02 Februari 2010

Weekend Yang Nyaman

Last weekend, sabtu aku jadi budak baik Dok umah, memasak, mengemas, melipat kain, basuh baju... Tapi bukan sebab aku memang rajin & bak yek, tapi sebab aku dah tinggalkan umah laer. Jadi pepaham ler kalo umah ditinggalkn, harus ler banyak benda yang oerlu disettlekan...


Tengahari aku masak tau. Aku dah jemu ler sesangat dok makan nasik hotel 5 hari sebelum tue. Aku decide masak jek, dengan menu2 yang simple.

Menunyer sambal tumis ikan bilis ngan kentang ~ sebabnyer aku tgk iklan nasik lemak kat tv. Tetiba terasa teringin sangat nak makan nasik lemak, deme kat hotel tue tak pandai masak nasik lemak gamaknyer.... Ikan rebus goreng &ayam + sayur goreng kunyit. Memang ler sedap, saper lagik nak puji kan. Tapi kan, biler masak simple2 cam gini, cara aku maka pun jadi simple. Selagi ader nasik, aku makan, Simple kannn...!!! hehehe. Dan akibatnyer snediri mau ingat.



Malam lak aku der kelas kat selayang. Balik umah kul 3 pagi baru sampai. Kao dah balik lambat, pagi nyer tentu bangun lambat gak. Itupun sebab kat umah mertua, dier tak sihat, jadi sebelum aku meninggalkan mah kena masak tuk depa dulu.


Tengahari g Sg. Besar, kenduri kawin. Kalo g Sg Besar tue tak nyopping tak sah. Petang carik ikan segar kat Sg. Haji Dorani, pastu balik. Balik tue, kitaorg carik la jalan2 yang agak takde org yang sambut thaipusam berarak. Dari Sg. Besar sampai Tapah memang la selamat tapi nak menyampaikan ke rumah au sangkut lak dalam jem. Lotih jadinyer.... Balik uamh tak tunggu lamer, selesaikan aper yang patut, pastu tido. Terjaga tgh malam, layan internet. Sambung tido, akibatnyer pagi semalam aku kesiangan...hehehe. Nasib la kan.......






1 ulasan:

Suzie berkata...

..hehe..i suka bila org perak bercakap :) maklum la dolu2 hampir berkahwin dgn org perak tapi tkde jodoh :p

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin