05 Ogos 2013

24, 25, 26 Ramadhan 1434H - Sibuknyaaaa


Hujung minggu terakhir dibulan ramadhan.. Minggu terakhir di bulan ramadhan...

Maser nie memang la aku rasa memasing sibuk dan jadual penuh... Penuh ngan ibadah, penuh dengan persiapan raya.... Dah hujung2 nie dh takde cerita menu iftar dh.. Cerita lain la pulak.

Aku...??? Sama la jugak.

Jumaat sibuk ngan anak2... Kengkonon nak mula potong baju, sabtu boleh menjahit.. Takde makna, tetiba anak jadi 4 org malam tue. Iwan anto anaknyer kat umah sbb dier nk g kelas.. tapi idak la payah maner nk jaga, dh beso. Cumernyer tak boleh la nak membuat keje lain...

Sabtu baru mula potong kain.. itu pun makan sehari suntuk menyiapakan potong baju.. maklumlah amatur... Udah lama tak menjahit nie... Memang tangan sedikit pengko. tapi kuatkan semangat jek, kalo tak tak berbaju baru la anak2 kat umah....


Biler dh letih potong kain, mula la kepala malas nak masak. Kul 4 aku decide berbuka kat luar jek la, pilihan Rest House la. Gamble jek nie sbb kalo nk berbuka kt rest house kena booking awal2 sbb penuh selalu. Tanyer mak abah pun dedua ok. Terus call booking dan alhamdulillah masih available...

Kul 7 ptg baru kuar umah. Ari tue dh pegi sekali, memang penuh. Sesak ramai org. Tapi, kali kedua nie lbh rilek. Orang pun tak ramai. Masih ada meja kosong. Takde rebut2. makanan pun lbh sedap dr ari tue. Alhamdulillah rezeki hujung ramadhan.

Ingatkan kali nie santai2 boleh la amik gambo layan kt sini. Tak de maknenyer, tgh dok ralit pilih lauk azan berkumandang. kelam kabut ambik lauk, amik air.. Nak berbuka.. Cam org puasa sungguh jek.. Hahaha.

Tengah malam tue aku buat pulak kacang goreng salut tepung.... 1st trial. Buat sikit jek, tapi nampak sikit jd banyak pulak biler dah salut tepung. Try tgk apa jadi. Kena tambah rempah lagik. Ari tue cam tak brape kick tp sedap jugak... Esok atau mlm nie nak buat lgk 1 trip. Nak bwk umah mertua sekali. Kuih raya memang takde, maka ini la kuih raya aku...

Ahad memang dh decide nk menyopping baju anak, baju mak abah & baju uci.... Tempat tujuan Teluk Intan... Takde ler sesak maner pun, tp sbb membawa 2 org budak kecik memang tak jadi aper la...
Aiyokk...!!!

Aina sibuk dgn dunia dier, berlari ke hulu kehilir. Jenuh mengejor.... letih... Tak dpt aper.. seriusly, satu benda pun xdapat... adoiii aiii...

Mlm td ingatkan nak mula menjahti, time tidokan anak aku sama tertido.. Memula tidokan Aina, mata ok lagik. pastu tidokan nani, tau2 terjaga dh sahur.. Hahaha.

Aperpuntakboleh.....










1 ulasan:

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin