15 September 2009

Hamper Raya

Raya dah dekat yo... Banyak gak yang lom settle nie. Baju lom abih jahit. Bajunyer dah siap. Jahit manik tak abih lagik.
Cadang nak buat biskut 1, tapi benda pertama kena buat ialah mencari buku resepi yang entah dimana letaknyer. Rumah lom sempat kemaih abih.....uishh...

Yang penting hamper raya aku dah dapat... hahaha. Bukan ler bentuk hamper pun, beg kertas jek.... Hamper nie dari cawangan Niagatani.

Apa isinyer..?
Biskut Almond London. Aku dah ngap mala tadi. Leh tahan sedap. Rangup dan cukup masak.

Kuih siput nie sodap. Separuh balang dah selamat masuk dalam perut k. Rasanyer idak sampai raya nie. Adik2 ku korang tengok je la kat sini yek......hehehe.


Beras pulut. 2 kg. Takde nak cadang nak buat aper2. Probably, aku panjangkan sedekah orang kat orang lain gamaknyer.


Ada lagi 1, tudung. Lupa aku nak ambik gambo.


Alhamdullillah murah rezeki orang yang bagi & orang yang terima jugak.....;-)







Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin