03 Ogos 2009

89 Tahun.....





31 Julai 2009 genap umur atuk 89 tahun... Nama atuk Habibah Yusof. Mata dier idak ler rabun beno, leh lg nampak. Tapi telinga dier agak trouble sikit, tu pun baru 2,3 tau nie jd cam gitu. Dulu idak pun. Puncanyer, anak cucu main mercun kat telinga dier. Sejak tue ler sound dier trouble sikit. Tapi leh lagi nak nyembang. Sembang ngan atuk sonok, kami suker tanyer cerita2 zaman jepun dulu2....

Sekarang nie atuk duk ngan my MIL. Dulu2 dier duk kat umah dier, tp umah dier pun tak jauh depan umah MIL jek. Tapi sebab umah dier tue bertangga, susah dier nak turun naik g bilik air tgh2 malam, jadi lg senang dok kat umah anak dier. Ada orang jaga makan minum.

Alhamdullillah, atuk skang nampak sihat ler jugak. Tapi dier dah tak boleh wat keje2 umah. Kalo buat mesti dier akan sakit balik. Tapi, atuk nie kuat, taknak duk diam, walaupun kami tak bagi nak jugak buat. Agaknyer dah terbiasa buat keje dulu. Suh duduk diam dier tak brape reti.

Jadi semalam, kami bua ler sikit sambutan tuk dier. Potong kek kami anak beranak yang ader jek. Pagi tue memang kami dah buat kenduri tahlil & doa selamat nak sambut ramadhan. Jadi, petang tue anak cucu ada ler lagi jd kami decide buat ler sikit acara potong2 kek. Acara kecil-kecilan jek.





Kek untuk Atuk.......

Antara keluarga yang ader....


Sesi memotong kek.....
.
.
Buat syarat jek kek tue. Atuk bukan makan beno pun, yang lebihnyer kami anak cucu dier ler...;-)
Doa kami moga atuk diberi kesihatan yang baik. Selagi dikandung hayat kami InsyaALLAH kami akan jaga atuk......

Asamgaram : Panjang maner la pulak umo kiter nanti yek......










Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin