12 Oktober 2012

Boleh diharap....

Anak dara memang la sepatutnya boleh diharapkan..... Harap bukan boleh diharap masa kecik jek, udah beso pun sama jugak boleh diharap harapannya... (berbelit2...paham dok...?)


Mengopek Ikan bilis.....

Mengopek petai....


Menyapu sampah......

Bab nyapu sampah tue, memang la selalu jadi bahan dier. Asyik la mengaco ibu. Pantang kiter pegang penyapu, dier sibuk la keliling rumah ngan penyapu.

Time nak mengopek ikan bilis pun sama jugak... Menyibuk..
"aina, nak jugak. Nak ikan bilishhh...."

Tapi ngopek petai tue, cam tak percaya jek dier mampu buat. Abahnyer la, ngajak anak sama ngopek petai. Ingatkan anak tak pandai, sekali ko, sebijik2 dier kuarkan.. Terkujat abahnyer...:).

Tapi, biaser bertahan la utk 5 minit kot utk keje2 yang dok diam mengadap camtu. Lelama boring....

Kalo suh amik pampers, amik baju ke, amik remote ke, laju jek dier ikut. Pampers yang kotor dh pakai, sendiri jek terus pegang nak buang. Tapi, kalo ralit tgk tv kena la suruh, insyaAllah dier buat. Kalo ader air tumpah, tau jek dier maner nak amik kain kotor dan lap. Biasernyer dier pegi kat bakul baju kotor jek, amik kain kt situ.

Yang nie pun kira boleh diharap jugak......... boleh diharap MENYEPAHkan umah.....
Nangis mak.....:(.
Tapi, aku angggap aina anak normal la biler aktif dalam 'kerja-kerja' beliau... hahaha....








Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin