi keputusan la yek..

Dah penat berendam kat Bukit Merah, kami decided tuk ke Kuala Sepetang.... Carik aper..? Carik makan ler....

Dan kat sini sudahnyer pencarian kami di Kuala Sepetang...

Rest. Pak Hashim... Nie keratan akhbar yang dok ader atas meja depa. Aku snap dr sini jek, bukannye aku g gugel ye. Depa dh promosi kedai ni kat paper...



Antara menu2 yang sempat disnap....

Mee udang........


Bihun goreng udang.............

Kueh tiaw udang.......

Sotong goreng tepung... Yg nie kurang mengancam sikit.

Ader lagik menu lan, tp tak sompek nak dambik gambo... Terlupa pun ye jugak... Harga leh tahan. Rasa pun not bad la, cumer sotong tue failed la......
Dan ini muka puas hati sampai mee udang Kuala Sepetang.......
Sebelum ke kedai nie, sempat singgah ke jeti deme turunkan seafood.. Yang banyaknyer udang la.. Sempat la membeli belah kat situ...
Asamgaram : Ader episode terakhir....



Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin