17 Jun 2009

Sayang Sang Kala


Sabtu lepas, si kala jengking nie cuber menyelinap masuk ke umah PIL. Tapi percubaannyer terbantut apabiler aksinya telah dapat dikesan oleh FIL. Beso wei kala nie. Aku yang terkenal ngan penakut nie terus panggey Mr. K jek. Tapi, kami tersilap langkah apabiler memanggil Mr. K aku tue tuk menyelamatkan kami.
.
Knowing him, tersangat ler menyayangi binatang, tak kire ler aper spesies pun. Selagi makhluk Allah tue tidak memudaratkan orang lain seboleh mungkin dier tak akan bunuh. Tapi,korang bukan tak tau kala jengking dah memangnyer berbisa. Tapi, dier leh buat main jek. Main halo jek cam dier halo kucing....:-. Mr. K pegang gak parang tp, dier tolak jek sang kala tue ngan parang. Agak2 dah jauh sikit dier nak lepaskan jek. Tapi, sebab tak tahan ngan mulut penonton yang bising nie, dier buang je la sengat kat ekor tue jek. Pas tue campak kat utan yang sekangkang kera jek dr umah.
.
The next morning (cam story telling lak), aku dengo cerita ader kala masuk kat umah sebelah. Dan tuan rumah saner dengan rakusnyer telah melanyak sang kala sampai mati. Aku rasa mesti kala jengking yang samer yang Mr. K buang tue, sebab utan tempat dier buang kala jengking tue depan umah neighbour nie jek. Tamat ler riwayat sang kala jengking taun 2009.


Asamgaram : untuk adik2ku, moh ler cepat kiter buat umah mak kat sanun tue...2 ari sudah makhluk Allah yang panjang menjalar tue dah datang balik kat port yang samer. Tapi, dapat semalatkan diri gamaknyer, sbb biler kitaorg carik dah takde kat situ. Dah larik gamaknyer.....







Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin