21 Jun 2013

Annoying dengan agen insurans...


Nie kalo agen insuran aku tgk tajuk nie, mesti meroyan kejap kot... hahaha

cerita 2,3 hari sudah. tak dan nak merepek kat sini, hari nie bykkk maser sikit.... bos kiter cootii..!!

Ari tue aku ader ler g membeli belah kuih muih minum petang kat satu tempat nie. Kedai tue dok kt seberang jalan dengan deret2 kedai dan ader tabung haji... Lane tue lebo, agak2 boleh muat 4 laluan keta. Tapi bukan ler jalan utama pun, situ jugak ader parking.

Pas beli kuih tue, aku nak masuk keta tetiba aku dengo orang panggey. Aku pandang ader sorang mamat nie lambai2 kat aku sambil pegang sampul surat. Memandangkan aku nie bekerja ngan orang kampung ngan tuan tanah-tuan tanah yg ramai, aku sangkakan dier pun salah sorang dr peserta opis aku la... dan aku assume jgak yg dier kenal aku dan nak bagi aper2 surat atau nak tanyer ape2 pasal tanah dier... Kan kiter sentiasa bersangka baik ngan orang...

Dier jerit2 panggey aku. Aku tunggu la kot dier yg datang seberang, tapi tak. Dier suh aku datang kat dier. Sambil menjijit plastik yang berisi pisang goreng aku pun sampai la kt tmt dier berdiri. Takde meja takde aper pun. Just dier berdiri jek depan tabung haji. Kot2 la jugak org tabung haji ke...

Biler aku datang dekat terus dier kuarkan sesuatu dr dlam sampul surat yg dier pegang. rupenyer pamplet insurans... huhuhu. Penat2 aku pegi kt dier ingat urusan penting rupenyer nak promote insurans..

Maksud aku kat sini bukan aku bangkang pun orang meniaga ape sekali pun. Takde masalah. Tapi please la, pleasent kan prospek ko atau customer ko... Ader ke patut dier nak meniaga ngan aku, aku pulak yg terhegeh2 pegi kat dier. Panggil orang terjerit-jerit pulak tue...

Annoying betul la. Aku tak tau pendapat orang lain camner. Tapi aku rasa, eh! mamat ape hal. Ko nak promote aku yg kena datang... Patut ko la dtg kat aku... kan. kan. kan...

Nampak jek dier kuarkan pamplet tue aku blah la. Xpe la, saya dh ader PRUDENTIAL... hahah. giler belagak aku cakap. Nie kalo Makbed dengo aku jawab cam gini, mesti bangga giler dier ngan aku. Makbed tue agen prudential anak2 aku. Aku belum sign lg ngan prudential. Anak2 dulu. Aku memang rekemen la minah nie sbg agen korang. Kalo korang berminat korang g je la kat blog then email kat dier...

Aku pun peniaga jugak. Harap2 aku boleh pleasent kan customer aku.. eh bab keje pun boleh, sbb aku selalu berurusan ngan applicant & peserta kitaorg. Jgan la ader sifat sombong dlm hati.. Aminn.




1 ulasan:

bibi yusof berkata...

Setuju sgt! Bukan specific to agen insurance je semua jugak..
I pernah... Ade promoter grolier yg education untuk kanak kanak tu approach.. I ckp bebaik tk nk.. I nk cepat.. Pastu i melngkah skett.. Die pon sound tknk bagi akan pandai ke kak... Kerek tk kerek!

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin