07 Mei 2010

Piala Thomas & Uber 2010

Minggu depan start ler perjuangan team malaysia....

Nie la piala yang direbut2 kan tue... Piala yang sangat bermakna...

Mampu ke kiter tersengih gembira sebegini seperti taun 1992..? Malaysia Boleh...
Tapi kan.....
Aku try la gugel2 pasal event untuk tahun nie... Cam takde per jek.. Yang banyak cumer keratan akhbar. Buka la jugak B.A.M punyer website. Cam sunyi sepi, takde update aper2 pun pasal thomas cup nie...
Sekurang-kurangnyer, buh la jadual perlawanan ke..? Senarai pemain kiter ke..? Ucapan2 untuk pemain2 kiter ke..? Maybe depa tak baca pun, sibuk nak practice, tapi at least doa kiter dan ucapan kiter didengari Yang DiAtas... Kalo dah sejuta orang berdoa, alangkah baiknyer...
Nape yek cam takde promosi pun... Hmmm.... Yang banyak aku jumpa kat internet nie tahun 2008 punyer.
Saya bukan ler peminat tegar badminton. Tengok badminton ikut mood. Kalo perlawanan besar cam Piala Thomas nie, harus la aku dok menangut depan tv... Teringat maser tahun 1992 tue, maser tue dah form 1 kot. Dah tau la aper tue Piala Thomas. Abah & Mak dah pegi pasar malam sesiap petang tue. Beli la aper yg patut, untuk kudap2 sambil nonton. Tunggu sampai habis tue. Kalo tak silap kul 12 lebih baru habis. Ye la dulu main sistem 15, jenuh nak nunggu abih..
Menunggu beregu tue main.. Allahuakbar, berderau jantung tau... Leh ke tak menang nie, dan akhirnya menang jugak. Mampu ke team tahun nie mengulangi kejayaan terakhir tahun 1992 tue..? Hopefully la kan.
Mr. K memang berangan nak g tgk kat stadium. Aku pun mengelejat jugak nak ngikut kalo dier pegi. Tapi, tak leh la pulak. Tengok kat tv je la. Cousin aku kenduri hari tue, tak leh nak meninggalkan kenduri sedara mara hanya semata-mata badminton. Takpe, lain kali la pulak.
Untuk team badminton Malaysia, Kami rakyat malaysia mendoakan Malaysia.



2 ulasan:

kawie2020 berkata...

ya.. kita harapkan pasukan malaysia berjaya merangkul piala thomas...

salam kenal..:)

Nietanozie berkata...

chaiyok..! chaiyok..!

salam kenai...

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin