13 Oktober 2012

Secawan kopiiii.....


Begini la nasib ibu mengandung... Sekali terjaga di tengah malam, memang la payah nak lena balik..... Maka, mari melayan perasaan..

Actually, aku dah tertido td masa nak tidokan aina, tp malangnyer Aina tak juga tido, maknyer pulak yang over. Abah aina balik dr main badminton, dier take over jaga dan tidokan Aina... Tapi, maner mau Aina tido selagi tak dapat candu dr ibu....

Lagi pun Aina bukan nyer jenis tido awal. Paling awal mata dier leh lelap adalah 11 ke atas.... Kalo tidak jangan harap. Kalo tidokan dier jam 10 malam, 1 jam lepas tue dier akan terjaga....:(. Terpaksa mak layan sampai jam 2 pagi pulak lepas tue...

Hari nie, ntah dr maner dpt 'kuasa' kul 1 pg pun lom ader tanda2 nak tido.... terpaksa la ibu bangun dan amik alih tugas.... Banyak benda kena adjust, lampu kasi lagi malap... tv kasi tutup. Sesunyi dan segelap yang boleh la.... Akhirnya tido jugak td....

Anak dah tido, mak pulak mata terbuntang takmo lelap.... Masuk dapur, masak air bancuh kopi... Lantak la tak tido sampai kul 4 pg pun. Esok cuti.... Amik roti, sapu mentega, tabur gula.... Habis 4 keping.... Ntah ler aper nak jadi....

Skang, jam 2.30 pg, baik punyer layan blog.... Tapi banyak maner beno la blog yang ber update since hujung minggu... Penyudahnya, update la blog sendiri...;p

Niat dihati lepas nie, nak ngadap kerja opis yang bertambun aku bawak balik nak diselesaikan... Skang tak leh bertangguh. Maner yg boleh disettlekan maka kena la buat dulu.. Esok kalo terbersalin awal, takde la menyusahkan orang lain, & diri sendiri.....:)




Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin