10 Jun 2009

Happy Anniversary - 6th

5/6/2003

Last friday was my 6th anniversary. Congrat to both of us. Semoga terus kekal hingga ke akhir hayat & bakal dikurniakan zuriat 1 hari nanti. Wish me & Mr. K luck & do pray for us. Takyah crite bebanyak ler, sejarah lain taun ler aku story mori.




HADIAH
Aku xde bg hadiah pun, same goes to Mr. K. But, kami berdua telah menghadiahkan diri sendiri dengan 'new toy' yang memang dlm wishlist kitaorg. Berpeluh gak nak mendapatkannya, tapi alhamdulillah we managed to get it. TQ very much to Hai-O yag telah memenuhi impian kami. Kalo harap kami gaji kami berdua yang tak seberapa, haruslah tak merasa dikk....
Kekadang rezeki tue tak diduga datangnyer. Anyway, for Mr. K, terima kasih bebanyak untuk semuanya, tq coz terima aku seadanyer dan hopefully kita akan terus mengharunginyer bersama-sama sampai akhir hayat. (cam geli lak nak tulis2 cam gini but sometimes we need to luahkan apa yg tersirat & tersurat...i'm not the romantic person..tp kekadang ape salahnyer ...kan...kan...kan..- amaran : jgn gelak udah...)



.

KEK
Kami idak ler buat aper2 'seleberasyen' (read : celebration....;-)), apatah lg membeli kek comel lote yang kat sebelah nie. Kebetulan, maser ari kejadian kami & pemili belah Mr. K, bercuti ke Lumut dan suprisingly depa dah arrange beli kek nie tuk kami. Kami nie pemalu le nak potong2 kek nie, tapi belasah je la.
Tq to depa semua termasuk tukang beli kek Ina & Leman, Mr. K's cousin.
.
ZURIAT
Walaupun udah 6 tahun usia perkahwinan kami, but sadly said, belum ader rezeki untuk kami menimang cahaya mata. Bukan ler sedih beno pun, kami redha dengan keadaan ni. Tapi hopefully, we can have 1 satu hari nanti. Tapi, usaha yang kami buat pun belum sampai 150% untuk itu, aku agak baru ader 20% gamaknyer. Jadi no wonder ler kannnn.... Perancangannyer taun nie nak mula ler pencarian, harap2 ok la. Wish us luck again.
.
ORANG LAINNYER ANNIVERSARY
Ader lagi my pemili member yg sambut anni dkt2 ngan kami....
.....
1. Ija & Erol (25.5.04) - agak2 aku betul la kot tarikhnyer. Tapi, hampir le dah tue. Setahun lepas aku kenduri, adik aku nie lak melangsungkan majlis dier. Skang dah ader sepasang cahaya mata yg comel lote. Gambo ataih tue anak dier ler. Tuk adik aku 2 orang nie (aku tau dier baca blog aku) semoga kekal sampai akhir hayat, ditambah lagi cahaya mata& dimurahkan lagi rezeki.... amin...........
....
2. Iwan & Farah (3.6.05) - Nie lg sorang adik aku. Setahun lepas Ija, dier lak kenduri. Berderet tiap2 tahun. Juga dah ader sepasang cahaya mata yang come lote. Aku tue depa ader mention tarikh nie kat aku, tp biaser le hilang ingatan jap. Kalo tak betul pun, anggap betul la tue. Standard ler ucapan dr aku kan....Semoga kekal sampai akhir hayat, ditambah lg cahaya mata juga dimurahlan rezeki...aminnnn....
...
3. Kak Ya & Abg Yang (6.6) - Sepupu aku. Happy anniversary yang ke..????. Aku tak tau. Depa kawin dah lamer. Dah berbelas taun kot. Samer gak lak semoga keal, murah rezeki & cahaya mata. Anak depa nie dah 5 orang.
Yang lain idak ler aku berapa ingat....
.
Asamgaram : Cadangnyer nk buat entry pendek, panjang gak jadinyer........
.

2 ulasan:

Yours truly berkata...

happy anniversary sis... semoga bahagia selalu..

* sorry lambat wish, baru sempat masuk yr blog..

kulop ludin berkata...

hampir sama tahun kita annibersari...
cumanyea teman awal seminggu jea...
mmg terlupa awalnyea... orang umah ingatkan....
oleh kerana udah lewat.. sempat tangkap gambor je lah....
patotnyea.. tiap2 tahun tangkap gambor.. tapi tahun ni je terpikir...
hepi anibersari untuk kita!!

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin