07 September 2012

Week 24.....






Alhamdulillah.... Hari nie dah masuk 24 week pun... Sepanjang tempoh tue, tak penah bercerita details pun pasal pregnen kan...? Nauzubillah, malas to the max... hehehe

Syukur sesangat, sepanjang tempoh mengandungkan yang no. 2 nie takde alah....Morning sickness pun takde... Semua berjalan dengan sangat lancar, sampai kekadang aku tak sedo yang aku tengah mengandung. Semua main belasah, makan ke, berjalan ke... Duduk pun main hempas ponggong jek... Siap boleh main aci kejor ngan anak...hihihi

Nak masak pun takde masalah.... pendek kata macam biaser je la.... puasa pun alhamdulillah sgt2, takde masalah. Balik keje jek, singsing lengan terus g dapur, masak untuk berbuka. Jarang sekali beli kat pasar.. Takut tak lalu nak makan. Baik masak simple2 kat umah, tapi makan berselera.

Cumernyer belah malam sikit, badan minta baring. Napas pun sikit cungap2. Tapi maser awal2 pregnen je la.. Maybe sebab menyusukan anak... Keletihan...

Alhamdulillah, Aina masih menyusu badan. Dier refuse nak minum susu fm. Tapi beli juga standby, buat jugak. Tapi, nan hadonyer dier nak minum. Kalo bancuh 2oz tue, suku pun payah nak abih. Sudahnyer dier buat simbah2 atas lantai... kreatif kan....

Bukan takde yang menegur suh berenti menyusu, mcm2 alasan depa bagi. Tapi still teruskan. Tak sampai hati nak wean off lagik... Dan aku rasa aku belum bersedia nak lepaskan dier... waaa.... Rasa cam anak aku tue kecik je lagi. Sok dah bersalin camner la anak aku tue... waaaa..... Taknak dier rasa tersisih lak coz ader adik. Kalo dier nak tandem ngan adik pun, ibu rela melayan.... Sayang sama kamu....

Kerja aje yang sgt beban sikit skang... Hari2 stress memanjang.... Tapi, idak la pulak sampai mc, tak mampu nak kerja. buat jugak la.. Tapi, letih kepala otak...

Check up masih follow sama macam yang lama. Gomen pun pegi, swasta pun pegi.... La nie Klinik Pakar Hospital Tapah pun kena hadap, coz dulu bersalin c-zer dan tak sampai 2 tahun. Jadi, kena la menyerah diri kat sana jugak. Amik semua kemungkinan yang ada, kena pegi banyak tempat pun takpe la.... InsyaAllah, semoga semua dipermudahkan..... Amin.

Nampak macam takde masalah kan pregnen kali nie....? Alhamdulillah. Tapi, yang kat dalam memang takde hal, yang kat luar nie ha, sedikit over... Biaser la tue, sindrom nak dapat adik kot... Mak nyer ok jek, anaknyer pulak yang alah kat luar nie ha... Nasib baik bapak dier tak alah melampo cam anak, kalo tak jenuh mak nak layan.... kihkihkih.


Memang berbeza sikit pengalaman pregnant 1 & 2 nie.... Ada orang kata, maybe lain jantina kot... Scan dah buat, tp kiter tunggu je la apa yang kuar esok... Tak kisah la, laki ke pompuan, janji sihat walafiat... Kalo yg kuar girl, harus bapaknyer dok pujuk2 lagik pas nie... Kalo yg kuar boy, mgkin bapaknyer ambik masa sikit... kihkihkih.

Sambung la lain kali pulak.... Jumpa lain siaran....


Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin