10 Oktober 2012

Mabuk


Salam.... Adios....!!!

Skang nie mak dh cukup redho dengan pergerakan blog yg sgt slow.... Terimalah keadaan tuan punya blog yang sangat tidak 'produktif' dlm hal ehwal blog.... Walaupun hakikatnyer, setiap kali sesuatu terjadi, dalam kepala dah terbayang tajuk entry dan bayangan karangan yg bakal di buat.. Tapi, semuanya hilang dengan sekali kunyah jek... hahaha.

Berangan jek lebih nak jadikan blog kembali ceria, tapi, angan2 tinggal angan2 jek... Takpe, berangan la banyak2, bukan kena bayo pun, FREE...!!!!...;-p

Skang nie rasa cam badan tak berapa nak sihat sangat. Eh..! bukan tak sihat la, sihat jek. Tapi, macam tak berapa nak sedap.... Camner nk cakap yek... korang paham tak..? (Mcm ader orang baca lak...hihihi.). Xpe ler, janji aku paham....

Rasa nie sama jek cam 'perasaan' masa 1st trimester mengandungkan Aina. Cam ala2 mabuk... Tak larat nak buat per2... Biler rasa tue datang cam nak baring atas lantai, depang tangan, kangkang kaki, pejam mata.... takyah buat aper2....  Dedulu masa ngandungkan yang sulung, rasa tue datang masa awal2 pregnen, masuk 4 bulan cam gitu hilang la rasa tue. Ubatnyer tido & minyak cap kapak jek. Amik sehelai sapu tangan, ikat salah satu bucu, then tuang minyak cap kapak banyak2 kat situ. Hangkut la kulu kilir sambil cium bahagian tue... Ramai yang tegur tabiat gitu....

Skang nie rasa 'mabuk' yang sama datang... Dah masuk 7 bulan baru muncul. masa awal pregnen tue berlagak seronok coz takde mabuk-mabuk... Kuat sangat rupenyer. Skang, amik ko... hujung2 dier bagi rasa tue balik. Biler terasa teramat tdk sedap badan tue, mula mencari minyak cap kapak. Malangnyer tak jumpa, last2 sekali lupa pasal 'ubat' mujarab tue dah.... Esoknyer, biler dtg balik rasa tue, mula la ingat balik kat minyak ajaib tue.. Tapi, still malas nak mencari di kedai. Sampai sudah la, tak berminyak... kihkihkih.

Mak redho je la dengan keadaan nie.....

Skang dah masuk 29 week... Barang bayi aper pun tak siap lagik... patutnyer beg baby ngan mak baby dah de dalam keta. dah kena hangkut kulu kilir, kot2 tetiba kena check in kat maner2 spital, senang.. Tapi, mintak dijauhkan la, biar cukup 'haul' nyer baru la leh g spital.

Ok, dah kena panik kot coz barang tak siap lagik..... Lain kali la sambung balik.
Nak g panik ngan Mr. K..... hahaha





Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin