15 Januari 2010

Tradisi Kami


2 beg plastik penuh dengan jajan untuk kudapan sambil buat keje.....

Menjadi urusetia, semuanya kena lengkap. Termasuk la jajan2 nie, kalo dak panas telinga. Memasing menyembur bak laser......... Tapi itu ler kemesraan kami..... Biler jumpa baik punyer sembur, laser, tapai biler nak balik salam di hulur, ampun dipinta....

Itu lah tradisi kami terutama untuk kursus2 seperti ini, berkaitan dgn kewangan. Group yang kehadiran nya orang2 yag samer, yang sudah kenal hati budi. Nak mengunyah koci sambil bising bunyian koci tersebut ta jadi masalah. Tapi kalo untuk kursus2 yang lain, dengan kehadiran berbeza, semua behave baik aje.

Ini yang urusetia sediakan, yang murah hati membeli, membelanja, berkongsi rezeki pun ramai.... Memasing menghulur demi memenuhi keperluan perut memasing.....




10 ulasan:

Zuewairy berkata...

nk skit;)

mie berkata...

banyak tu...
bleh habis ke??
hehehee

touyakaruma berkata...

Kursus apa lak yang perlukan Jajan sebagai antara bahan utama nie ?

Nietanozie berkata...

zuewair : saper nak siler tinggalkan alamat...hehehe

mie : habis punyer... tak abis faraid ler..

touya : tue la specialnyer kami....

F I T berkata...

pelik a..baru arini dgr perkataan jajan tu..mana dapat nama jajan tu? hehe curious a..

Didi Nadhirah berkata...

jajan ni dalam kete pun patut kena ade terutama meredah jem

Nietanozie berkata...

FIT : rasenyer bahase org dr johor rasenyer.. Dulu pun tak tau. Tapi maser study kat johor la baru belajo... Jajan = makanan ringan

Didi : a'ah... bersepah2 selalunyer.. hehehe.

Nietanozie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
zilla berkata...

saya sudah lame meninggalkan makanan2 seperti ini kerana ia punca utama "KEGEMUKKAN" hahaha

cik zatil berkata...

saya singgah ye kamu...hehehe.. amboiii banyak nye junk food.. meh pos cini cket..ops!

lame tak dengo perkataan jajan, dedulu time kecik-kecik pengasuh org johor die gune perkataan tuh..

ape pon cik yg sponsor mmg murah hati kan..hehehe

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin