11 Mei 2012

Habuk dan Naluri...

Salam jumaat semua....

Adoiii aiiii...! Lamerkan blog terbiar...huhuhu. Sampah, sawang, habuk penuh nampaknyer dalam umah nie...:) Nanti slow2 kiter kasik clearrr... hahaha. Sib baik dah cover ngan kain siap2... tinggal nak sapu jek..:p (berangannn...)



Alhamdulillah diberi kesempatan lagik untuk bercerita kat sini..hmmm.



Aku rasa niela puncanyer ngape sangat2 malas nak update blog.... simptom yg samer maser awal2 mengandungkan Aina..... hahaha. Skang baru 6 week... Doakan kesihatan saya serta baby dan dipermudahkan segala urusan. amin

Actually, mood blogging sgt sedih dh dekat sebulan kan... Bukak jek blog, kengkonon nak update. tenung sana, tenung sini, last2 tutup balik... Mmg mula2 tue rasa cam, adakah aku mengandung...hahaha. Teringat keadaan aku maser mengandungkan Aina dulu... Sekali rupenyer mmg betul la...

Actually, banyak sungguh tanda-tanda yg menguatkan naluri keibuan ku bab mengandung nie. Walaupun due period aku masa tue masih belum tiba & aku takde kompomasyen pasal kandungan aku...

1. Bab blog - sangat sadis kekerapan mengupdate. ke memang langsung takde dalam sebulan nie....

2. Dah dekat 3 minggu, nipple aku sakit satu macam terutama time Aina menyusu.... Yes, mase mula2 pregnen Aina pun gitu. Seluruh badan jadi super sensitip, nak2 Cik B.. terasa bengkak 1 macam dan nak gelak pun sakittt.... La nie, masih menyusukan anak.. Harap2 takde banyak masalah dan masih boleh teruskan penyusuan. Sian kat dier, nak wean off pun tak tau camner...:(

3. Sangat teringin makan Key Ep Si. Selalu tak penah gitu pun... Padahal, baru jek makan key ep si, 2,3 hari sebelum tue. itu pun masih teringin lagik ke?.... seminggu dua tue, 2,3 kali gak aku 'punch in' kat situ... Tapi yg last aku teringin tue, aku tak layan. Sebab dah rasa mcm, ish mengandung ke..? telan air liur jek... Takleh layan sgt wooo...:) maser tue makin kuat la naluri aku.

4. Asyik la nak terkucill... Being a bf mother, mmg jarang la nak terkucil nie. Coz air yang masuk keluar melalui susu.... Dah selama menyusu nie, kekerapan ke toilet sgt la kurang, tapi seminggu dua tue, makin dasyat lak.. sampai malas nak bangun g toilet... teruk kan....

5. Peyed dah lewat  2 minggu.... nie memang aku dah rasa makin kompom la... Tapi aku tahan... takmo kecewa... Biar jek dulu...

Ngan Mr. K, aku bagitau biler aku rasa cam sgt kompom. Padahal tak cek aper2 lagik.. Dier la yang memaksa aku tuk buat UPT. Kalo ikut aku, bio la dulu.... Tapi, aku buat jugak la, coz aku teringat Aina menyusu badan dan aku perlu merancang pemakanan dan aware dgn keadaan diri kalo nak menyusu anak dalam tempoh pregnen nie....

Buat maser nie cukup ler dulu... Tgk camner pulak mood aku kai ini... Harap2 idak ler macam dulu. Langsung tak update sepanjang tempoh pregnen... Sadis sungguh....

Again. semoga dipermudahkan dan diberika kesihatan yang baik... Amin...

2 ulasan:

Ms AiReEn MoHd berkata...

tahniah kaka...ha lame tunggu dpat sorang ni rezeki nak ade anak dtg lagi ni...tahniah kakkkk

Nietanozie berkata...

tu la Aireen... Takpe rezeki terima jek.. Moga diberi kesihatan yg baik.... Amin

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin