28 Oktober 2011

Cerianya Raya 2011 - Berkonvoi ke Kuala Kurau

Salam aidilfitri...Opps...! Dah habis, udah nak masuk aidil adha. Ader ke yang sanggup menerima cerita2 raya puasa lagik... Eh! ader ke yang baca blog aku nie..????

Aku pun dah tak ingat, raya ke brape, brape haribulan program kitaorang nie berjalannn... Ish..

Raya baru nie ader open house di umah pak sedara teman kat Taiping. Jadi berjemaah ler kami 3 keta ke Taiping. Orang ajak makan free, moh ler kiter... Kami ikut jalan lama jek, coz taknak membizikan diri meredah jam... Kebetulan kami nak nyinggah beraya kat ipoh dulu, jadi jalan lama je la.

Sampai jek, cari makan dulu.

Nie geng2 gosip sambil makan.....


Nie geng lelaki-lelaki melepak....

Nie geng orang2 yang dah kenyang coz dah sampei awal pagi...


Nie geng2 mak2 beranak kecik..... :)

Nie geng2 seisi keluarga yang semangat bergambo.

Habis jek sesi bergambo, terus gerak g Kuala Kurau pulak. Beraya umah SIL aku yang tak balik sbb beranak kecik. Kebetulan biler dipelawa sedara mara yang lain, semuanya dengan rela hati nak memfollow... Jom...!

Total keta yang ikut 12 bijik... Ye ke yek..? Aku pun lupa, tapi memang ramai. Ketua rombongan adalah Mr. K la...


Dah sampaiiii... Yeay..

Umah kak ngah nie kawasan sawah padi, jadi aktiviti utama depa kat sini memancing la, ape ke lagi....

Tapi, nie bukan geng mancing. Nie geng penonton menunggu ikan naik yang tak kunjung tiba....

Nie pun geng2 penonton gak nie....

Yang mancing nyer sorang jek... Yang menonton berpuluh orang. Kalo nonton sambil mulut berkunci, alangkah bagusnya. Tapi, biler dengo suara deme ikan pun takut nak dekat... Camno..?

Nie bodyguard kampung dusun yang bertugas di hari raya....


Menjelang malam, memasing mula la bawak diri pulak. Ader yang balik tg. Malim, ader yang terus ke Penang, ader yang balik ke Tapah... Tapi kami 4 bijik keta lagik, tido kat umah kak Ngah... Malam melepak kat ban pecah.

Esoknya balik, melepak kat Kuala Gula pulak, makan tengahari kat restoran terapung kat situ. Gambo ader, tapi malas nak upload ler. Lain kali bole...???

Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin