02 Mac 2009

Kegigihan di Utara.....




Blur lak gambo nie. Tp, jangan silap gambo nie bukan diambik dengan camera baruku itu, pakai hp jek.

Anyway, sebenarnyer aku baru balik dari kursus kat aloq setaq. Kami berkampung selama 3 hari kat Holiday Villa Alor Setar. Check in ari rabu pastu check out ari jumaat.

Yang aku nak cerita bukan pasal mesyuarat tue, tapi lokasi hotel nie sangat ler strategik nyer........ Kat belakang ader shopping kompleks untuk cuci2 mata. Kedai makan pun berlambak-lambak kat area tue. Dannnnn....yang paling penting tersangat ler dekatnyer ngan Pekan Rabu yang terkenal kat Alor Setar tue. Tak payah nak 'drive' kalo nak g saner. Jalan kaki jek.

Sampai jek ari Rabu tue lebih kurang 4 petang, terus check in dan solat dulu. Pastu terus turun cari laksa. Kami bernasib baik sebab dapat makan laksa yang boleh tahan gak. Tak rugi makan kat situ. Lepas makan terus g Pekan Rabu. Ari nie survey jek dulu. Kedai pun dah banyak yang nak tutup.

Ari Khamis, lepas jek abih program kul 5.30 ptg, kami dengan gigih sekali lagi menapak ke Pekan Rabu. Ari nie baru ler shopping sikit2. Tak banyak pun. Cuci mata sikit2 lagi.

Ari Jumaat tue, program abih kul 11 pg. Hotel dh bagi permission untuk check out kul 2 ptg. Lagi sekali, dengan penuh semangat kesukanan ;-), sekali lagi kami berusaha dengan gigih sekali menapak ke Pekan Rabu tue. Tapi hari nie bukan takat cuci mata jek, cuci dompet sekali......;-). Tak banyak maner pun, yang banyaknyer barang makan jek. Pekasam, kuah rojak, kopok2 sikit. Biaser ler. Kul 1.30 ptg kuar dr Pekan Rabu balik hotel dan check out. Simpan barang dlm keta. sekali lagi kami ngan gigihnyer menapak. Tapi bukan g Pekan Rabu lagi..... g mencari laksa lagi sekali. Nanti kang teringat2 susah lak...

Kul 2.30 ptg bertolak dari Alor Setaq. Singgah R&R Gunung Semanggol, solat & rehat. Sampai Tapah kul 7 mlm. Perjalanan yang sangat memenatkan.......

2 ulasan:

Senotip Synte berkata...

amboi ... gie jejalan pekan rabu ka? ish ish terbebunyik la plak perut nih baca makan laksa lah, pekasam lah ... pass la sini sket!

salam perkenalan

Nietanozie berkata...

Hehehe....

Laksa dah selamat la kak, tp pekasam tue orang yg kirim. kiter tak makan pekasam.....

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin