14 April 2011

No EBM at this moment...

Semalam petang balik umah mak cakap, anak daraku selsema... melelh hidung. Tp, takde la asyik bersin jek... Dier ok jek. Malam td terlebih gayut lak dier... Tak selesa ngan idung yg berair kot. Tersumbat la tue... Kena kasi sedut selalu. Pagi nie nampak la kurang sikit dr malam tadi. So, coz anak demam, Ibu amik cuti terkejut la... Takmo bagi EBM pada anak ku. Kasi dier fresh punyer. Direct feed lagik bagus, moga2 anakandaku cepat sembuh dari selsema. Malam tadi gak baru teringat ader lagik vitamin c ari tue yang tak abis lagik. Selongkar dapur carik vitamin c, terus telan. Semuanya untuk aina. Moga dpt banyak2 sikit vitamin tuk cepat sembuh. Tapi biler nampak dh kurang sikit, lega la hati. Pasnie nak telan lagik vitamin c. Menjadi ibu yang fully bf nie kena bersedia setiap masa ler. Kena kreatif dan proaktif. Nampak anak sakit kena la berkorban. Bukan takleh bagi EBM sbb susu perahan still masih lagik yang terbaik among susu yg byk kat pasaran. Even frozen EBM pun masih lagik terbaik tuk anak berbanding susu FM. Boleh jek kalo nak bagi EBM, tp coz taknak tengok anak suffer dek selsema tue, idung tersumbat, nak nafas pun siksa, jadi ibu berkorban la sehari. Esok keje la balik coz nampak dah kurang. Nanti proceed ngan EBM yang baru perah la... Yang frozen kiter simpan lain kali. Semoga anakanda ku copek sembuh yek...

Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin