07 Mei 2010

Jalan-jalan cari air - Bukit Merah (Ep3)

Kami pepagi lagik dah bersiap... kemas aper yang patut, terus check out.. bih kurang kul 9.30 kot.

Siap sedia berbaju mandi dari bilik... sonang.
Aksi 4 askar.....


Sementara menunggu kapten pasukan menukar 'gelang hikmat', layan dulu air kat sini. Tak sabo la tue.....
Hari sebelumnya kami dah bayo combo penuh. Jadi, untuk masuk ari nie gelang tue kena pakai, tp gam dah tak berapa nak ader, jd kena la tuko....


Sesi bergambo dulu.. Mmmm.. alahai adik aqilla nie, kiter nak g mandi la dik. Tinggal la bantal busuk tue....;-)

Kami masuk time takde orang.. sunyi sepi lagi kat sini... Siap tolong bukak kan gate depa lagik.. Punyer ler awal sampai, semangat terlebih.

Masalah umah tangga pun bincang kat laketown ke...? Umah la wei...

Selain dari mandi, xtvt lain pun ader....


Korang jangan la tanyer aku best ke tak naik benda2 alah nie...@ aper perasaan naik benda2 alah nie... Satu pun aku tak jejak.. Aku kan gayat.. Penakut.

Kami kat sini amik sewa gazebo.. Bukan leh dtg pastu terus lepak kat sni. 1 jam - RM 20, min kena sewa 3 jam. Kami layan sampai 5 jam. Kalo korang nak lepak 2 jam je pun, korang tetap kena bayo RM 60 gak... Kat sini senang nak berehat, nk tido ke... Ader kerusi, ader locker yang berkunci, ader kipas.. Kiri kanan depan belakang ader tirai, kalo maleh nak tuko baju kat toilet, turun kan jek tirai tue...


Sangat senang hati bermandi-manda pada hari tersebut... Orang tak ramai... Kami la yg konker semua pool kat situ.....;-p. Bukan ler takde org langsung, tp kalo disusun, leh dikira. Tapi dh petang sikit nampak cam ramai gak.



Time makan, kena la makan... Kami tinggalkan semua brg kt gazebo tue, maner yg penting buh dlm locker. Nak makan kena keluar ek. Leh keluar masuk dr waterpark tue 5 kali.... Tapi, nak bawak masuk bekal ke dalam memang takleh. Kalo korang terror, harus la terlepas gak. Kitaorg lepas la jugak, keropok2 & roti + sardin. Susu anak leh bwk masuk.

Aksi terlampau menahan panas nasik.. Lapo yek..
Selesai makan, sambung mandi sampai letih... Balik memasing muka legam jek....

Aksi wajib sebelum balik...



2 ulasan:

a d r e y n i e e l i s y a berkata...

last pegi masa last year kot..

ikut student trip..
ah, dat paddle pop..
kami x leh naik sbb suar we olz ada zip..

huhu

Nietanozie berkata...

a'ah... kalo seluar berzip mmg tak leh naik...

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin