09 Februari 2010

Dapur opis berasap

Tiba jek kul 1, kaki aku melangkah laju ke dapur..... Nak cepat. Kang lambat kang. Leceh la pulak...

Pastu terus jek capai pisau... Benda alah nie perlu 'dikerjakan' sebelum ke step seterusnya...



Sebenor kul 1 td, masuk dapur nak masak tuk tengahari. Tak best asyik makan kat kedai jek. Nak cepat tue bukan per, kang kul 2 kang leceh lak dok dapur. Orang keluar masuk opis tak sedar.

Bukan aku yang masak.. Kakak kesayangan aku yang masak. Aku tak pandai masak punn...hehehe

Dan hasilnyer.....


Kalo masak2 kat opis memang lauknyer 1,2 macam ek. Tapi kalo ader yang membeli suruh di masak, mungkin meja tue penuh ngan makanan kot.

Sok ader meeting kat opis, jadi sambil masak tue siap2 kan ler barang tuk esok. buang kulit udang, potog sayur, kupas bawang. Sok pagi senang, tumis jek...







1 ulasan:

Aidi-Safuan berkata...

ceh...beria jer citer cam nak prepare masakan.rupanya akak yang masak. hoho

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin