06 Mei 2010

jalan-jalan cari makan ~ Kueh tiaw Doli

Pas abih melepak sakan di ecopark, terus g hotel, check in.

Kami ambik apartment 2 bilik di Suria Apartment kat dalam laketown tu jugak... Kami booking online jek... Tapi, a bit kecik la sikit ngan family kami yg ramai nie... Nohal la kitaorg nie, lagik berasak lagik mesra katanyer.... ;-p.

Sepatutnyer petang tue nak bawak anak2 g mandi swimming pool jek kat suria apartment tue. Tapi, hujan la pulak. Idak ler jadik membawa bebudak nie g mandi swimming pool, kiter mandi dalam bilik air je la...

Ini la swimming pool tue... Bebudak tgk dari atas bilik, sakan melompat2 la.. Memujuk2 kot2 leh mandi kat situ. Tapi, mak pak depa kata no.. ujan. Jadi, menongkat dagu ler dari dalam bilik memandang pool tue ngan sayu.. (tipu jek...:-))



Malam takde per porgram pun. Cumernyer 1 rombngan g ke Taiping, jalan2 carik makan. 1 rombongan lagik, yang beranak kecik, dok dlm bilik dendiam... Anak2 dah tido seawal 8.30 mlm... Untuk mengelakkan esoknyer meragam tak cukup tido, jadi bagi ler deme tido pueh2...

Ini la yang kami carik di Taiping. Kueh Tiaw goreng Doli. Sangat pemes di sini. Makan kenyang2 dan balik. Deme yang kat bilik tue, makanm je la nasik lalance tghari tu... Banyak lagik... Tak banyak songeh...



Dah tinggal 1/2 baru teringat nak amik gambo... Ini je la yang dapat.


Aku suker kueh tiaw nie sbb dier goreng ala2 kampung. Tak banyak 'sampah-sarap' yang memenuhi pinggan. portion pn cukup tuk makan sorang.. Tak membazir. Sangat nice...




5 ulasan:

Yours truly berkata...

dah sampai sini, nape x roger2 akak?? :D

hajarus berkata...

wah.. bestnyer g cuti2 reramai ngan family... :)

Nietanozie berkata...

kak enza : la kak, maner tau camner nak roger2 akak.

hajar : memang syok hajar.. tp nk menyusun maser nie sikit nyer siksa...

syak berkata...

xsedap sangat kat doli..dah lame dok tpg..indah khabar dr rupe..

Nietanozie berkata...

idak le teruk sangat.. tp style kampung tue yg mempesona..

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin