22 Julai 2013

Ready to Bite...


And Ibu ready to screamm...! muaahaha...
Nampak tak 2 batang gigi adik yg tumbuh dengan jayanya.... Pada usia 7 bulan gigi naik dengan cemerlang.


Untuk lebih jelas dan nyata..... Tengok tue betapa gojesnyer gigi adik nani tumbuh... Awal bulan ari tue nampak putih naiknyer. Belah bawah jek baru, belah ataih belum nampak tanda2 nak kuar.... Agak2 korang kalo anak tumbuh gigi cam gini seriau tak..? Aku tentu2 nyer seriau sebab adik fully bf. Kalo hari kerja malam df, haaaa....... Bayangkan tengah df tetiba dtg geram, terus dier kepit cik N kiter.... Bayang kan.... huhuhu


Maser gigi belum naik, gusi tengah gatal org kata, memang dier dh start kepit. Gila pedih ooo, walaupun gigi belum ader tp gusi dh cukup keras untuk menguji ketahan ibu. Menjerit la setiap kali kena kepit gigi. Abah tukang gelak jek..... Nie kan pulak dh tumbuh gigi, aku riso jek sekali gigit terus berdarah .... minta dijauhkan... Kalo marah dier boleh gelak sengih2.....

La nie tengah berlatih cak cekur udang gamit... Tetiba karang terus angkat tgn, genggam lepas genggam lepas.... Comei jek... Nie muka tengah masam, kusyuk dengor suara ibu nyanyi kot.... 


Adik nani tgh belajo nak merangkak..... Punggung dh berjaya diangkat dgn jayanya, tangan dh kuat menahan dlm posisi merangkak. nak angkat tangan dan kaki jek belum lagik. Menjulur je la kalo nak cepat.

Tengah ibu sibuk snap gambo gigi adik, ader org lain pulak sama dengki suh snap gigi dier jugak....


Tengok tue... Gigi kak long dh start rosak dh. Awal lg dh mula rosak maser umo 1 thn 2 bln gitu. Tak tau la apesal, kurang kalsium kot. ke malas gosok gigi ... hihihih.







Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin