25 Julai 2012

Ramadhan ke-5


Assalamualaikummmmmmm....! Tak jawab dosa..... hehehe

Ader kah lagik orang2 yg dok menjenguk blog yang kesepian dan kegersangan nie... huhuhu. Susah betul nak dapatkan mood blogging. Idak ler sibuk maner pun, sesekali jek tetiba tak cukup tangan...

Anyway, SELAMAT BERPUASA yek semua.. Dah 5 Ramadhan baru sibuk nak wish. Aje yang poyo... hahaha.

Alhamdulillah, diberi kekuatan dan kesihatan yang baik sepanjang 5 hari puase nie.. Mampu tuk menjalankan kerja pejabat + kerja umah... Moga bertahan sampai la hujung ramadhan nanti.. kot2 la boleh puase penuh... Amin.

Udah 5 hari ramadhan nie, kurang sikit pembaziran... Hari2 dok masak kat umah. Maleh nak memenatkan kaki dan menambahkan nafsu kat makanan2 di param yg belum tentu ape ke rasanyer nanti....

1 Ramadhan : Berbuka umah mertua... datang betul2 dh nak berbuka.. Baik tak saya... hihihi.
Tapi ader jek bawak rendang ayam + kuih buah melaka.... Aje yang kuang ajo kalo datang tak bawak ape2...

2 Ramadhan : umah mertua jugak... Mak mertua yg masak, den cuma tlg goreng ikan jek.. Baik tak saya...?? hahaha. Tp, Mr. K, ajak gak pegi param.. Membeli itu ini, yg ends up sgt menduka citakan dr segi rasanya... Kan aku dh bilangg....

3 ramadhan : Balik pejabat terus sinsing lengan, masuk dapoo, masakkkkk... Asam pedas melaka, tumis kobis panjang & telur dadar + cucuq ikan bilis.. Mr. K beli kuih kat Param, 2 hnggit belinyer pun tak habihhh.. Ish. Camno tue.

4 Ramadhan : Nie disajikan lauk di hari ke-4 yg sempat disnap... hari2 lain terlupa daaa....:)
kan goreng, sambal tumis udang & sayur lemak kobis + karot... Kuih..??? Nan hado... Kurangkan pembaziran. :D



5 Ramadhan : Masih mengekalkan kerajinan memasak.. Entah sampai biler yek bertahan semangat rajn nie...
Menu ari nie Ayam masak kicap, sup cendawan & ikan goreng.... Kuih...???? Sekali lg nan hado... kihkihkih.

Lauk yg dimasak tuk berbuka memang ngam2 adjust utk berbuka jek... Sahur kiter masak lain lak... Masak yg simple2 jek, telur ka, sardin ka, ikan bilis ka... tgk maner yg dan ler. Semua tuk membangkitkan selera makan fresh2... Maklum la ibu ngandung nie kekadang ngengada tekaknyer... hehehe.

Esok ntah ape pulak yg jadi...:)




Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin