27 Oktober 2009

Nak cerita gak...Tak kira.

Ayat yang berkuasa vetoooo....;-)

Cerita yang sangat lamer nak di upload. Hari raya ke-7 kot, semua pemili belah Mr. K telah membawa diri lari ke Cameron Highland. Plan yang dah lamer deme buat, ari raya ari tue baru la terlaksana. Takyah banyak cerita ler.. Dah lamer. Kiter banyak gambo je la.


On the way, singgah kat Batu 14 @ Lata Iskandar.

Aper lagi, klik2 ler. The anak dara & teruna.
Dah sampai kat pekan Ringlet.
Sampai Brinchang, terus check in hotel. bukan hotel, apartment daaa. (Jangan tanyer aku per namanyer. Aku dah lupaaa.) Sapdek. Kami bertolak kul 11.30 pg. Sampai sana dah dekat kul 2 ptg. Haruslah laparrrr. Memang dah siap bawak bekal dari umah. Pas makan, masing2 mengulur.
Pemandangan dari apartment. Depannyer, golf course.
Pilih ler maner nak g... Kitaorang kat tengah2
Kul 5 lebih, baru ler g jejalan. G straWberi park, pastu terus jalan2 kat pasar malam. Pasar malam kat sini setiap jumaat, sabtu & ahad. Kalo aku tak silap ler.... Kat pasar malam, macam ada. Kalo nak beli sayur kat sini pun boleh. Melambak-lambak. Tapi aku idak ler amik gambo pun. Kalo kamera beso gabak, idak ler malu. Nie kamera cinonet, sibuk nak posing2... Mcm la aku nie profesional sgt...hahaha.
Strawberi Park..........
Malam, takde per pun. Aku ngan Mr. K kuar ke pekan jek ngan cousin. Saje cuci mater. Kul 12 lebih tengah malam g ngetea kat kedai minum kat depan apartment.
Satu masalah aku, kalo tempat baru memang sah sohih ler susah nak tido. Insomnia menyerang. Akibatnya aku tido kul 4 pagi. Camno yek.....
Pagi tue, aku, Mr. K & family Kak ngah terus kemas. Kak ngah nak balik Kuala Kurau & kami berdua menganto deme ke sana. Kami ambik, kami anto ler. Beranak kecik.... Kesian turun naik bas.
MIL, SILs & niece......


Ahli rombongan............. Tak cukup korum bergambo.

Singgah jenjalan dulu. Mula g strawberi park, pastu g Boh Plantation, Sg. Palas.

Kanak-kanak rianggg............

Little girl dalam family, Malisha.....


Lepas makan tengahari, gerak turun ikut Simpang Pulai. Yang lain, stay semalam lagi. Pas anto Kak Ngah, kami terus balik Tapah. Idak ler lalu nak manjat balik gunug tue....


Perjalanan Balik........


Akan bersambung pada episod Sg. Palas.....(^_^)





2 ulasan:

prepaidboss berkata...

meriah outing ramai2 nie......
great blog!
thumbs up!!

Nietanozie berkata...

Wah...! boss masuk blog kiter la. hehehe

Anyway, tq Mr. Boss. Banyak tu boss nyer blog... & TQ

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin