14 Januari 2010

Telur = Teluq = Egg

Ihsan gugel....


Korang tau dak, aku tengok gambo telur nie pun, tekak nie dah rase lain macam. Nak muntahhhh... Huhuhu. Masalah baru yang wujud selepas terkena jangkitan virus denggi ari tue......

Sebelum nie, telur menjadi makanan ruji aku terutama waktu pagi. Makan mee goreng, bihun goreng, nasik lemak, Semua mau letak teluuq....... Kalo dak takde selera.....

Telur separuh masak
Telur goreng mata kobau
Telur bistik
Telur masak kicap
Telur Rebus
Telur masak sambal
Telur masak sweet sour..... macam-macam resepi telur. Semuanya aku penah telan, lelagi kalo goreng mata kobau, cicah cili padi sama kicap. Asyikkkk bangatttt........

Tapi, malangnyer, nafsu itu tidak bersama aku lagik. 2,3 hari lepas aku makan tomyam + nasi + telur dadar. Suddenly, aku rasa macam telur yang aku makan sangat hanyir dan ntah aper2 rasanyer.... Bukan sebab telur tue memang rasa hanyir tapi tekak aku yang tetiba meragammmm...

Awal2 demam tue, aku memang ada makan telur mata kobau + nasi, tapi aku makan separuh sbb tetiba aku rasa cam muak... Maser demam ari tue aku langsung tak leh makan telur. Aku tengok pun tak lalu. Mak nak buat telur 1/2 masak tuk aku, nak bagi tenaga la kenonon. Tapi aku tolak, dengo jek mak sebut telur, terus aku geleng.

Baik demam aku ingat dah ok. Tapi, sangkaan ku meleset. Semalam, akak opis buat roti telur, aku try gak makan, penyudahnyer sekeping pun tak abih.... Nampaknyer telur akan keluar terus dari menu harian aku buat sementara waktu... Kalo tak makan telur leh kurus dak...? ;-P





Asamgaram : Sesekali ALLAH tarik nikmat yang diberi.. Rasainnnnnn....



3 ulasan:

Pakaian Adat Melayu Riau berkata...

hmm... yummi.... hehhhe...
salam ziarah.. :D

nursarah berkata...

hantu telur pencen kot..heeeheee.

cik zatil berkata...

telur makan banyak-banyak memang muak..hehehe..plus kalori tuh..

cik zatil kalau makan telur yang kuning tolak tepi..

alasan tak nak makan kesian..eheheh

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin