15 Januari 2010

Lesen Memandu Sah Punyer....

Orang lain selalu bising aku awak keta laju ler sangat...Kekadang, not all the time la.. Dalam keadaan terdesak & mendesak, aku ngaku aku aderlah pelumba tegar di atas jalan..... Buktinyer kat bawah nie....


Tapi korang tau, sebenarnyee tingkah laku dan cara kiter selalunyer dipengaruhi oleh faktor sekeliling, seperti mereka yang berada di bersama kiter....disekeliling kiter. Cara & perlakuan depa kekadang kiter pun terikut samer....

Korang paham ke aper aku try repekan nie....?

Camnie, orang selalu kata aku bawak keta laju kan.... Tapi orang keliling aku, bawak keta lagik laju dari aku.... Bukan jek family tau, kengkawan yang selalu aku tumpang, bawakkkk keta, mak kau mengalahkan pelesit... Lagi dasyat. Ader gak, yang jenis aku takut nak naik, laju & menggerunkan.

Korang tengok la bukti kat bawah nie... Nie keje Mr. K maser balik dari kelas usahawan jutawan kat Ipoh. Jam menunjukkan kul 12 lebih maser nie.. Bukan siang tapi malam... Nak cepat sampai umah, begitu ler... Aku kalo nak pecut beragak, malam2 aku surrender. Mata aku dah rabun, tak berani pecut malam2....


Jadi, sebelum orang lain bising aku bawak keta laju.... Baik cari dulu punca nyer... Hahahaa...

Tetiba dok menyalahkan orang lain...hehehe. Tapi memang pun, depa semua bawak keta laju gak. Aku pun ikut la samer..... Tak salah kan...???






10 ulasan:

PinQib berkata...

hehe..
nk bawak keter pun x berani.,
ada lesen.
tp x brani den..
;((

onniey84 berkata...

jgn laju sgt...ingatlah org tersayang..pesanan ikhlas nii ;)

zilla berkata...

saman dah bayar lom????

Ms AiReEn MoHd berkata...

kaka ko bawak laju pastu ko snap gambo..giler takutttttttttttttt nyer aku....takmo mati ngan keadaan sadis kakkkkkkkkk tak mo....nak mati ngan aman

kulop ludin berkata...

peh..
leh tahan tu mike...
teman 90km jea maksima...
huhu..
nak wat camnea...
phobia.....

Nietanozie berkata...

pinQib : kalo pikir takut memang ler. Dedulu maser mula2 bawak keta cm gitugak. Dpt lak org dok sebelah sekali main sergah tgh bawak memang seriau...

Nietanozie berkata...

onniey : tq. sesekali, keta aku tak sedap bwk slow2..hehehe

zila : tue la yg best... saman clear.

aireen : beragak gak reen. Jalan lurus, siang cerah, cuber jalannyer bukan cm gitu, aku pun seriau...

Nietanozie berkata...

kulop : hehehe. belum la tahap cm gitu. Dah nyer keliling org bawak cam gitu.. Kan ke kepimpinan melalui teladan...

cik zatil berkata...

dear noni.. jgn dear..bahye..hehehehe..malang tak berbau..

betol gak kadang-kadang org kat sebelah memang bersalah menjadi role model yg bagus..hehehee

malam-malam bahye giler nak drift lelaju sbb gelap gulita..

mag sob berkata...

lajunyeeee....macam rossi..

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin