28 Mei 2013

Jom Holiday - Sabah (day 3)

Memaksa diri sendiri utk menyudahkan apa yg tak habis.... Kuat sungguh serangan virus M...

Hari ke-3 hari rilek2, lepak2... free & easy. Tujuan utama semua orang hari nie adalah SHOPPINGGG!!!!

Kami anak beranak kul 9 pg baru turun nak g breakfast. Breakfast kat hotel jek.... Makan kenyang2 sbb hari nie makan tak provide, jadi makan kenyang2 tghari kang kiter cari lain....hihihi.

Mula2 kitaorg pegi ke pasar pagi kat KK. Seberang hotel jek. strategik betul kedudukan hotel... Pasar Tamu kot depa panggey, lupa dah.... Pusing2 sikit, ader ler dalam 50 mtr kot kitaorg jalan, pastu xjadi la. Maleh nak bersesak, ngan anak kecik lagik. Tak payah ler.... Balik hotel balik, tunggu kat lobi sbb dah janji ngan org lain nak ke pasar filipine pulak kul 10 pagi.

Sebelum g pasar filipine, g dulu ke Kedai Jamilah, penjual brg2 mutiara. Katanyer dekat jek... Hamik ko, berpeluh ketiak. kalo muda belia, lenggang kangkung je boleh la. Nie ngan anak kecik 2 orang... huhuhu. Tobat dah nak jalan jauh gitu.

Kat kedai Jamilah nie mcm2 ader. Bukan setakat brg2 mutiara, souviner lain cam fridge magnet, keychain pun ader kt sini. Aku sambar souvenir kat sini... Brg mutiara beli sikit sbb cam mahal sikit. Sebelum tue dh beli kat pasar tamu sikit. Nanti kat pasar filipine leh tgk lagik... Niat nak shopping sakan la.

Selesai kat sini, jalan lagik ke pasar filipine pulak... huhuhu. Patah pinggang mak, dengan si Aina yang dh tak larat nak jalan, mintak dukung jugak... Sian. Sian kat anak yg dh letih berjalan, sian kat apak yang dh larat nk dukung.

Sampai kat pasar tue, hari makin gelap. macam nak hujan sangat. Aku ngan Mr. K, decide tuk balik hotel je la. Memandang membawa anak kecik. Tak sempat jalan pun kt dlm pasar tue, kt luar2 jek. Tak membeli aper pun kat sini. huhuhu. Balik dh tak mampu nak menapak lagik dah, tahan teksi je la.. Dari pasar filipine ke hotel RM15 kot.

Elok sampai depan hotel, hujan selebat2 nyer. Nasib baik la kami mengambil keputusan yang bijak. Lepak je la kat bilik. Nak turun makan pun dh malas. Tidokan adik. Siapkan aina...

Tue Aina dah ready nak keluar. Tapi sadis sungguh sbb hujan terlampau lebat. Takde langsung arah tujuan. Adik tido ngan nyenyak dlm bilik. Hidung dier dh cam tersumbat, cam nak selsema. Aku dok kemas2 barang. Nak sumbat dalam luggage.


Sekali baru terperasan, plastik beg souvenir takde pulak. Harus la tertinggal kat kedai jamilah tue. Cari phone no, dan terus call sana. Memang tertinggal laaa... Apa daaa... Nak menapak masih hujan. Jauh pulak tue.

Tinggalkan nani kat bilik ngan orang lain, ahli rombongan jugak. Bawak Aina. Tahan teksi, pegi kedai tue, balik terus suh teksi tue dropkan kitaorg kat KFC. Makan KFC je la tengahari nie. Udah maleh nak mencarik. Selesai makan, balik bilik, siap2 ape yg patut. Kul 6 bas dah tunggu nak amik kitaorg kt lobi.

Bas datang kul 6 amik kat lobi, tapi flight kitaorg yang benonyer kul 11.20mlm.. Hazab menunggu.... huhuhu.

Ada lak buat cadangan kiter pegi makan dulu sblm g ke airport. Maka terpusing2 la bas mencari port makan, sbb takde dlm ittenary maka jenuh jgk bas tue terpusing2. Akhirnya makan kt Sri Tanjung Restoran. Cam biaser sambil makan, ader persembahan.

Jenuh gak menunggu makan sbb takde buat booking, datang mengejut pulak. Pastu sekali 3 meja. Tue yang jenuh menunggu. Takpe kiter layan joget dulu... hihihi


Bukan leh joget jek, leh tangkap gambo ngan nie jugak..... Terkebil2 aina coz lobster tue dok melibaskan ekor dier... takut yekkkk....



Selain tue, Aina turut test power jadi ahli muzikkkk.... Ader rupe tak..???


Selesai makan semua, baru la terus ke airport. Masa tue lebih kurang kul 8.30mlm... huhuhu. Lama lagik nie. Aku tak kisah sgt. anak2 la boring mengamuk nanti....

Buat check in semua, sekali depa bagitau flight delay 20minit, 11.40mlm baru leh terbang... huhuhu. luggage pun jgn lupa check in pulak. timbang2 luggage aku, 18kg... erk! datang 19, balik 18. magic. nampak sgt takde nyopping takde membeli. yang berat ari tue, pampers bebudak nie la.

Masuk dalam. adik lak mengamuk. ngantuk nak tido. Aina pun nampak lembik. Lepak surau la. sana senang nak baringkan adik. dua2 tido dlm surau tue sampai la depa panggil naik flight.

Sampai LCCT kul 1.20 lbh kurang. Dalam flight semua ketiduran...

Sebagai penutup tamatnya siaran episod Sabah nie, nah ambik la gambo kitaorg 1 family...:)










6 ulasan:

Nadiah berkata...

arwah azam bg kat saya..boleh tak akak buang gambar tu

Nietanozie berkata...

@nadiah..

maaf yek. gambar yg maner? azam???

Nadiah berkata...

gambar profle akak tu.... Sorry ye akak.... saya nak tanya mana akak dapat gambar tu ye

Nietanozie berkata...

ooo... sori dik. akak amik kt google jek. dh lamer 5,6 tahun dulu... kalo menggangu akak mintak ampun. nanti akak tukar gambar lain....

Nadiah berkata...

Ok kak...saya faham...tq... sy ingat akak sedara arwah kawan saya tu... saya minta maaf juga ye kak... nanti kita bw sama2... sorry juga sebab kenal2 dlm keadaan mcm ni...

Nadiah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin