02 Jun 2011

Teringin la sangat

Sejak beranak kecik nie, makan kena la jaga. Diet kena seimbang coz anak menyusu badan sepenuhnya... Jadi, ibunyer kena amik makanan yang berzatttttt jek walaupun terpaksa la menerima impact pemakanan tersebut i.e gemukkksss...hehehe.

Sejak beranak kecik jugak la, aku dah tinggalkan makan maggi nie. Tapi sejak 2 menjak nie, teringin la bebeno nak menjamah maggi. Dah lamer dah beli maggi nie, tp dok simpan jek kat dapo tue, tap sebab takleh tahan napsu makan ku ini, aku telan jugak...

Dan ini la hasilnya untuk lunch hari nie....






Memang la try jugak utk menghindari dari makan maggi nie, tp tarak boleh tahan wooo...Sudah lama tinggal, berai la makan. Nie mungkin 5,6 bulan sok baru jamah balik.

Masa makan nie, ingat kat anak. Sian anak aku, makan tak brape nak berkhasiat ari nie. Jangan perut dier meragam dah la kang. Untuk mengurangkan rasa bersalah makan maggi nie aku bancuh gak milo panas...Kengkononnyer dapat kurgka impactnyer la... hahaha.

Yang benonyer takde kurgkan impact maggi tue pun, tp secara psikologinya hilang la rasa bersalah cek nie haa... Takpe la, pagi td dah makan nasik goreng okla.. ptg kang carik minum ptg yang berkhasiat lak...

Asamgaram : Menjadi ibu kena berkorban apa saja...



Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin