25 Mac 2013

Sayang Adik






Salam Monday Blues...!!!! Kihkihkih.
Ari senin adalah hari lemau aku. Mmg produktiviti di bwh paras par.... sgt la malas. Pemaksaan terhadap diri sendiri perlu dibuat dengan jaya sekali. Kalo tak harus kecundang dengan benda-benda yang lain.

Maser memula dapat tahu aku mengandung, perkara pertama yang terlintas di fikiran kami suami isteri ialah reaksi kakaknyer. Camner dier nak menerima adik kecik dan camner pulak dier layan adik kecik dier.

Memula dier jumpa adik, sekali ramai2 ngan sepupu dan mak sedara dier. Maser tue dier marah sungguh orang lain tgk atau pegang adik dier. Pastu biler 1st time ibu bagi adik susu badan, ayat pertama yang keluar dari mulut dier...

"Habis la susu ibu....." hihihi.

Maknanyer ibu kena deal dgn kecemburuan dier la lepas nie sebab kena kongsi susu.

Memula tue mmg nampak dier tak heran ngan adik. Tapi skang dah mula sayangkan adik. Kalo orang nak amik adik, mmg tak bagi. Pandai pujuk adik kalo adik nangis. Yang adik  pun kalo nampak kak long dier, ngekek gelak. Ajak kak long main sekali....

Tapi, bab nyusu memang kekadang berperang jugak la. Ader masa aina senang nak pujuk suh beralah ngan adik. Ada masernyer, menangis tak hingat. Tapi, idak la dier smack down adiknyer, cuma kalo time adik nyusu, dier nak nyusu jgk, mcm2 la dier suh ibu buat. Suh letak adik atas tilam la, suh bagi kat uci la, suh masuk buai la..... Kalo takleh handle sangat memang sorang kiri sorang kanan.

Tengok la gambo aina dan adik....



Memang aina takleh tinggal berdua ngan adik. Kena adik org tengok2 kan... Kalo tak mcm2 dier buat ngan adik. Especially dier suker korek mater adik. Geram kot. Ader sekali dulu, tak perasan ape aina buat. Tgk2 mata adik sebelah dah merah dan asyik berair jek, mungkin keje kakak dier, kitaorg tak sedo.


Ada masa minta ibu, dier nak dukung, nak timang2 adik dier... Banyak cantik muka ko.... badan beso batang penyapu jek ader hati nak timang2 adik. Tak dpt timang letak atas peha dier pun dier dh tersenyum lebo... Adik redho dan rela je la diperlakukan sebegitu...



Aku suka gambo yang nie.... Nampak sweet jek... Sambil peluk tue mulutnyer mmg tak renti cakap 'sayangg adikkk'.... Dier selalu minta nak baring sebelah adik, sambil peluk gitu. Tapi, kena peratikan jugak. Kang dtg geram dier, semua benda dier cucuk.


cubaan untuk menidurkan adik. Sambil tepuk2 adik, dier akan zikirkan tuk adik. Ikut mood la, kekadang subhanallah, ader maser dier selawat. Kalo maser tue dier nak selawat tp kiter zikirkan benda lain, dier marah. suh ikut dier jgk.... hihihi. Tepukan tuk adik dier tue, kekuatannyer makin lama makin meningkat. Kalo dh lama adik tak jgk tido, mula la dier tunjukkan taring kakak. Jadi, adik kalo kakak suh tido, jgn degil yek...hihihi.

Moga2 depa membesar dengan sihat dan saling sayang menyayangi... Takde gaduh2, smack down yg ganas2... gaduh2 manja tue adat la....











Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin