23 Januari 2009

Cuti-cuti Malaysia 1/2009 - siri 19/1/2009

Sambung balik pasal cuti-cuti Malaysia...

19/1/2009
Pepagi bangun buat breakfast. Breakfast pagi nie berasaskan telur, roti, butter & sekaya. Pepandai ler masing2 pilih nak makan aper.... Nak buat camner... Cadangan pagi nie nak g ke Melaka, jenjalan kat sana. Since kat PD nie aper je la yg ader kan, so kami nak jalan jauh sikit. Kami bertolak kul 10.30 pg. Sampai kat Melaka dalam kul 12 tghr. Sebabnyer kami ikut jalan kampung, saje2 jek nak tengok tmt orang kan ++ singgah stesen minyak tuk memenuhi keperluan kereta kami. Sib baik la teknologi dah semakin canggih, jd navigator sgt2 ler diperlukan maser2 camnie.

Kalo dah sampai Melaka tue kompom2 ler benda wajib kena cari mestilah Asam Pedas Melaka. Kami makan kat Kg. Duyong (lupa jap...betul kot), Restoran Kak Sue kot (lupa gak....;-)). Selesai makan ader ler insiden skit yang telah menyebabkan kereta Iwan xcident. Bab xcident nie crite lain kali ler.

Dah selesai semua masalah tue, terus g Masjid terapung tue. Ape yek namer masjid tue. Lupa ler.. (teruk betul ingatan aku skang nie...:-( ). Menenangkan hati dulu kat situ. Rehatkan minda jap. Selesai kewajipan yg 1 nie, terus mula jenjalan. Maser tue dh kul 3 lebih. Konon2 (kononnyer la...) nak balik PD balik dlm kul 4. Maleh nak balik malam2, tp kul 3 kami lom g maner2 lagi.

Perjalanan kami diteruskan ke tmt ngabihkan duit, shopping ler... Tapi aku tetap gak lupa aper namer tmt nyer. Kami tak pegi pun Dataran Pahlawan, kat situ barang mahal sikit. Kami shopping kat....alaaa, kat bangunan putih tue...;-) (tengah amagine bangunan tue....). Selesai, lokasi kami seterusnyer ke Menara Taming Sari dan River Cruise, memangdang 2 tmt nie jek yg kami lom penah jejak. Yang lain tue dah biaser, lain kali datang leh menjejak lagi. Kul 6 lebih kami bertolak balik ke PD. Singgah tepi2 jalan beli souvenier2 tuk org2 kampung....;-).

Kami balik ikut jalan yang kami datang tadi. Best sikit, jalan tepi laut. Tapi dah malam, x nampak aper pun. Singgah makan kat Pengkalan Balak. Makan malam kami disponsor oleh Fadhil.. Ahakksss.... Lepas nie jgn luper belanjer lagi ye dik... Sampai apartment dalam kul 10.30 mlm. Mandi, solat, sembang2, makan2 (lagiii........) dan tido.

Episod seterusnyer bersambung minggu depan ler....
Biler xde gambo nie rase rugi la pulak. Bukan xde kamera pun, ader tp semuanyer not in a mood nak bergambar bagai. Selalunyer kalo g cuti2 nie lengkap ngan video cam bagai, kali nie semuanyer memang nak rehat habis kot.....

Nota sakit kaki : Tumit kakiku sakit nie, byk jalan kot + dah overweight dah nie.....:-(.

Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin