24 November 2009

Boling ~ sakit yang dicari



Aktiviti di ari sabtu. Tapiiiiii, sakitnyer sampai ler ari nie. Sabo je la. Aku memang minat ler boling nie, tapi yang aku tak tahan sakit lepas main tue. Ye la, kalo main nyer setahun sekali, apa cerita. Dulu2, ader gak sebulan sekali g main. Skang nie, memang la susah nak menempek kat boling centre tue.

Kali terakhir aku main dulu sebelum puasa. Pas tu takde dah. Bola pun dah naik sawang...huhuhu. Ari sabtu ari tu ader Tournament boling inter PT kat Greentown Mall Ipoh. Memang la syok main, dah lamer tak main sampai lupa diri. Tapi pas tu muka masam jek. Menahan sakit.

Aku kuar umah kul 8.30pg, nak ader kat saner kul 9.30 pg. Perut lapar, jadi berenti la kat gerai depan umah bungkus bihun goreng.





Itu ler dier hasil yang aku dapat kat gerai tue Tapi, aku tak dan nak berenti maner2 dah. Masuk highway, sambil drive slow2 aku bukak tapau & ngap. Korang jangan tiru aksi aku samer sekali. Aksi bahaya yg biler aku ingat balik seriauuuu..... Jangan la aku teringin nak buat camnie lagik. hehehe. Mula kul 10 pg, kang kalo tak buat cam nie kompom aku lapar. Maner leh main kalo lapo...(kenyang ke, lapo ke, main samer jek, cam hapeh)

Tapi, aku sampai saner kul 9.30 pg, belum ramai orang lagi. Dan yang paling sakit hati tue, pusat boling bukak kul 10 pg, tapi organizer baekkk punyer sound suh datang kul 9.30 pg. Aper daaaa....



The team, 6 lelaki, 4 perempuan. Sebeum main harus ler ada slot fotografi yek.



Beramah mesra dengan team lawan.


Ladies team bersama mak menyibuk...kikikiki......

Our team dapat naib johan taun nie. Kami gagal mempertahankan kejuaraan yang kami sandang bertahun2. Nasib ler kan. Perempuan perform ok, tapi team lelaki tak konsisten. Tapi, itu ler boling. Biler korang rasa ari tue korang boleh main, tapi buat la camner pun, kadang2 semuanya tak menjadi. It's depend on luck. Aku rase ler. Redha jek...hehehe. Kalah dengan juara sangat ler sikit bezanya, 12 pin jek. Waaaaaa.... sakit jek ati.

Lepas team, ader master. All ladies managed to play on the master game. Yang lelaki 3 orang lepas. Tapi, sangat la hampeh aku main dalam master nie. Dua game main, 2 game tue la aku tak lepas 100 langsung. Maser main nie dah kul 2 ptg. Perut aku dah lapar, kaki aku dah sakit. Sudahnyer aku tak tunduk langsung main, aku main baling jek. (ada hati gak nak main tue, tolak je la....) Aku suker main boling nak wat camner......


Pengurus menerima hadiah

Sesi penyampaian hadiah dibuat kat PRN Ipoh. Depa sediakan makan tengahari, tapi makannyer kul 4 ptg. Menggeletar aku menyuap nasi. Lapar giler.....

Settle semua, aku balik. Maser drive mater aku cam dah nak tertutup. ngantuk + penat sei.... Nak menekan pedal pun rase nak tercabut kaki. hahaha. Sib baik auto....

Lain kali main je, jgn merungut lepas tue. heheeheh...


Asamgaram : Aku telah mencacatkan keta adik ku...huhuhu. Sikit jek, sorry dik.




2 ulasan:

cik zatil berkata...

uishh..lame dah tak berbowling neh..

enjoy2..tapi asik melongkang je..hehehe

Nietanozie berkata...

hehehe.. baser ler tue. nak mencarik rentak sikit nyer susah.
Biler dh dpt rentak, maser tu la kaki dah mula sakit...

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin