05 April 2011

Saya tak cukup kuat.....

As-salammm.....



Tensen tul den nak melawakan 'umah' nie... susah betul nak carik 'perabut' yang sesuai, cat yang menarik, setting yang cantik... skang nie masih kelam kabut.... buat sementara nie, jemput la masuk ke rumah hamba yang tak seberapa nie... hehehe.



By the way, aku kat Lumut skang... melayan perasaan sat....



Takde maknenyer aku melayan perasaan kat Lumut, baik aku dok umah. Menggomol anak... memeluk suami... opppsss....



Urusan kerja memaksa aku berada kat sini dari Isnin hingga Jumaat, malangnyer kerja tak jalan coz sistem di HQ tgh upgrade... sia2 jek datang jejauh nie..



Meninggalkan anak kali pertama selepas melahirkan bukan sesuatu yang menjadi pilihan... saya ingat saya cukup kuat untuk menghadapi kerinduan pada anak saya, tp saya silap rupenyer merindui anak sgt2 menyiksakan. Sejak mula menyusun EBM untuk di asingkan mengikut hari, hati dah mula tak keruan... cukup ke tak susu aku nie... elok ke nanti... leh ke org2 yang tinggal mengurus EBM dengan betul... macam2 dalam fikiran...



Lebih siksa masa nak pegi. Sepanjang jalan dari umah sambil memeluk anak, air mata dah berlinang. Sampai umah mertua, saya malas nak tunggu lama2, terus letak baby aina, susun sana, susun sini, jalan... takmo tangguh2 dah... lagi lama saya tunggu, lagi teruk tangis saya nanti.


Sepanjang jalan dari Tapah ke Lumut , saya diam. air mata jek mengalir. Suami yang drive pun diam gak... sesekali jek bersuara... Saja biarkan saya melayan perasaan kot....



Pasni kalo kena outstation lagik, saya mesti nak bawak anak... tak sanggup meninggalkan dier dah...



Malam tadi, kata MIL saya, dier mencarik2 ibunya gak.. tp tak menangis. Saya yang mendengar mula la rasa nak nangis balik... tp saya tahan... kang orang lain tgk maluuuuu....



Sabo je la.... harap2 idak ler selalu saya kena outstation...



Saya rindu budak tomei nie....


2 ulasan:

sitiezahim berkata...

hai..salam kenal..saya dulu penah pjj dgn anak selama setaun lebih. dia duduk dgn suami di kuantan sedangkan saya keje di jelebu. sakit nya hanya Allah yg tau, sbb saya x pernah berpisah dgn dia.tp dia kuat, x menangis langsung bila saya mau balik ke jelebu atau dia balik ke ktan. cuma dia x boleh denga saya tanya 'rindu mak tak?' dlm tepon, nanti terus dia tamo ckp ngan saya lagi..huhu

Yumiko Yasuo berkata...

Lama tak update ... ingatkan ke mana jer. Tahniah yer ! Alhamdulillah rezeki yang ditunggu selama 7 tahun tiba juga akhirnya

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin