26 Mac 2013

Aku Yang Kesepian....


Muahahahaha...... Tajuk tak agak2. Cam haper jek....

Actually, bukan la kesepian, tapi Mr. K memang tengah takde nie. Attend Induksi untuk seminggu. Aku tak kisah pun kalo setakat 1 minggu kursus, tapi kalo lebih tue mungkin i kesah jugak kot. Kesah sebab aku ada anak2 kecik yang perlu diasuh, dijaga. Anak2 yang memerlukan kasih sayang abah kat sebelah depa....

Mr. K mmg susah hati jgk nak tinggalkan anak2 dier nie. yang no. 2 ok la, belum pandai aper2, belum pandai melasak. Cumernyer nani suker meragam malam, terutama time tido. Kena dukung dodoi dier. Masuk buai pun boleh jgk tp kalo mood 1 mcm buai pun dier taknak. Tapi Aina sudah sangat bijak. Dier dalam mood nak explore mcm2 benda. Tido malam mmg lambat. Dok mengadap tv sama2 ngan abah. Kul 2,3 baru la nak tido. Sonok dok main2 ngan abah, coz ibu sibuk dok layan adik.... Cian anak ibu.

Tapi alhamdulillah sangat2... 2 hari nie dua beradik tue takde la 'mengganas sangat'. Tido pun awal. Takde mencecah kul 1 pagi pun. Masing2 behave sangat baik dan cemerlang. Mungkin depa paham bapaknyer takde. Ibu takleh jaga depa yang melasak nanti....

Ada lagi 5 hari untuk dilalui. Harap2 nya anak terus berperangai baik sepanjang abah takde... Jangan nanti ibu terpaksa mc pulak...;)








Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin