13 Jun 2013

Sepetang yang indah


Semalam petang cuaca sangat baik. Sesuai untuk membawa anak ke taman permainan...

Kesian kat Aina, asal lalu jek depan Taman Malaysia Tapah tue asyik la bising nak main taman, nak main taman. Memang tak sempat pun nak bawak, biler ader maser, hujan pulak mencurah2...

Semalam lepas amik Aina ngan adik kat umah opahnyer, aku tengok cuaca ok jek. Terus offer Aina tanyer dier nak main taman tak? off coz ler laju jek dier jawap nak...

ibu : Tapi kiter singgah kejap je yek. Boleh ke?
Aina : Boleh. Kejappppp jekkk...
Ibu : Ok.

Maka dengan gagah perkasanyer ibu pun mendukung la si kecik Nani sambil tangan meminpin Aina. Aku try and error jek nie, kalo dua2 behave ok, nanti boleh la aku bawak lagik. Sengsorang melayan dua2. Tapi, frankly cakap ler, mmg payah la nak handle. maner nak tgk Aina main gelongsor sukati dier nak turun kat maner jek. Dah turun gelongsor, malas cari tangga nak panjat balik kat situ. memang aku tak bagi la coz mengundang bahaya, aku nak pegang payah la sebb memegang adik lg.

Abahnyer dh aku roger suh singgah taman sblm balik sbb kesian kat Aina yg sibuk nak main.

Tengok la muka kegembiraan Aina... Adik belum reti bahaser lg. Tapi dok ngekek jugak biler kak long gelak2 ngan dier... Hati ibu maner tak gembira tengok anak gembira...:)


Maser Aina nak main buai nie, abahnyer tak datang lg. Tapi ader sorang bapak nie dier tgh layan anak main buai kat sebelah, tolong naikkan Aina dalam buai. Agaknyer dier tgk aku tangan dh penuh ngan kunci kereta, ngan dukung Nani lg. Handphone pun tak lepas sebab nk ambik gambo. Maka dier tolong angkatkan.

Lepas tue baru abahnyer sampai, baru la aku free sikit. Dier pulak bawak nani naik buai. Serius aku takut nak naik buai tue, kot2 sebab overweight aku nie nanti buat buai tue roboh.. Seriau acik.. hahaha. Padahal Mr. K naik ok jek. Berat dier ngan aku lbh kurang jek.. huhuhu. Panik tak bertempat.

Cukup time ajak Aina balik. Memang tidak ler kan... Aku ajak balik, dier kata 'sekejaappppp lagikk'.. huhuhu. Baru 15minit main. Tak puas kot. Ajak lg sekali 'Nanti la dulu , ibu'... Aiyok..! Sudahnyer aku kata abah nak bawak naik motor, baru la dier nak balik. Memang dier balik ngan abah naik motor, aku ngan adik naik kereta.

Nanti kiter datang lg yek Aina...











1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Wow, that's what I was looking for, what a information! existing here at this web site, thanks admin of this site.

Here is my web site - special compilation

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin