13 Mei 2010

Hakikat yang perlu diterima...

Yeh....! Kiter menang....

Terbukti sudah kemampuan kiter.... Kalah dan memang adalah adat pertandingan... Kena ader yg menang & kalah... Tapi kalo kalah melawan, kalah menentang tak siaper nak bising. Tak siaper nak menyalahkan kemampuan Malaysia....

Kelmarin pasukan dikeji, dicaci, dikritik cam takde belas kasihan... Tapi kerna permainan yang sangat tidak memberansangkan.... Kena la terima dan ditelan walaupun pahit.... Terimalah kritikan itu bukan untuk menumbangkan semangat, menjatuhkan pasukan. Tapi sebagai pembakar semangat...

Semalam team piala thomas dipuji... Kecemerlangan permainan mereka terserlah.. Choon Han & beregu ke-2 tewas ditangan denmark.. Tapi, takde org nak caci, nak kritik sehebat hari sebelumnya.. Kerana permainan yang ditunjukkan.. Itu la yang kiter nak.. Yang perlu ditonjolkan.... Malah pujian masih mampu diberikan.. itu la beza nyer bler kiter menentang habis-habisan dr kiter berlawan tanpa semangat berjuang...

Aku bukan lah pandai, hebat bermain badminton.. bukan pakar dlm skill & strategi dalam badminton, tp kiter bole tau & nampak samada pemain main ok ke tak.. Betul tak..? Mental strength kena kuat, kalo kalah kena la terima kalau dikritik, dicaci.. penyokong mahukan sesuatu yang mantap dan hebat. Bukan main cam memenuhi kouta jek..

Untuk separuh akhir, kiter bakal menentang China.. Bak kata Jailani, ini adalah 'Mission Imposible' tetapi bukan mustahill... Main la sehebat yang boleh... Jika rezeki memihak kepada kiter, pasti kiter yang dapat. Cumer jgn mengalah sebelum berjuang. penyokong pastu tahu dimana kekuatan kiter, tp berusaha sehingga titisan darah terakhir wahai abang2 hensem piala thomas... Buktikan kepada Malaysia, pasukan kiter pasukan yang hebat....

Semoga separuh akhir menjadi gelanggang perjuangan yang hebat & piala thomas bakal jd milik kiter.... Amin....


Asamgaram : aku bercakap cam pengkritik lak.. Pendapat aku yek, pendapat korang aku tak tau.... Tapi, dh ujung regu kedua main & hafiz main, aku leh tertido dpn tv. letih giler semalam....













1 ulasan:

shafiq berkata...

semalam tengok hafiz hashim main memang terbaik la.. ;)


My latest entry : Fakta Tentang Sperma !

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin