24 Jun 2011

Car seat & Pizza


Minggu lepas bawak Aina gi Check up kat Ar-ridzuan.



Appointment kul 5.30 petang, tapi kitaorg gie awal coz nak mencari sesuatu untuk Aina dan mendapatkan sesuatu untuk Ibu Aina...;)...



Memang dah lamer giler tak g shopping. Nak membeli barang Aina asyik bertangguh jek. Tapi, dalam keadaan terdesak benda alah nie kena jugak beli. Senang nak ke hulu ke hilir kalo ibu single jek bawak keta...



Terus tuju Bebeshop kat Ipoh... Tujuan nak cari car seat untuk Aina. Kengkonon nak survey2.. Sebelum tue dah survey kat Bidor. Nie kat Ipoh lak..... Pusing-pusing sana, ada la 'marked' car seat yang sesuai....


Cina tokei kedai tue berulang kali suh kitaorang try. Asal kitaorang pegang jek car seat tue, dier suh try... Semua kitaorang tolak. Dah asyik disuruh jek, end up kiter try la jugak 1 car seat nie...


Sekali try, elok jek Aina sengih2 dok kat situ. Material cantik, lembut dan selesa... Sedap jek dier gelak2, main2 dok kat car seat tue. Sebab Aina sengih2, gelak2 dok kat sini menandakan dier selesa terus jek kitaorang beli yang nie...


Lepak + sengih2 jek dier kat car seat nie... Kuat betul penangan anak kan.....


Bukan car seat jek aku beli... Ader 2,3 barang lain. Tapi yang tue semua kecik2 punyer barang...


Dah selesai membeli barang Aina terus g JJ lak. Tujuan memenuhi tekak ibu.... hehehe


Lamer giler teringin kan pizza, tapi malas nak jenjalan jauh semata-mata nak makan pizza. Kebetulan ader peluang, terus ku pujuk2 Mr. K makan kat sini. Dedulu kan, Mr. K nie bukan suker makan pizza. Jenuh ku ajar2. Kalo aku nak g makan pizza mesti ngan kengkawan atau family lain kalo g nga dier, rugi jek... Tapi, skang nie, ngalahkan aku makan pizza.. hehehe.



Muka si bucuk masam ibu yang melayan ibu bergambar.. Dier nie pantang nampak aku pegang hp nak bergambo, laju je nengok tak kelip2 dah....



Dah penat berpegang, baringkan dier kat kerusi.




Licinnnn.... Tue tangan mak ngan abah aku. Kebetulan pagi tue depa pun ke Ipoh, nak repair keta mak & urusan ASB. Aku call mak nak ngajak makan rupenyer mak melepak kat UO segsorang. Abah g keje, tinggalkan mak kat situ suh shopping..:). San dier jenjalan sengsorang. Kalo ku tahu awal lagik aku amik mak...hehehe




Dah rasmi dok dalam keta... Steady jek dier dok kat sini..... Senang ibu nak drive...















Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin