04 Mei 2010

Tipah Tertipu.....

Setiap hari aku berulang alik dari Tapah ke Slim... Jauh memang jauh, tp sebab keje kan. Mencari rezeki, ku gagahikan jugak.



Tapi, ntah camner minggu lepas aku terpandang la sign nie kat bidor.. Wah, ini sudah bagus, bidor pun dah der pizza... Area Tapah bidor nie mamang la susah nak jumpa fast food. Yang ader cumer KFC jek. Kalo agak2 teringin selain dr itu, silalah membawa diri ke tempat lain yek...

Jadi balik umah, aku saje ckp kat Mr. K... Tetiba dier leh kata 'lain kali leh g..'. Sudah bagus. Maser untuk mengepau suami sendiri..... hehehe. Tapi idak ler kami terus pegi pun, sebab kami 2 org jek malas nak g. Tak syok. Kalo nak g pizza baik la g secara berjemaah, baru syok... Makan pun selera la sikit. Ini tidak, aku ngadap muka ko, ko ngadap muka aku. hehehe. Tak best..tak best.

Kebetulan lak, Kak Long ader balik ari sabtu ari tue. Mr. K, pun offer la nak belanja pizza. Jadi, petang Ahad tue pegi la kami. Pusing saner.. pusing sni... idak gak jumpa pizza kat bidor. Jalan udah ler jem.

Pusing lagik. Takde jugak. Sudahnyer berenti kat 7-11, Tanyer. Rupenyer yang ader bukan lah kedai pizza, tapi lori pizza tue jek. Dah takde pun ari ahad ari tue... Masuk keta bergelak tawa secara berjemaah la kami...

Akhirnya pizza jadi garlic roti naan............. hehehe.











2 ulasan:

ija berkata...

sian my sis...i tumpang gelak sekali.......hahahahhahahahhah

Nietanozie berkata...

meh gelak sesamer meh... hampeh nyer adik...

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin