31 Oktober 2012

Konflik 2 klinik gomen...:)


Tajuk adalah mengundang spekulasi...kihkihkih.

Alhamdulillah, udah 32 week. Kelmarin ader check up kat 2 tempat berbeza. Belah pagi di Klinik Pakar Hospital Tapah, petang lak ke Klinik Komuniti Tapah.....

Belah pagi semuanya ok... Takde amik darah pun sbb misi kat sana kata amik sebulan sekali jek. Buat urine test jek, pastu tue melangut tunggu doc. Tunggu sebab doc yang bertugas ader sorang jek... huhuhu. Patient pun takde la ramai sgt, tp kat pakar tue biasernyer dier akan cek details dan kena scan... Maka redho la keadaan itu. Kul 9.45 pg daftar, selesai semua sekali jam 12.45 tghari... saboooooo.

Berat maintain. Sama dengan berat 2 minggu sudah menggunakan timbangan yg sama... 

Scan ok jek. Baby dah pusing dok elok2... Uri masih dibawah tp bukan la bawahhhhhh sungguh. Dier cam dah ketepi sikit dan tidak dok di laluan. Alhamdulillah.

Minta doc manis tue mc, senang lak dpt coz petang ader appointment lain lak....

Belah petang g lak ke KK... Petang ramai gak orang, tp kejap jek coz yg ramai tue baby yg jaundis.

Cek berat kat sini, memang berbeza ngan berat kat Klinik Pakar... Payah yek nak tentukan maner mesin yg betul sebenarnyer.... Nasib badan la... Tapi, yang nyata dier maintain gak sama cam yg lepas menggunakan timbangan yg kat situ pulak. meaning, aku pandai control.. heheheh (perasan..). perbezaan timbangan antara 2 tempat nie, 1 kg...maner 1 betul ntah ler.

Pastu misi sibuk cari result darah... Then aku bagitau la aper jadi pg td.. Mula la misi situ bebel2... kenapa tak amik darah, kalo tetiba hb low camner nak tau. Macam2 la dier suarakan, aku senyum jek. Tadah tangan untuk diambil darah....

Kesimpulannya, semua ok. Hb pun udah naik ke 11.2 dr 10.9.. Alhamdulillah. BP pun cantik jek. Semoga semuanya berjalan lancar sampai ke akhirnya. Ari sabtu nie, nak ngadap ke gynae kt Ar Ridzuan pulak.... harap2 takde perbezaan pendapat yg melampau2 dr gomen. Kalo tak pening kepala mak nak percaya yg maner satu .....:)



Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin