29 Oktober 2009

Ladang Boh Sg. Palas

Rentetan dari jalan-jalan kat Cameron Highland tue, kami nyinggah ler sini gak....





Sg. Palas Boh Plantation...





Jauh gak masuk dalam. Jalan dah ler sempit. Kalo berselisih kena lebih berhati-hati.



Maser kita orang balik pun memang kami sangkut kat satu part nie. Keta masuk berduyun2, keta nak kuar pun banyak. Kebetulan lak kat estet dalam tue ader kematian, tu ler pasal tetiba tempat nie jadi sibuk.



But, the best part adalah biler dah sangkut masing-masing cuba untuk membantu maner yang patut tak kira cina, india, melayu & org asing pun. Itu ler namanyer 1 Malaysia..hehehe.





Jalan masuk yang sempit.....





Seluas mata memandang



Biler sampai kat dalam tue lagi sekali jem kat kawasan estet tue la, which is penuh ngan umah pekerja & kuil pun kat tepi jalan jek.. Lagi ler menyesakkan. Yang meninggal tue pun org india, jd ompom ler sesakkkkkkk kat erea sini.



Parking keta. Terus la memanjat bukit yang mak aikkk, somput jugak den ha....



Kat belah atas tue ader cafe, kedai boh & kilang teh boh. Abihkan maser kat sini sampai perut lapar, pastu turun cari makan.





Boh Cafe....



Kilang boh nie kiter leh masuk & tengok aper depa buat dalam tue. Tapi depa dah siapkan laluan cermin la. Bukan ler kiter leh masuk, leh pegang mesin2 dalam kilang tue pun. Tapi kiter leh tgk la proses buat teh satu2...





Kilang Boh....



Dah macam bonsai lak aku tgk pokok teh nie....



Pas makan aku & 'geng' gerak g Kuala Kurau yang lain balik appartment, membongkang. hahaha.





Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin