07 Jun 2013

Di satu hari Sabtu Yang lalu

Nie cerita sabtu yang duluuuu....Ntah sabtu biler. Memang lamer dah nie, maser bawak adik cucuk bulan lepas. Maknenyer dah sebulan la nie.. udah basi la nie... Lantakkan.....

Lepas g cucuk adik, terus ke TESCO ipoh sbb nak bagi Aina main kat kid area tue. Dier hari2 mekak nak main kat taman. Tapi keadaan tak mengizinkan. Tetambah maser nie, memang musim hujan. Asal petang jek hujan selebat2 nya... Sian anak I.
So bawak la dier main kat sini kejap. Reason kat sini sbb tempat nyer kecik jek, tak susah nak jaga Aina. Masuk pun RM 4 jek... murah jek.

Layan la anak aku main kat sini. Kebetulan hari tue memang takde orang. Lengang jek. Kami anak beranak masuk dlm tue. :)

Gelungsur....



Aper ntah nama menatang nie... Adik pun layan main sama...... Mula2 Aina takut nak masuk main kat sini. Aper ntah takutnyer. Tapi lepas kitaorg masukkan adik, baru la dier nak join sama. Baru berani. Mr. K pandei, dier malas nak kejor Aina, dier suh ibunyer jaga Aina, dier jaga adik. Takyah lari maner2... Maner la ibu tak makin kurus...:)





Horse riding...

Kedekut tau kak long nie. Yang nie boleh naik 2 orang, so yg depan tue abahnyer dok kan adik kat situ. Sekali datang kak long dier pegi tolak adiknyer...... Tapi Mr. K pegang la adik sebab adik tak pandai duduk pun lagi. Dier nak naik sengsorang. Takmo naik dengan adik. Tamak tau aina nie....


Ader bebaru nie yang maser letakkan dier kat kidzooma AEON tue, mak cakap dier dier bergaduh ngan anak cina berebutkan basikal. Anak cina tue turun kejap amik barang, turun jek budak tue terus dier dok amik basikal tue. Bergaduh la depa kat situ. Gaduh manja la, gaduh bebudak...

Adik tak kisah... hehehe. Walaupun adik kena tolak ngan kak long, adik gembira jek. boleh lagi gelak2...


Dier muka comel mintak dicium la nie... Lepas tue kitaorg g makan kat pizza, maser nie adik mula start cranky. Ngantuk nak tido. Nak berdukung sampai tertido. Letih la tue....

Aku ibu yang happy biler tengok anak happy....:)





Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin